"בפטיו של דבו" מסעדת בשרים, היא כמעט המקום היחידי שבו תוכלו למצוא ארוחה טובה בדרך מבאר שבע לאילת. אורי ודבו ממייסדיי רשת אל ג'אוצ'ו האגדית מארחים קבוצות ויחידים לארוחה אינטימית של בשרים מלווה ביין משובח
כבר בכניסה לפטיו של דבו בקיבוץ טללים, מרגישים את האווירה המיוחדת, החצר עוצבה עם ריהוט בעבודת יד של אורי. זה מתחיל בשער המיוחד, בכלים מלפני מאה שנה שניצבים בחצר, הקמין הבוערת בסלון ואז מגיעים לפטיו שבו יש 5 שולחנות לארוחה אינטימית של בשרים מצוינים.
אינטימיות היא שם המשחק כאן, אורי ודבו מארחים כל קבוצת סועדים כאילו היו אורחים אישיים שלהם. בעולם שבו יש אלפי מסעדות שעובדות בקצב עבודה מסחרר וגדושות בסועדים. אנשים מתגעגעים לאירוח אמיתי, כזה שאוכלים בו לאט לאט, שאפשר לנהל בו שיחה מלב אל לב עם דבו תוך כדי שלוגמים יחד יין משובח ומדברים על החיים. אותנטיות היא המילה שיכולה לתאר באופן הטוב ביותר את החוויה במקום, שמותאמת באופן אישי לכל קבוצת סועדים.
"אני לא קורא להם לקוחות או סועדים, אני קורא להם אורחים, כי ככה אנחנו מרגישים שהתפקיד שלנו הוא לארח" אומר אורי "זה התחיל כבר לפני 16 שנה כשהתחלנו לבנות כאן את הבית בטללים, כבר אז בנינו אותו מוכן לאירוח. עזבנו את עולם המסעדנות שהיה מוצלח מאד בגלל שבמסעדה גדולה אתה כמעט ולא פוגש את הלקוח, בטח שאין לך זמן לנהל אתו שיחה אישית, לאורך השנים בעצם כל מה שרציתי היה לארח אנשים במלוא מובן המילה, עכשיו אנחנו יכולים ליהנות מזה באמת."
מעולם המסעדנות לעולם האירוח
סיפור האהבה של דבו ואורי עם תחום המסעדנות והבשר התחיל כבר לפני 40 שנה, אורי היה ממייסדי אל ג'אוצ'ו האגדית ואחותה הקטנה אל גאוצי'טו
אורי ודבו מתחילים את ההכנות לקראת האורחים כבר בבוקר. את המעשנה מדליקים כבר בבוקר, הבשר שם עובר תהליך של בישול איטי בטמפרטורות נמוכות באמצעות עשן עדין עד שהבשר הופך לרך ועסיסי בעל ארומה שאי אפשר להשיג בשום דרך אחרת.
את הגריל מגלה אורי, צריך להדליק שעתיים מראש כדי שהמגע בין הבשר לגריל יהיה מושלם לצריבה "אחד מהטיפים החשובים למנגל טוב זו הסבלנות, אחרי שעתיים הפחמים הופכים לאדומים וטובים, הלהבה הגלויה לא טובה כי היא חורכת את הבשר, הגריל הדרום אמריקאי בעל שטח פנים גדול ולכן מאפשרת צליה טובה, עשייה איטית בגושים גדולים מרככת את הבשר, בבשר איכותי שומני עם עצם לא צריך שום תיבול חוץ ממלח"
גן עדן לאוהבי הבשר
אורי ודבו מציעים ארוחה מדויקת וטעימה. הארוחה נפתחת תמיד בבר סלטים מגוון וטרי לצד פוקאצ'ות שנאפות בטאבון הישר אל שולחן הסועדים. את הארוחה פותחים בנקניקיות צ'וריסו שהן רק ההקדמה לדבר האמיתי. ואז זה קורה, מהמעשנה יוצאים נתחי הבשר ישירות לצריבה בגריל ומשם בדילוגים אל הצלחת.
כל סועד מוזמן ליהנות מחווית בשרים בהתאמה אישית. תוכלו להזמין אנטריקוט אנגוס פילדוט, אסדאדו מהמעשנה שחיכה לכם כמה שעות טובות כשהוא נח לאטו, סטייק טומהוק שנחשב למלך הנתחים עם העצם כמו שקרניבורים אמיתיים אוהבים, פיקניה הבשר הפופולארי בדרום אמריקה שבו השומן עוטף את המנה, נתח קצבים שנצלה על הגריל, שורט ריבס, נתח שומני, עסיסי, ועשיר בטעמים שעבר בישול ארוך וסבלני ופילה רך. כל אלו מלווים כמובן ביין איכותי מקומי ומרגש או בבירה קרה ומענגת.
לצמחונים שנקלעו בטעות לארוחת הקרינבורים יש פתרון בצורת מנות צמחוניות "לא עלינו" שכוללת פטריות פורטבלו בציפוי פנקו לצד קיש פריך מהתנור של דבו עם ירקות העונה.
השיא הוא כנראה בחורף אז תוכלו ליהנות מישיבה בפטיו מחומם, לראות את הגשם מבעד החלון ליהנות ממרק חם ואסדאו מהמעשנה וקדרת בשר עם ארומה מטריפה.
למי שעוד נשאר מקום בבטן לקינוחים יוכל להינות מאלפחורס ארגנטינאי אמיתי, או סופלה אלפרדו.
מה מנת הדגל שלכם?
"אני לא שם את עצמי במרכז, אלא את הטעמים של האורחים וכל אורח מגדיר את מנת הדגל שלו." אומר אורי "אני כן יכול לציין שהמנה הכי פופלארית היא "מנת הטעימות" שכוללת שילוב של ארבע מנות מרכזיות.
"ההתמחות שלנו היא בבשר טוב ואירוח מכל הלב" הוא אומר "אין אצלי מנות שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר, אני לא שף אוטוריטה או משפיען אינסטגרם, הקטע שלנו הוא לא לעשות הצגות של לבזוק מלח בדרמטיות, להשתמש בסכינים מיוחדות או בלבוש מרשים. אנחנו לא מתרכזים בזה, אלא בלארח באופן מהלב כדי שכל אורח יהיה מרוצה ושמח לאכול כאן."
לא בטוח שתמצאו מקום
קיבוץ טללים נמצא בלב הנגב הצפוני, בדרך היורדת מבאר שבע למצפה רמון. בכל הסביבה פזורים עשרות צימרים יוקרתיים או פחות, מלונות בוטיק ואטרקציות, אבל ארוחה בשרית טובה היא דבר נדיר או בלתי אפשרי למצוא בסביבה. כך שאם אתם בדרך לאילת או למצפה רמון יש סיכוי טוב שבסוף, אחרי כמה חיפושים בגוגל תגיעו באופן טבעי ל "פטיו של דבו"
המקום פתוח ליחידים בסופי שבוע, אם לא הזמנתם מראש, לא בטוח שתוכלו למצוא פה מקום. בימות השבוע מגיעות קבוצות של חברות או קבוצות שחוגגות יחד אירוע משמח כשהדלת נפתחת עבורן במיוחד והקבוצה מהווה את האורחים היחידים שבעלי הבית מתרכזים בהם.
המקום מתאים לסועדים מעל גיל 13, שאוהבים בשר משובח, יין ושיחות טובות. הוא מתאים לזוגות שמחפשים להשקיע בארוחה מפנקת, תיירים מחו"ל ותיירות מקומית מישראל שמורכבת ברובה מאוהבי בשר טוב. בגלל התמונות והסרטונים שעולים בפיסוק יש גם הרבה חברה מקומיים שלא עומדים בפיתוי ומגיעים מהמושבים הסמוכים רק כדי להתענג על הבשר העסיסי.
הפטיו מכיל חמישה שולחנות שמיועדות לכעשרים סועדים, לצד השולחנות מעץ שעוצבו ביד אוהבת על ידי אורי, תלויות תמונות אווירה נוסטלגיות. היו כאן גם הרבה מפורסמים אבל אורי מעדיף להעניק להם את השקט ולא להצטלם איתם רק בשביל התמונה. במקום גם מתארחות כאמור חברות מוכרות שהגיעו לטעום מהבשרים הנדירים.
"המטרה שלנו לא למלא את המקום בסועדים, אנחנו עובדים עם כל הנשמה ורוצים להעניק מכל הלב לכל אחד שנכנס לכאן."
"מלקקים את האצבעות"
אז מה חושבים האורחים של אורי ודבו? למעלה ממאה תגובות וחמישה כוכבים מעטרים את "בפטיו של דבו" באפליקציית איזי . כולם מדברים על "אווירה משפחתית חמה" ועל "אירוח נהדר" בדיוק מה שאורי ודבו מכוונים אליו.
שורה תחתונה
"בפטיו של דבו" מסעדת בשרים בקיבוץ טללים, שיר הלל על תענוגות הבשר, להזמנות "בפטיו של דבו"