מרכיבים:
1/2 כוס יין לבן
בצל בגודל בינוני, קצוץ
1 קישוא בגודל גדול חתוך לקוביות גדולות (ניתן להמיר ב- 300 גרם דלעת)
תפוח אדמה בגודל בינוני, מקולף וחתוך לקוביות גדולות
שקית ערמונים בוואקום
כף שטוחה חמאה
שן שום קצוצה
מלח, פלפל לבן או שחור
אופן הכנה:
1. מטגנים את הבצל והשום בחמאה עד להזהבה קלה.
2. מוסיפים את שאר החומרים (פרט לשמנת אלפרו) ו-3 כוסות מים.
3. מבשלים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.
4. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב.
5. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. אפשר לקשט עם עירית קצוצה.
בתיאבון!