אם עוד לא שמעתם על עץ המורינגה כדאי שתשמעו עליו עכשיו.
המורינגה הוא עץ מופלא שתפוצתו הטבעית במזרח ודרום אסיה, ובשנים האחרונות הגיע גם לישראל.
המורינגה נחשב כסופר פוד (מזון על). יש בו תכונות תזונתיות וסגולות בריאותיות רבות שנמצאות בכל חלקי העץ: הקליפה, העלים, הזרעים, הפרחים, השורשים והתרמילים הלא בשלים.
תוצרי המורינגה עשירים בנוגדי חמצון, חומצות אמינו, ויטמינים ומינרלים ובעלי יתרונות תזונתיים נוספים רבים.
הם משמשים באופן מסורתי כדי להגביר את התזונה ולמנוע חוסרים תזונתיים, למלריה, חום בטיפוס, לחץ דם גבוה וסוכרת.
ביערות מורינגה מטפחים את מטע המורינגה שלהם כבר יותר מ- 3 שנים ומייצרים מהעלים והזרעים מוצרי תזונה וקוסמטיקה מעולים.
באתר שלהם תמצאו (ואף תוכלו לרכוש) את אבקת עלי המורינגה ועלי המורינגה המיובשים אותם ניתן לשתות כחליטת זה ולהוסיף לתבשילים שונים.
הנה לדוגמה מתכון למרק ירקות משובח שבתוספת עלי המורינגה הופך להיות למרק בריא במיוחד שמחזק את המערכת החיסונית במיוחד בימי החורף הקרים.
מתכון טעים ומנצח לחיזוק מערכת החיסון
בריא, צמחוני וידידותי לטבעוניים.
ארוחה יומית לשני סועדים
- קלח תירס לבן מחלקים לשניים
- חצי ראש ברוקולי מפרקים לגודל אהוב
- חצי ראש כרובית מפרקים כנ"ל
מכניסים לסיר, יוצקים מים רותחים ומבשלים כחמש דקות.
מוציאים את המרכיבים ומשאירים אותם לארוחת 10.
המים ישמשו לציר המרק.
במחבת מטגנים עם פחות מרבע כוס שמן זית ישראלי:
- בצל פרוס לפרוסות
- גזר חתוך למרובעים
- פלפל אדום (לא חריף)
מטגנים עד למצב-טרום הזהבה ומוסיפים לסיר המים וממשיכים לבשל על אש קטנה.
לסיר מוסיפים:
- בטטה קלופה חתוכה למרובעים
- תפוח אדמה קלוף וחתוך
- דלעת 250 גרם בערך
- פטריות שמפיניון 4-6 חתוכות
- 4 שיני שום
- ג'ינג'ר טרי לפי הטעם
- חופן פטרוזיליה
- קישוא קלוף חתוך למרובעים
מטבלים לפי הטעם: כורכום, פפריקה אדומה, פלפל חריף (עדיף ירוק טרי-רבע קטן),
קורט מלח גס _עדיף להוסיף בחלק האחרון של הבישול).
ולסיום מוסיפים את העיקר: עלי_מורינגה יבשים או טריים.
שיהיה לכם בתיאבון ובבריאות !
לרכישת עלי מורינגה לחצו כאן