שירותי הייעוץ הרפואי אונליין הגיעו סוף סוף גם אל תחום הוטרינריה. שני סופר, וטרינרית ומנהלת פורטל מידע, מעניקה ייעוץ רפואי באמצעות הדיגיטל לבעלי כלבים וחתולים בארץ ובעולם. הבשורה היא האפשרות לקבל אבחון מקצועי, מרשמים וטיפול באופן מיידי בלי לצאת מהבית
לשני סופר, וטרינרית ומנהלת פורטל המידע "מהאף עד הזנב" יש סיפור חיים מרתק, שהפך אותה לוטרינרית אונליין בעלת שם עולמי. כשהייתה תינוקת חלתה בסרטן. שנות הילדות שלה לוו בבדיקות רבות, ביקורים תכופים בבתי חולים ומפגשים עם רופאים. למרות כל הקושי, היה עבורה משהו שקסם לה בעולם הרפואה והוליד בה את הרצון להיות רופאה כשתגדל.

האהבה לתחום המשיכה גם בגיל שש עשרה, אז החלה להתנדב במד"א. "ההתנדבות הזו הייתה חשובה לי מאוד", היא מספרת, "כי הייתי מודעת למשמעות של עזרה ראשונה ועד כמה היא מצילת חיים". גם בצבא היא עסקה כחובשת ובכך הכירה את עולם הרפואה מקרוב במסגרת שירותה הצבאי. אבל אחרי השירות בצבא הבנתי שרפואת אנשים פחות מתאימה לי והחלטתי לשנות כיוון. ניסיתי את תחום המחקר ברפואה ולכן נרשמתי לטכניון ללימודי תואר ראשון, סיימתי אותו בהצלחה מרובה, אבל גם זה לא ממש היה מדויק לי".
איך הגעת מעולם הרפואה לעולם הוטרינריה?
"כשחברה הציעה לי להמשיך ללימודי וטרינריה זה קסם לי. מאז שאני זוכרת את עצמי אני אוספת חיות ומגדלת אותן. אני זוכרת את עצמי עם שקית אוכל לחיות שחילקתי בדרך לבית הספר, אבל מעולם לא חשבתי שזו תהיה הקריירה שלי".
"לפני שהתחלתי ללמוד וטרינריה, עשיתי הפסקה של שנה בלימודים כדי להתנסות בתחום. עבדתי במרפאה והבנתי שזה באמת מה שאני רוצה לעשות, למרות האתגרים בעבודה כזו. הסיפוק והשמחה בהגעה לעבודה הוכיחה לי שזהו, הגעתי אל היעד, מצאתי את התשוקה האמיתית שלי".
מה גרם לך לפתוח פורטל מידע לחיות מחמד במקום מרפאה וטרינרית רגילה?
החיים הם לא תמיד מה שאתה מתכנן… "התחלתי ללמוד ביולוגיה בטכניון ומשם המשכתי ללימודי וטרינריה באוניברסיטה העברית בשלוחה ברחובות, , שהיו אינטנסיביים במיוחד. במקביל התחתנתי והכול היה נראה ורוד ומבטיח. בעלי ואני רצינו מאוד להקים משפחה עוד בטרם אסיים את לימודיי."

"התוכנית הייתה שאלד אחרי מבחני ההסמכה, הכול עבד כמתוכנן כמעט עד הרגע האחרון. להפתעתנו הרבה הלידה שלי הסתבכה וילדתי תינוק פג, עוד לפני המבחן הראשון. נותרו לי עוד שלושה מבחני הסמכה לעבור. הסיבוך היה נדיר מאוד, במאמר שקראתי מתוארות רק 12 אימהות בכל העולם שעברו את מה שעברתי וברוב מוחלט של המקרים האמא ו/או הילד לא שרדו. הלידה הובילה לשהייה קשה וארוכה, במשך שמונים יום, בפגיה ליד בננו. בסופו של דבר סיימתי את כל המבחנים ואת התואר בוטרינריה והשתלבתי במרפאות הווטרינריות כעובדת מן המניין".
"אך לא חלף זמן רב וקיבלנו בשורה קשה. הבן שלנו אובחן כחולה בשיתוק מוחין. זו הייתה נקודת שבר ששינתה את חיי. נאלצתי להוריד במשרה כדי שאוכל להקדיש לאסף הבן שלי את מרב שעות היום. האינטנסיביות בעבודה ובבית לא כיבתה את האש שבערה בי תמיד, לעשות ולשנות דברים בתחום הווטרינריה".
"בדמיוני כאישה צעירה מלאה בשאיפות וחלומות היה ברור לי שיהיה לי קל לשלב בין הורות לבין קריירה, אך המציאות המורכבת שהייתי בה הוכיחה לי כי הדבר בלתי אפשרי. שנה אחרי סיום הלימודים מצאתי את עצמי עוסקת בתחום שאני כה אוהבת ברמה של תחביב. אז גמלה בי ההחלטה שאני פותחת פורטל מידע לבעלי חיות מחמד שקראתי לו "מהאף עד הזנב", והתחלתי לכתוב בו מאמרים בתחום הווטרינריה.
ייעוץ וטרינרי עם אמפתיה והסברים
"אני מרגישה שניסיון החיים שלי כילדה חולה וכאמא לילד חולה הפך את הייעוץ הוטרינרי שלי לאחר. אני רגישה יותר, מודעת יותר ואכפתית מאוד למה שעובר על הצד המתייעץ" שני משתפת. "ההזדהות שלי עם חולי, כאב וסבל יוצרים אצלי אמפטיה אמיתית. זה ניכר בתגובות שלי למי שמתייעץ איתי באונליין. כשאנשים מספרים לי על הכלב או החתול שלהם, כמה הוא סובל, אני מבינה היטב במה מדובר. זה קשה להיות "הורה" למישהו חולה, גם אם זה החתול האהוב שלך לחלקנו זה בן משפחה. אדם כזה זקוק לוודאות, לכן אני מקדישה זמן רב בנתינת מידע וגם הסבר על המסלול שבעלי חיית המחמד עומד לעבור מעכשיו".

"כולם זקוקים לזה, לאכפתיות, לתשומת לב, להדרכה ולתקווה. בלחץ שיש במרפאות הרגילות, לא כל הוטרינרים יכולים להעניק תשומת לב מלאה או להקדיש זמן למצוא את שורש הבעיה, ודאי לא הצעירים שבהם, שחסר להם ניסיון חיים. הרגישות והניסיון יוצרים את ההבדל. אני זוכרת סיטואציה כשהייתי צעירה ועמדתי בפני ועדה רפואית שתחליט אם אתגייס שאלו אותי מה אני רוצה לעשות, עניתי שאני רוצה להיות רופאה, ואז אמרה לי הרופאה משפט שמלווה אותי עד היום: "את תהיי רופאה מצוינת כי את היית חולה".
איך בעצם התחלת להעניק ייעוץ וטרינרי אונליין?
"בהתחלה הקמתי את הפורטל נטו בשבילי, כי הייתי במקום כל כך נמוך שזקוק לעשייה. עשיתי זאת כדי לשמור על חדות המחשבה. אבל עם הזמן הוא תפס תאוצה וגדל בעקביות. אנשים התחילו לכתוב לי "שומעת יש לי חתול חולה ואנחנו לא יודעים מה לעשות" "הוא מתנהג באופן מוזר, מה זה יכול להיות" והרבה שאלות סביב התנהגות של בעלי החיים. "
בהתחלה רק ניסיתי לעזור לאנשים, לא עבדתי בצורה פורמלית ולא תמורת תשלום. לאט לאט גיליתי שברוב המקרים, אחרי תשאול מעמיק הצלחתי לאבחן את הבעיה. גם כשהיה מדובר בבעלי חיים שסחבו בעיות של חודשים – הצלחתי לעזור להם, אפילו במקרה של בעיה "חמקמקה" הצלחתי למצוא את המקור לבעיה ואת הפתרון. עם הזמן שידרגתי את יכולת התשאול שלי באופן שעוזר לי מאוד לדייק באבחון בשלב מאוחר יותר כשצברתי ביטחון שאכן ניתן להעניק סיוע גם באונליין פתחתי לפני שלוש שנים באופן רשמי עסק לייעוץ וטרינרי ".
מה שטוב לרפואת ילדים, מתאים גם לרפואת בעלי החיים
"עד כמה שזה ישמע מפתיע, ההשראה היא מרופא המשפחה שטיפל בבן שלי. באותה תקופה חזרנו לגור בחיפה, והרופא של הבן שלי עבד באופן דיגיטלי. הילד שלי ראה כמעט כל רופא אפשרי עלי אדמות, אבל הרופא של הכללית עבד איתי בווטסאפ ובמייל. הקשר הזה היה מצוין ויעיל, הוא היה זמין 24/7, ענה מהר, לא הייתי צריכה להגיע אליו פיזית ומייד לאחר שהוא קיבל פרטים ומידע הוא שלח מיד מרשם, למעשה זה היה יעיל יותר מרופא רגיל. חשבתי לעצמי שאם הילד שלי, עם כל המורכבות הרפואית שלו, יכול לקבל טיפול מהרופא מבלי לפגוש אותו, למה שזה לא יעבוד כך גם ברפואת החיות?"
האם באמת ניתן לטפל בבעל חיים בלי לפגוש אותו?
בהחלט כן. אמנם הרפואה הוטרינרית בדיגיטל עדיין בחיתוליה אך, זו בדיוק ההזדמנות לפתח אותה ולתת לה דחיפה קדימה. אני רואה בכך חדשנות ובשורה חדשה לבעלי חיות למיניהם יותר מאשר לבני אדם.טיפול כזה חוסך זמן, מציאת חנייה וגם מונע קשיים רגשיים שיש לבעלי חיים בעקבות הוצאתם מהבית. חתול למשל.
"גם אם אי אפשר למשש את הדופק, ניתן ללמד את הבעלים כיצד לבדוק את בעל החיים כדי לקבל מידע או להעזר בטכנולוגיה. לעיתים אני מפנה אותם לבדיקות נוספות, כותבת מרשם לתרופה ולפעמים רק ממליצה המלצות טיפול פשוטות. הרבה מגיעים אליי לקבל חוות דעת שנייה".
מהו סוג העזרה הניתנת בייעוץ כזה?
"יש יעוץ מסוגים שונים. עזרה ראשונה מאפשרת לנו להגיש עזרה בזמן אמת ולפני החמרה ובכך אנו מונעים סיבוכים עתידיים.
לא אחת אני נתקלת במקרים בהם אנשים מחכים שבוע עד שמחליטים להגיע למרפאה, כשהם מגיעים החיה כבר חולה מאוד, וכששואלים את הבעלים מגלים שהסיבוך החל כבר לפני שבוע ובשלושת הימים האחרונים החיה לא אוכלת ומגלה סימני אפתיה. את זה מונע הייעוץ אונליין – מקבלים פתרונות מיידים והנחיות וחוסכים סבל רב.
לעיתים אני ממליצה על תרופות מסוימות, על דרך טיפול בחיה החולה וגם מפנה לגורמים שונים הלאה להמשך טיפול. כל הדברים האלה ביחד גרמו לי להבין את משמעות העזרה שאני יכולה להגיש בייעוץ אונליין."
מהם יתרונות הטיפול באונליין?
"לאונליין יש יתרונות, לרוב כשאת לא במרפאה בלחץ של זמן ומוקפת בחיות אחרות, יש לך יכולת יותר להעמיק באבחון".
"יתרון נוסף לייעוץ הוא שאני יכולה לתשאל ולאסוף מידע וגם לנתח התנהגויות שנרכשו לפני שנים רבות שלא שמו לב אליהם ואז להפנות הלאה לטיפול פרטני. זה גורם שינוי משמעותי מאוד. היום, עם ניסיון של עשרות פגישות ייעוץ אונליין, גיליתי כי הערך המוסף הוא אדיר. הצלחתי לגלות בעיות שווטרינרים אחרים לא "עלו" עליהם, לא בגלל שהם לא מקצועיים, אלא כי במרפאה אין תמיד מספיק זמן להקדיש לכל אחד".
לקוחות מכל העולם
"יתרון נוסף לייעוץ אונליין הוא שיכולים להגיע לקוחות מכל העולם. לפעמים מגיעים לקוחות ממדינות נחשלות שאין להם שירותי וטרינריה מקומיים, אבל מגיעים גם ממדינות מפותחות. יש כאלו שמחפשים תיווך והסבר לווטרינר שהם מטופלים אצלו. פונים אלי מאתיופיה, נפאל, גאורגיה, הונגריה, ברלין, ארצות הברית. חלק מהם לקוחות קבועים שאני מלווה, ואחרים מטופלים אצל וטרינר אחר וזקוקים שמישהו יתווך ויסביר להם את הבעיה".
שני מסכמת את רשימת היתרונות: "אני מאמינה גדולה בשירות הזה ויודעת את ערכו. נכון, זה לעולם לא יחליף מרפאה שבה נעשות הזרקת זריקות, בדיקות, ניתוחים וטיפולים חודרניים ובכל זאת ".
עם הפנים לעתיד, מה החזון שלך?
"אני חושבת על יזמות וטרינרית, אני כל הזמן חושבת איך אני יכולה לשנות ולהוביל ולקדם את עולם הווטרינריה, מנסה לייצר חלופות משופרות למצבים חסרים".
למשל תחום מכירת מוצרים וטרינריים אונליין. בנוסף ייסדתי סדרה של סדנאות אונליין לעזרה ראשונה, ולאחרונה השקתי תכנית בשם pal-לי לליווי וייעוץ לאנשים אחרי אימוץ במטרה לשפר את ההתאקלמות של בעלי החיים בבית ולצמצם נטישות.