בלב הרי שומרון, בין נופים עוצרי נשימה ואוויר צלול, שוכן יקב טורא, פנינה קטנה המפיקה יינות גדולים. יקב בוטיק משפחתי זה, בבעלותם של ורד וארז בן סעדון, ידוע בחשיבה היצירתית שלו, בגישתו הכבוד לטבע ובתשוקה לייצר יינות איכות המבטאים את ייחודיות היין המקומי.
השנה, יקב טורא שמח להציג את סוביניון בלאן 2023, יין חדש ומלהיב המצטרף לקולקציית היינות המרשימה שלו.
סוביניון בלאן 2023: מסע אל פסגת החושים
היין מופק מענבי סוביניון בלאן הגדלים בכרם ברכה, בגובה 850 מטר מעל פני הים. תנאי האקלים הייחודיים באזור, המשלבים ימים חמים ולילות קרירים, מעניקים לענבים את האיזון המושלם בין חומציות לרעננות, ומאפשרים להם לפתח ארומות מורכבות ומגוונות.
צבעו של היין צהוב קש, זך וקורץ. כבר מהלגימה הראשונה, מתגלים ניחוחות עוצמתיים של פירות טרופיים כמו פסיפלורה ומלון, לצד תפוח ירוק רענן ופרחי יער. גוף היין קל ומרענן, עם חמיצות מאוזנת המלטפת את החך. טעמי פירות נוספים משתלבים בהרמוניה, ביניהם פומלה לבנה וגויאבה, ויוצרים חוויה חושית עשירה ומספקת.
יין מושלם לכל אירוע
סוביניון בלאן 2023 הוא יין ורסטילי שיתאים לכל אירוע. הוא נהדר כאпериטיף מרענן, משתלב נפלא עם ארוחות קלות, פלטות גבינות וסלטים, ומהווה בחירה מצוינת לארוחות ערב קלילות.
מומלץ להגיש קר, בטמפרטורה של 8-10 מעלות צלזיוס.
יקב טורא: מסורת, חדשנות ואיכות ללא פשרות
יקב טורא הוא דוגמה מצוינת למה שיקבי בוטיק ישראליים מסוגלים להציע. יקב זה משלב בין מסורת ארוכת שנים, גישות חדשניות וטכנולוגיות מתקדמות, תוך שמירה על מחויבות בלתי מתפשרת לאיכות ולייחודיות.
סוביניון בלאן 2023 הוא עוד הוכחה ליכולותיו יוצאי הדופן של יקב טורא. יין זה מציג את מיטב מה שיש לישראל להציע בתחום ייצור היין, ומזמין אתכם לחוויה ישראלית אותנטית ומרגשת.
לרכישה:
את יין סוביניון בלאן 2023 ניתן לרכוש ישירות באתר היקב, בחנות היין ובחנויות יין מובחרות ברחבי הארץ. מחיר: 75 ₪.
ורד וארז בן סעדון: הלב והנשמה מאחורי יקב טורא
יקב טורא לא היה קיים אלמלא החזון והתשוקה של שני אנשים מיוחדים: ורד וארז בן סעדון.
ורד, ילידת הולנד, עלתה לישראל עם משפחתה בגיל צעיר. עוד בנעוריה נדלקה אהבתה לטבע ולאדמה, והיא ידעה שיום אחד תגשים את חלומה ותקים יקב משלה. ארז, יליד ישראל, גדל בבית שבו יין היה תמיד חלק בלתי נפרד מהשולחן. לאחר שירותו הצבאי, למד ייננות באוניברסיטת אריאל, שם פגש את ורד.
הקשר ביניהם היה מיידי, ומתוך אהבתם המשותפת ליין ורצונם ליצור יין ישראלי איכותי, נולד יקב טורא בשנת 2003.
ורד, אישה דינמית ומרשימה, משמשת כמנכ"לית היקב, שם היא אחראית על ניהול כל ההיבטים העסקיים והשיווקיים. ארז, היינן המוכשר של היקב, שם את כל נשמתו ביצירת יינות איכותיים המבטאים את ייחודיות terroir המקומי.
יחד, ורד וארז מובילים את יקב טורא להצלחה רבה. הם זכו להערכה רבה בארץ ובעולם, ויינותיהם זכו בפרסים רבים בתחרויות יין יוקרתיות.
אך יותר מכל, ורד וארז הם אנשים חמים ואוהבי אדם, שתמיד שמחים לחלוק את אהבתם ליין עם אחרים. ביקור ביקב טורא הוא חוויה בלתי נשכחת, המאפשרת לכם להכיר את האנשים המיוחדים שעומדים מאחורי היין, ולטעום יינות מיוחדים המופקים באהבה ובמקצועיות רבה.