תושב בני ברק שהרחיב את ביתו, והאריך את אחד מיסודות הבניין, גרם נזקים קשים ונזילות בלתי פוסקות לשכנו מלמטה. השניים פנו השניים לבוררות במסגרת בית-דין-צדק "בניין ציון" של העדה החרדית. במפתיע העבירו הדיינים שתי החלטות ביניים, שעל פיהן על השכן המשפץ לערוך תיקונים קוסמטיים בלבד לדירה הנפגעת, ולנקות את תקרתו באמצעות אקונומיקה.
בצר לו, ומשראה שבית הדין לא מגיע להכרעה שתיטיב עם מצבו, פנה השכן הנפגע לעו"ד דניאל הומיונפר – אשר שלח לשכן המשפץ מכתב דרישה לפיצויים. עקב עירובו של עורך הדין הומיונפר, מיהרו הדיינים והוציאו פסק בוררות שקיפח קשות את השכן הנפגע, והכלילו בהכרעתם גם איומים קשים, שמטרתם למנוע מהתובע לערער על החלטתם לערכאה אזרחית, בין השאר במילים אלה: "כל הפונה לערכאות הרי זה רשע, וכאילו חרף וגדף והרים יד בתורת משה רבנו".
האיומים לא הרתיעו את השכן הנפגע, אשר הגיש, באמצעות עו"ד הומיונפר ערעור על החלטת הבורר לביהמ"ש המחוזי בתל אביב.
לאחרונה, פסקה כבוד השופטת יהודית שבח על ביטול פסק הבוררות של בית דין צדק וקבעה כי על השכן הפוגע לתקן את מלוא הנזקים בדירתו של השכן הנפגע.
לדברי עו"ד דניאל הומיונפר , המייצג את השכן הנפגע, אחד מיסודות הבניין הוזזו על ידי השכן הפוגע, "דבר שגרם לכך שגג הרעפים של השכן הנפגע היה פתוח במשך כל החורף, ומים הציפו את דירתו".
השניים פנו לבוררות בבית דין לצדק "בניין ציון" בבני ברק, ודייניו קבעו כי "יש לנקות את תקרת בית השכן הנפגע, במקומות שיש בהם כתמים, ניקיון יסודי על ידי אקונומיקה".
לטענת השכן הנפגע, הנזק שנגרם לדירתו חמור יותר מנזק קוסמטי. "המשל דומה לחולה סרטן שיילך לרופא ויקבל אקמול", אומר עו"ד הומיונפר . לדבריו, על השכן הנפגע הופעל לחץ מצד הדיינים לחתום על שטר הבוררות – לחץ שהתאפיין בטלפונים בלתי פוסקים מצדם.
השכן הנפגע שכר מומחה, שקבע בחוות דעתו כי הבית רווי רטיבות, ומהווה סכנה בריאותית ובטיחותית עקב חדירת מים ללוח החשמל. "הבית אינו ראוי למגורים ולשימוש בני אדם, ויש לפנות אותו", קבע המומחה.
בעקבות כך, פנה עו"ד הומיונפר , בשם השכן הנפגע, לשכן המשפץ בדרישה לפיצוי. "משהבין השכן המשפץ כי ייתכן שיישמטו מתחת רגליו כל המאמצים והשליחים מטעמו, הוא רץ לבית הדין על מנת שדייניו ימנעו מהשכן הנפגע לפנות לבית המשפט" טוען עו"ד הומיונפר .
וכך, פסקו דייני בית הדין כי "כל הפונה לערכאות הרי זה רשע, וכאילו חרף וגדף והרים יד בתורת משה רבנו".
עו"ד הומיונפר טוען כי למעלה משמונה חודשים לא טרחו הדיינים להוציא פסק דין המורה לשכן הפוגע לתקן את המפגעים, אבל עם התערבותו בפרשייה, מיהרו הם לפתע לפסוק נגד השכן הנפגע. "מכך ניתן ללמוד שייתכן וקיימת זהות אינטרסים בין הצדדים. חוסר תום הלב הדיוני פורץ וזועק מתוך ההליך", אמר עו"ד הומיונפר והגיש בשם השכן הנפגע בקשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב לבטל את פסק הדין ולאפשר לצדדים להתדיין במסגרתו.
כבוד השופטת יהודית שבח פסקה על ביטול פסק הבוררות של בית דין צדק וקבעה כי על השכן הפוגע לתקן את הנזקים בדירתו של השכן הנפגע על פי חוות דעת מומחים.
עו"ד דניאל הומיונפר http://www.homayonfarlaw.com/ עוסק בדיני מקרקעין תכנון ובנייה, דין אזרחי מסחרי, הוצאה לפועל ועוד.