אחרי עשרות שנים של דיבורים, יוקמו בוואדי סאליב שלושה בנייני מגורים עם קומת קרקע מסחרית בחזית וגינה ציבורית בחלק האחורי
ואדי סאליב היה בעבר שכונת מצוקה חיפאית וכעת המקום עומד לפני מהפכה. השכונה הערבית-מוסלמית הוקמה על מדרון ההר הצופה למפרץ חיפה, משני צדיו של הוואדי. בתי האבן הייחודים בה שימשו דוגמה להתפתחות אדריכלות ערבית אורבנית בחיפה. לאחר מלחמת העצמאות הגיעו לשכונה שננטשה עולים מצפון אפריקה ומרומניה. התנאים הקשים בשכונה, שמצבה הלך והידרדר, הפכו סמל למצוקה, שהוביל למרי החברתי שפרץ ב-59', במסגרת סדרת מהומות אלימות של תושבי השכונה נגד הממסד.
בתחילת שנות ה–60 החל פינוי התושבים לשכונות חדשות יותר, בהן זכו לדיור משופר. עד תחילת שנות ה–70, השכונה ננטשה כמעט לחלוטין. הבתים הנטושים נאטמו, ומרביתם נהרסו.
השיקום יבוצע על פי תוכנית בניין עיר מאושרת חפ/מק/1601 ב'. עם השלמתו, מתוכננים פרויקטים נוספים בפיתוח השכונה. התוכנית תאפשר גם חיבור בין רחוב ואדי סאליב לרחוב אלקלעי.
התוכנית משתרעת על שטח כולל של 5.72 דונם, הכוללים שימושים מעורבים של מגורים ומסחר בשלושה בניינים, בצמוד למרחב ירוק בשטח של 700 מ"ר וחניה תת קרקעית. הפרויקט יכלול 198 יח"ד במגוון גדלים, מ-2 ועד 5 חדרים, חלקן ממוקמות בחזית הפונה לפארק שהקמתו נמצאת בשלבי סיום אחרונים, וחלקן צופות אל נוף הים והנמל.
|הדמיה: "חן אדריכלים" וחברת 3D Vision
החזית המסחרית מלווה את הרחוב בקומת קרקע, ובחלקו האחורי (בין רח' ואדי סאליב התחתון לרח' אלקלעי העליון) תוקם גינה שתעוצב באלמנטים האופייניים לגינות בחיפה ותהווה ריאה ירוקה לפרויקט כולו.
בלב השכונה, באזור בו היו בעבר מבני מגורים צפופים, מתוכנן לקום פארק בשטח כולל של כ–12 דונם. כל הטרסות 'נפגשות' בתיאטרון פתוח, המשלב מושבי אבן עם משטחי דשא משופעים. בלב הפארק, כחלק ממערך הטרסות והטיילת ההיקפית, יוקם מרכז ובו בתי קפה ומסעדות למבקרים.