לקראת עונת החגים נוהגים היקבים בארץ להשיק את מיטב היינות שלהם, הנהנים מביקוש גובר הן כמתנה למארחים והן לשתייה של שמחה בסעודות ("אין שמחה אלא ביין" כמאמר חז"ל)
זה הזמן להציע גם מארזים או בקבוקים בעלי נפח גדול ומרשים, כמו הקברנה סוביניון של יקב ברקן, מסדרת ספיישל רזרב בציר 2014, שיצא במהדורת אספנים מוגבלת בבקבוק דאבל מגנום המכיל 3 ליטרים. מדובר ביין בעל צבע אדום עז, 14 אחוזים אלכוהול, שמזכיר לבעלי חך מבין ביינות פירות יער שחורים. כצפוי, גם מחירו מרשים: 250 שקלים. בברקן מסבירים שהוא מוכן כבר עכשיו לשתייה אך ימשיך להשתבח במשך מספר שנים.
היקב מציע בימים אלה גם מארז מתנה של בקבוקי מיני עם ויסקי וודקה ב-180 שקלים ומארז מתנה עם אביזרי יין (פותחן מקצועי, מוזגן, פקק ואקים, טבעת למניעת טפטופים ובקבוק ויסקי בלנטיינ'ס), ב-120 שקלים.
יקב היוצר שכרמיו משתרעים משפלת יהודה בחבל לכיש ועד אזור הגליל בצפון הארץ, משיק גם הוא לקראת החגים שני יינות חדשים, רוזה ספשל אדישן ו-Lyrica Harmony. הרוזה מזכיר ניחוחות של אשכולית אדומה ומכיל 12 אחוז אלכוהול, מחירו 69 שקלים. יינן היקב, פיליפ לכטנשטיין, המפורסם בחוגי יצרני היין וצרכניו, מצהיר שהוא משתדל לגרום לטעם הפרי לשלוט במשקה יותר מאשר לטעם העץ (יין נשמר בחביות עץ), ומזכיר שהוא מייצר יינות לפי המסורת הצרפתית שלמד באוניבסיטת מונפלייה.
יקב סגל השיק לראש השנה באירוע חגיגי רב משתתפים את 'Petit UF' – זהו קברנה סוביניון אייקוני ומעוטר שנוצר ללא סינון או הצללה ומכונה "תווית שנייה". יין עוצמתי מרובה משקעים, המוערך על ידי "מבינים". העובדה שלא סיננו את המשקה לפני מזיגתו לבקבוקים מעניקה לו אופי מיוחד. צבעו אדום בוהק, ובעלי חך מדברים על ארומה של שזיפים ופטל, פלפל שחור, שוקולד מריר, קפה וציפורן. גם בלי לזהות את כל מגוון הטעמים הזה, אפשר ליהנות מהחמיצות המאוזנת שהופכת אותו לבן לוויה מוצלח למנות בשר בקר בארוחה. 13.7 אחוזים אלכוהול. 120 שקלים לבקבוק.
יקב טורא, המיוצר באחוזה משפחתית בישוב רחלים, מתהדר בשלושה יינות קלים ומותאמים לימים חמים (הקיץ הישראלי הרי לא מסתיים באלול או תשרי). מדובר ברוזה, גוורצטרמינר וסנואו.
הרוזה הוא חצי יבש (בניגוד לרוב יינות הרוזה בארץ שהם יבשים), וזה אומר שיש לו מתיקות קלה והוא מתאים למנות ראשונות וארוחות קלות. עשוי מענבי מרלו (שני שליש), וקברנה פרנק (שליש),ועולה 89 שקלים.
הגוורצטרמינר הוא יין לבן חצי יבש, שמבינים מזהים בו ארומה של ליצ'י, אפרסק ואננס. מעניק בפה שילוב של חמיצות ומתיקות עדינים. מתאים לליווי מנות ראשונות ואחרונות. גם הוא עולה 89 שקלים. ובאותו מחיר מציעים ביקב טורא את יין הסנואו, לבן יבש בגוון צהוב בהיר וחמצמץ שצריך להגישו מצונן היטב. מורכב מענבי סוביניון בלאן, וויוניה.
את היינות של טורא אפשר להשיג בחנויות יין או בחנות האונליין Shop.turawinery.com . בין היתר יש במגוון קברנה סוביניון, מרלו ושיראז. כל השלושה עולים 129 שקלים לבקבוק והתיישבנו בחביות 22 חודשים. על המרלו מעידים בטורא שהוא בעל פוטנציאל התיישנות גבוה במיוחד- למעלה מעשר שנים.
לצד יינות ישראלים, ניתן למצוא במחירים לא גבוהים גם יינות כשרים חדשים המיובאים מדרום אפריקה בהכשר בד"צ קייפטאון.
מייבאת אותם החברה הסקוטית מבית ישרקו, מייקב סימונסווליי: שיראז רוזה, גוורצטרמינר ושנין בלאן, המצטרפים ליינות דרום אפריקנים בעלי ותק בארץ, פינוטאז', קברנה סוביניון, מרלו ושרדונה. את היינות החדשים צריך להגיש כשהם מצוננים היטב ומחירם 35 שקלים לבקבוק.
רעיון נוסף להביא מתנה הקשורה ביין במקום או בנוסף לבקבוקים יש לחברת BRASS- פותחנים צבעוניים עם ידית אחיזה גדולה ונוחה מתוצרת המותג Brabantia. כ-50 שקלים האחד. לפרטים נוספים: www.brassbrands.co.il
אחרון חביב, כדי לסיים כשטעם של יין ישראלי איכותי בפינו, אזכיר את סדרת דלתון אסטייט מבית הגידול של יקב דלתון. במרום הגליל זהו יין שהופק מענבי שיראז אחרי התיישנות בחביות אלום במשך כשנה ולאחר מכן חודשיים במכל נירוסטה. גם בו ניתן לזהות ארומה של פירות כהים כמו שזיף ופטל בר. הוא עוצמתי ומתאים למות בשריות. מכיל 15.5 אחוזים אלכוהול.