לרגל ראש השנה משרד החקלאות החליט לפרסם הודעה חריגה והבהיר כי המחיר ההוגן לקילו דבש הוא עד 34 שקל. המחיר לצרכן חושב לאור שרשרת הערך בענף לפיה עלות ייצור דבש לחקלאי נאמדת בכ- 17 ₪ לק"ג. המחיר הממוצע אותו פודה החקלאי על כל ק"ג דבש נע בין 18 ל- 19 ₪, בהתאם להסכמים העסקיים עליו חתום. חלק מהדבש נמכר למשווקים, כדוגמת: "יד מרדכי", "עמק חפר" וכו', וחלקו ישירות לרשתות השיווק. לדעת כלכלני המשרד, עד מחיר של 29 ₪ לק"ג דבש, לפני מע"מ, נחשב כמרווח קמעוני סביר. על פי תחשיב זה, בתוספת מע"מ, המחיר לצרכן לא צריך לחצות את ה- 34 ₪ לק"ג דבש.
שר החקלאות ופיתוח הכפר, אורי אריאל: "מחובתנו לספק לאזרח מידע שקוף וברור, בכדי לסייע בידו לקבל החלטות צרכניות נבונות, עתה ההחלטה בידי הצרכן. צרכנות נבונה מסייעת להפחית את יוקר המחייה. המחיר המומלץ הוא עד 34 ₪ לק"ג. לצערי המחיר שנדרש קונה לשלם בחלק מהחנויות בגובה 40 ₪ לק"ג הינו מופרז, ולא הוגן"
במשרד החקלאות ציינו כי 40% מהתצרוכת השנתית של דבש בישראל מתרכזת בתקופת חגי תשרי, ובעיקר בראש השנה. מדובר בכ- 1,600 טון דבש הנצרכים בחודש אחד. ישראלי ממוצע צורך בחודש תשרי כ- 200 גרם דבש בממוצע (לפי חישוב האוכלוסייה החוגגת את חגי תשרי). במהלך השנה כולה צורכים הישראלים כ- 4,000 טון דבש, כחצי ק"ג דבש לנפש.