כמו עוגת פרג לפורים ועוגת קמח תפוחי אדמה לפסח, עוגת דבש לראש השנה היא מסורת, הרגל, חובה קולינארית קדושה. אלא שרבים לא אוהבים את הטעם המיוחד והעז של עוגה כזו, אלא אם מצליחים למתן אותו בעזרת מרכיבים נוספים. מירן קל, הקונדיטורית הראשית של רשת בתי הקפה ביגה מצאה את הדרך לעשות זאת.
הסוד במתכון עוגת הדבש המיוחד של הקונדטורית מירן קל, היא תוספת של שזיפים מיובשים ואגוזים המעניקים לעוגה ארומה של פירות. למרבה המזל זה גם מתכון קל להכנה ומהיר. וכך עושים:
חומרים:
350 גרם קמח. 2 כפיות אבקת אפיה. כפית סודה לשתייה. 4 ביצים. כוס ורבע גרם שמן. כוס סוכר. 320 גרם דבש. כף קינמון. כפית אבקת ג'ינג'ר. 1/2 כפית מוסקט. שליש כפית ציפורן. כוס תה (כל סוג תה מתאים). 150 גרם שזיפים מיובשים ללא גלעין. 100 גרם אגוזי מלך.
ההכנה:
מערבבים היטב סוכר, דבש, ביצים, קינמון, מוסקט וציפורן.
מוסיפים קמח, אבקת אפיה וסודה לשתייה.
מוזגים את התה ומערבבים לעיסה אחידה.
יוצקים לתבנית אינגליש קייק ומפזרים מעל את השזיפים (במהלך האפייה הם יבלעו פנימה).
מעל השזיפים מפזרים אגוזי מלך שלמים או חצויים.
אופים בחום של 150 מעלות כ-40 דקות.
אפשר אם רוצים לפזר מעט אבקת סוכר על העוגה האפויה. ומי שמעדיף להשאיר את כל המלאכה הזו לאנשי מקצוע, יכול להשיג את העוגה מוכנה ברשת ביגה ב-38 שקלים. משקלה
כ-550 גרם.
ההכנות לראש השנה כוללות מרכיבים לתפוח בדבש, עוגת דבש, איחולי "שנה טובה ומתוקה", וגם פסטיבל דבש שמועצת הדבש תקיים במכוורות ברחבי הארץ החל ב-22 בספטמבר ועד 29 באוקטובר 2016. בישראל פעילים כ-500 דבוראים המטפלים במאה אלף כוורות המייצרות כ-4000 טון דבש, מתוכם אנחנו צורכים במהלך אלול ותשרי 1600 טון.
משפחות שיגיעו למכוורות כמו "פרחי הגליל" במושב מנות, "הבוסתן" בפקיעין, "דבש מכמנים", "דבורת התבור" בשדמות הדבורה, "אופיר" באלון הגליל, "יערת הדבש" באלוני אבא, "בית הדבש והדבורה" בקיבוץ יד מרדכי, "פורת" בעין יהב, "גליל" בקיבוץ שמיר, "משק דבורים לין" בכפר בילו א', "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ואחרות, יוכלו להשתתף בתחרות צילומים בנושא הדבש, לקחת חלק בסדנאות יצירה בנושא הדברים, ללמוד כיצד יוצרת הדבורה את הדבש, מדוע הדבש נחשב למזון בריא, מהו מזון מלכות ואיך מתבצעת רדיית דבש. פרטים נוספים תמצאו באתר מועצת הדבש- www.honey.org.il