הן מתאימות למנה ראשונה ומושלמות לנשנוש באחר הצהריים משפחתי, אבל מה שבטוח הוא שתיהנו. האמפנדס הפכו למנה האולטימטיבית שכולם רוצים לאכול. עם המתכון הזה תוכלו להראות לאורחים שהשקעתם לכבודם ולגרום להם ללקק את האצבעות. המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה.
אמפנדות עשויות מפול, נבטי שום ועולש
מצרכים:
בצק
- 3 כוסות קמח
- רבע עד חצי כפית מלח
- 170 גר' חמאה ללא מלח
- 1 ביצה
- רבע עד מחצית כוס מים, לפי הצורך, עד לקבלת בצק רך במרקם חלק.
מילוי
- 20 יחידות טארט אפייה
- חצי בצל
- 100 גר' נבטי שום
- 200 גר' פול
- 75 גר' עולש
- 100 גר' טופו
- 1 כפית מלח שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- חצי כפית כורכום
- רבע כפית פלפל שחור
- מלח
הוראות הכנה:
בצק
- ערבבו את הקמח והמלח במעבד מזון.
- הוסיפו את החמאה וערבבו.
- הוסיפו ביצה ומים (כל פעם מעט) והמשיכו לערבב עד לקבלת בצק בצורת גוש.
- אם בחרתם לעבוד באמצעות הידיים, עקבו אחר ההוראות, רק השתמשו בידיים על מנת לערבב את המצרכים.
- הפרידו את הבצק ל-2 כדורים גדולים, רדדו מעט עד שתיווצר צורה של דיסקים. ניתן להשתמש בבצק באופן מידי או לשמור בקירור עד לשימוש בתוך יום או יומיים.
- רדדו את הבצק לתוך נייר אפייה דק וחתכו עיגולים בצורת דיסק על מנת ליצור את האמפנדות (תוכלו להשתמש בצלחת או בתבנית קטנה). תוכלו גם ליצור מהבצק כדורים קטנים ולרדד אותם לצורה הנדרשת (אין צורך להיות מדויקים מדי).
- תוכלו לעשות שימוש בבצק או לשמור אותו בקירור למאוחר יותר.
מילוי
- קצצו לחתיכות קטנות את הבצל ונבטי השום, וטגנו אותם בשמן זית. בינתיים הרתיחו את הפול למשך דקה.
- הוסיפו את הטופו לתוך מחבת. לאחר מכן, הוסיפו את התבלינים, הוציאו את הפול והכניסו אותו למחבת יחד עם הטופו. השאירו אותם במחבת למשך מספר דקות.
- לבסוף, הוסיפו את העולש, בחשו את התערובת וכאשר הכול נראה רך, הסירו את המחבת מהכיריים.
- טחנו מעט את התערובת ומלאו בה בנדיבות את האמפנדות.
- הכניסו את האמפנדות לתנור ואפו אותם בחום של 180ºC למשך 15-20 דקות, עד שהם ייראו אפויים.