עדי סיידוף כלכלנית ומאמנת אישית לפריצת דרך פיננסית מעניקה טיפים לנשים להתמודדות עם יוקר המחייה ועם האינפלציה שמהוות התמודדות משמעותית לכל משפחה בישראל

"הכל הולך ומתייקר" – משפט שאנחנו שומעות בכל מקום בימים אלו. ובשנת 2023, זה נכון יותר ממה שהיה במשך זמן רב וזה בא לידי ביטוי במוצרי צריכה רבים: עלויות דלק, מזון, ביגוד ועוד. רבות מאתנו פתאום נדרשות "להדק את החגורה" ולשאול את עצמנו: איך אני שורדת את האינפלציה ועליית המחירים?
את עשויה לחשוב שזה אולי בלתי אפשרי לחסוך במצב כזה, אבל לפעמים מה שצריך זה לא יותר כסף, אלא בעיקר שינוי בחשיבה.
מאיפה מתחילים? אני מזמינה אותך להוריד את המדריך שלי לניהול תקציב במתנה>>

מה המשמעות של אינפלציה גבוהה יותר וכיצד לשרוד אותה:
חשוב מאוד שתביני את המצב הכלכלי בפועל. לכן, אסביר בקצרה מה המשמעות של אינפלציה:
אנחנו מדברים על אינפלציה כאשר יש עלייה חדה במחיר של סחורות ושירותים (לא רק של פריטים בודדים). אינפלציה היא הקצב שבו המחירים עולים. במילים פשוטות, הערך של הכסף שלנו שווה פחות. המשמעות המיידית עבורך היא שכעת את יכולה לקנות פחות בכסף שלך. אולי את עדיין מרוויחה את אותו הסכום בדיוק והמשכורת לא השתנתה, אבל עכשיו, את יכולה לקנות באותו הסכום פחות דברים….
אינפלציה: המחירים בעלייה
בכל חודש, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ״ס) מודדת את האינפלציה באמצעות בדיקת השינוי במדד המחירים לצרכן. המדד בוחן את השינוי במחירים של כ 1,300 מוצרים ושירותים אשר מרכיבים את ״סל הצריכה״ של משק בית ממוצע בישראל (מזון, דיור, בריאות, הלבשה והנעלה, תחבורה, בידור וכו׳).
שיעור מתחת ל-5% נחשב בדרך כלל לחיובי , מאחר והוא מגביר את הצריכה ולכן את הכלכלה. לעומת זאת, כאשר השכר עולה הרבה יותר לאט מהמחירים, זה כבר פחות טוב.
נכון לכתיבת מאמר זה, יש לנו שיעור אינפלציה גבוה – 5.4% .
כמובן, החדשות הללו אינן מרגיעות, אז יש לי טיפים פשוטים וחיוניים כיצד ניתן להתמודד עם אינפלציה:
1. צרי תוכנית תקצוב חדשה:
תמיד חשוב לדעת מהן ההכנסות וההוצאות שלכם.
במיוחד בזמנים קשים. אולי יהיה לך רגע של הארה ותראי שאת משאירה יותר מדי כסף במסעדות או בבתי קפה ותחשבי שאת מעדיפה לחסוך את ההוצאה הזו, אולי תגלי כל מיני תשלומים שהתחייבת אליהם בכל מיני אפליקציות ואת כבר לא זקוקה להם יותר, זה נראה טריוויאלי, אבל ההשוואה בין ההוצאות וההכנסות מראה לנו לעתים קרובות מה אנחנו באמת צריכות ומה לא.
מאיפה מתחילים? אני מזמינה אותך להוריד את המדריך שלי לניהול תקציב במתנה>>

2. חשבון חיסכון
יש לך כבר סקירה כללית ואת רוצה לדעת איך אפשר לחסוך באינפלציה הנוכחית?
אולי את חושבת שזה לא זה הגיוני לשים כסף בצד בתקופות של אינפלציה. ובכלל כשאין לך כסף מיותר מאיפה בכלל תחסכי, זה נכון בחלקו, מכיוון שכסף מאבד מערכו.
עם זאת, מומלץ לוודא שיש לך כספי חירום זמינים. את לא צריכה שיהיה לך הרבה כסף שוכב בחשבון הבנק. הסכום אמור לכסות חודשיים-שלושה אם אתה שכירה וכחצי שנה אם את עצמאית. שימי לב אולי יש לך כספים שלא ידעת עליהם בקרנות, בפנסיה, כסף שיכול לשמש אותך לשעת חירום.
3. מה עוד אפשר לעשות?
אפשר להשתמש בפיקדון בבנק כדי להשקיע כסף לחיסכון לטווח קצר. אמנם זה לא יניב לך הרבה, אבל מאחר ששיעור הבסיס הועלה לאחרונה, גם הריבית בחשבונות אחרים עולה לעת עתה. עם זאת, שימי לב שזה יותר עניין לטווח קצר.
השלכות אחרות של אינפלציה לא יגדילו את הנכסים שלך בהרבה.

כדאי בכלל לבצע השקעות בתקופה כזו?
האם כבר חסכת מספיק כסף כדי לכסות את עצמך ל"זמנים רעים"?
נהדר, אז את מוכנה לחשבונות הקרובים. אבל אולי את גם שואלת את עצמך: "האם עכשיו זה זמן טוב להשקיע את הכסף שלי?" או "מה יקרה לחסכונות שלי?״
אז בואי נדבר על מטרות ארוכות טווח.
עדיין חשוב לחשוב על העתיד שלך. גם בסביבה אינפלציונית.
כי תמיד חלים הדברים הבאים: ככל שתשקיעי מוקדם יותר, כך תוכלי לסגור את הפער הפנסיוני בצורה טובה יותר.
למשקיעות שבניכן –
מומחה הבורסה שכבר נפטר 'אנדרה קוסטולני' אמר פעם: "לך לבורסה ושים את הכסף שלך במניות. כדי לעשות זאת, קנה מנה גדולה של כדורי שינה בבית מרקחת. אחרי שנים רבות תתעורר אדם עשיר".
תני לכסף שלך לנוח. גם ובעיקר בעתות משבר.
מאיפה מתחילים? אני מזמינה אותך להוריד את המדריך שלי לניהול תקציב במתנה>>
עדי סיידוף היא כלכלנית ומאמנת אישית להצלחה כלכלית, בעלת תואר שני בכלכלה, מימון ובנקאות (אינה יועצת השקעות) לאתר של עדי סיידוף