השמן שנשאר לכם מקופסת שימורים, יכול להפוך לרכיב מרכזי במתכון אסיאתי מיוחד
מצרכים:
4 קופסאות פילה טונה מעושן סטארקיסט בשמן קנולה – מסוננות – יש לשמור את השמן בצד
½ כפית אבקת קארי
½ כפית פפריקה הונגרית מתוקה
¼ כפית צ'ילי יבש גרוס
900 ג'עגבניות מרוסקות
½ כוס אפונה קפואה/ מקופסת שימורים
בצל קטן פרוס דק
400 ג' דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
½ כוס חלב קוקוס (ניתן להמיר בשמנת מתוקה)
חצי כוס אגוזי קשיו קלויים קצוצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אורז לבן להגשה
אופן ההכנה:
מחממים את השמן הנותר מקופסאות הטונה במחבת רחבה. מטגנים את הבצל וכאשר נהיה שקוף, מוסיפים את קוביות הדלעת ומערבבים. מתבלים בקארי, פפריקה וצ'ילי. מבשלים עד שהדלעת מתרככת. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת האפונה.
פורסים את הטונה לפרוסות ומכניסים לרוטב.
מוסיפים את חלב הקוקוס לתבשיל, ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה עד שנוצר מרקם אחיד – חשוב לשים לב – לא להביא לרתיחה את התבשיל.
מגישים בקערה ומפזרים אגוזי קשיו קצוצים מעל התבשיל. מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן.
המתכון באדיבות סטארקיסט