יקב בהט הוא יקב בוטיק ומרכז מבקרים בעין זיוון ברמת הגולן שמעניק טעם ושירות נדירים, מומלץ להגיע בסופי שבוע ולהשתלב באווירת התיירות החגיגית במקום שמייצרת תיירות עין זיוון
את פנינו מקבלת סוכת גפנים עמוסה בפרי, תחתיה ניתן לשבת על שולחנות עץ בזמן שאנו לוגמים מהיין. בפנים, מרכז מבקרים ויקב עם חביות עץ אלון צרפתי ומרחב גדול מספיק להכיל גם קבוצה שלמה של סועדים.
את היין המשובח של יקב בהט לא ניתן להשיג בחנויות, תצטרכו להיות חלק ממועדון החברים של היקב, או כמונו להיות תיירים ליום אחד ולהגיע כדי ללגום מהטעם העדין.
עופר בהט, אגרונום ומומחה לשימור וקירור פרי, חלם במשך עשרות שנים להפיק יין משלו, מענבים המשובחים המטופחים בצפון רמת הגולן והקים את היקב בקיבוץ עין זיוון. היקב מייצר יין משנת 2007 ועם ההצלחה החליט להקים מרכז המבקרים לקהל הרחב ולשתף את הציבור באהבתו הגדולה ליין.
עופר יודע לספר לנו על הכרמים שמהם היין מגיע בחיוך ובחן שאופיינים לו. מקור הענבים בהם משתמש הינו משובח, ענבי צפון רמת הגולן הגדלים בגובה 1,000 מטר מעל פני הים הידועים באיכותם ובטעמם. כיום מיוצרים ביקב בהט כ-10,000 בקבוקים כל שנה מענבים שנבצרים בעמק קוניטרה ולמרגלות הר בנטל. בנוסף ליין, מייצר יקב בהט ליקרים מכמה סוגים, בניהם: דובדבנים ואוכמניות הגדלים במטעי קיבוץ עין זיוון וכן לימונצ'לו, שוקולד וקפה.
תהליך הפקת היין ביקב מושתת על שיטה מסורתית משלב הבציר, דרך יישון בחביות עץ ועד שלב הבקבוק. הטיפול ביין מתבצע בעיקר בתהליכים ידניים. היינות של יקב בהט עוברים יישון בחביות עץ אלון למשך 12-18 חודשים ומתיישנים עוד כשנה נוספת בבקבוקים לפני שהם מוצאים למכירה.
מרכז המבקרים– חדר חביות וייצור יין, שולחנות וכסאות הסבה וחצר מטופחת בה ניתן להסב לטעימות יין וארוחה. הביקור ביקב יוצר היכרות עם תהליך הפקת היין. במקום חנות בוטיק לממכר מגוון רחב של גבינות, יינות, וליקרים.
אנחנו התיישבנו לארוחה מדהימה שכללה את כל הטוב מרמת הגולן. גבינות יוקרתיות בהן גבינת כמהין, גבינת אולד אמסטרדם, גרוייר, קממבר, פטה, עזים פסטו וצ'דר כתום. לצד סלט טרי שחתכו אותו הרגע, לחם מחמצת חם מהתנור, כוסות יין משובח גבורץ 2022 לבן ועדין. נהננו מכל ביס.
כוסות קטנות של ליקרים דובדבן, שוקולד ולימונצ'לו הוגשו לנו בחן והטעם נדיר, מעולם לא טעמתי ליקר בטעמים כל כך עשירים ומדויקים.
"התפקיד שלי בחיים הוא לגרום לאנשים ליהנות" מספר לנו עופר "לכן בחרתי בסלוגן 'נמשכים לחיים הטובים' אני מרגיש שהשליחות שלי היא לקבל כל אדם שמגיע לכאן בחיוך ולהעניק לו את ההנאה המקסימאלית. הוא בחר בנסיעה לגולן במקום נסיעה לחו"ל והוא מצפה למצוא כאן כל מה שיש בחו"ל שלווה, קולינריה ושירות מדהים."
אל מרכז המבקרים מגיעות כמעט מידי יום קבוצות של עובדים וארגונים בהם משרדי הממשלה, משרד הביטחון מסע יהודי, תגלית, עיריות, גמלאים וכמובן תיירים מכל קצוות העולם. היו כאן תיירים יפאנים, הודים, סינים, מניו זילנד וכמובן מכל אירופה אנגליה, צרפת, ספרד ועוד לעופר כבר קשה לספור אחרי 16 שנים של הצלחה.
במרכז המבקרים אפשר לראות תמונה שבה נראה עופר רק בתחילת הדרך יושב על שרפרף במחסן היינות הביתי הראשון שהקים וממלא בדלי את הבציר הראשון. הדלי הכתום עדיין מככב על הקיר במרכז המבקרים. לצדו הוא מראה למבקרים את סנדל 'השקפקף' הנוסטלגי, המקום שבו היקב שוכן כיום היה לפני שנים מפעל בינלאומי לייצור סנדל הפלא הזה, וגם התיירים מחו"ל מיד מחייכים כשהם רואים את הסנדל.
עוד ביקב לצד היין: פיצריית בוטיק– פיצה איכותית עם מגוון תוספות ומתחם 'BURGER'– המציע המבורגר עם תוספות: בצל, עגבנייה, חסה, מלפפון חמוץ לצד צ'יפס וטבעות בצל. קשה לקרוא למקום פיצרייה כי מה שקיבלנו זו מסעדה בחלל מרווח ועם זאת אינטימי מלא בכל טוב.
בנוסף מקיים בהט פעילות למשפחות וילדים: הכוללת- סדנת ביקבוק תירוש (נטולת אלכוהול), דרכה יוכלו הילדים לחוש את חווית היקב והביקבוק, במסגרתה הילדים משתתפים באופן פעיל בביקבוק מיץ ענבים תירוש, פיקוק עם פקק שעם, קישוט הבקבוק, ציור והכנת תווית אישית והדבקתה על הבקבוק. בסיום הסדנה, מקבלים הילדים בקבוק תירוש מתנה עם תווית מצוירת. בנוסף יקיים בהט סיור מודרך לילדים ביקב, להיכרות עם תהליך הפקת היין.
זה נשמע מוזר אבל האטרקציה המרכזית במרכז המבקרים והמסעדה הוא דווקא הצוות. שגורם לנו באמת להרגיש בחו"ל יש כאן את אלעד שמיד קיבל את פנינו כאילו אנחנו מינימום הנסיך והדוכסית מאנגליה, יש את בר וקרן שמסתובבות בחיוך ענק בין כולם ועושות שמח. ויש גם את סלחה ופאטמה וותיקות בצוות ומקצועניות. ביקב יש את מנדל ורפאל ובמסעדת ההמבורגר את גניה. הצוות שלא מפסיק לחייך ולייצר סמול טוק הוא בהחלט חלק מהסמל של המקום.
ימי פעילות יקב בהט: ראשון-חמישי- בין השעות 10:00-19:00, בשישי וערבי חג, החל מהשעה 09:00 עד חצי שעה מכניסת השבת/חג. שעות משתנות על פי שעון חורף ושעון קיץ. להזמנות יקב בהט: 04-6993710, אתר- https://bahatwinery.co.il/
'תיירות קיבוץ עין זיוון' בצפון רמת הגולן, מהווה מוקד מרכזי עבור המבקרים ברמת הגולן, עם מגוון אטרקציות ואתרי קולינריה ותיירות חדשים, כולם בקיבוץ, בסמוך לחדרי כפר הנופש.
קיבוץ עין זיוון מעודד, מפתח ומקדם יזמויות מתחומים שונים- קולינריה, אומנות, עיצוב, חקלאות ועוד, כאשר כולם ממוקמים בקיבוץ ומהווים יחד מנוע צמיחה לתיירות ויזמות פורחת. רק לאחרונה נחנכו מספר מיזמים חדשים, ביניהם: חוות שדה לבנדר, פודטראק, חוות פטריות ועוד.
הבאים לעין זיוון ייהנו גם משלל אטרקציות ואתרי קולינריה בעין זיוון, ביניהם:
שוק איכרים 'ע"ז-איז מרקט' ברחבת כפר הנופש עין זיוון בימי שישי, 'אלקע בר'- בר אוכל חדש במצפה קוניטרה, 'פרימורדיה'– חווה חדשה גידול לפטריות, טעימות יין ביקב פלטר, מאפיית 'מטרלו' של האופה עדי פרץ, מפעל בוטיק לשוקולד 'דה קרינה', 'חוות שדה לבנדר', ארוחת בוקר בופה עשירה– במסעדת כפר הנופש עין זיוון הפתוחה לקהל הרחב (בהזמנה מראש), קטיף פירות בבוסתן בראשית בעין זיוון ועוד.
כפר הנופש עין זיוון מציע 49 חדרי אירוח- בקתות עץ, וסוויטות, באווירה כפרית.
לפרטים על כלל אתרי התיירות וכפר הנופש עין זיוון–
תיירות קיבוץ עין זיוון- 073-7599793 https://www.enzivan.co.il/
קרדיט: נטע שושן מיעל שביט תקשורות משרד יחסי הציבור של תיירות עין זיוון