הזמנת בעלי מקצוע לבית בזמן חירום הוא הליך מתסכל. חלק גדול מהם לא זמינים, אלה שזמינים קורעים אותך במחיר, מייבשים אותך בהמתנה במשך שעות וימים וחלקם בסוף גם לא עושים את העבודה כמו שצריך. יריב הרוש, שחווה את החוויה הזו על בשרו, ולא לטובה, למד ממנה לקחים שהולידו את אפליקציית Care'ey (קארי). האפליקציה מסתמנת כמהפכה הבאה של ישראל בתחום נותני שירות בדומה לאפליקציות מהסוג של גט טקסי, וולט וטינדר.
המהפכה של קארי
יריב הרוש, יזם אפליקציית Care'ey מבקש לייצר בעולם בעלי המקצוע את המהפכה שגט טקסי חוללה בענף המוניות, טינדר בעולם ההיכרויות ו-וולט בעולם המסעדנות. יכול להיות שמהפכה זו היא החשובה מכולם שכן מדובר בענף הסובל מבעיה של אמינות לגבי חלק מבעלי המקצוע, שחלקם גם מבטיחים להגיע ונעלמים ומה יעשה מי שצריך אינסטלטור, מתקין מזגנים או מנעולן מהרגע להרגע? ייעזר בקארי כמובן

באמצעות Care'ey ניתן יהיה לאתר בעלי מקצוע באזור שלך שזמינים מעכשיו לעכשיו ויכולים להציל אותך בשעת חירום כשהאפליקציה מיידעת אותך איפה הם בכל רגע נתון בדרך אלייך, מאפשרת לשלם להם בכל דרך שתבחר ולוקחת אחריות על העבודה במקרה של תיקון שלא בוצע כמו שצריך. בקיצור, זאת המהפכה שמזמן חיכינו לה בכל הקשור לענף בעלי המקצוע.
איך זה עובד? הזינו את הכתובת הרלוונטית, בחרו את סוג השירות וציינו את סוג התקלה, הודעה עם הפרטים שלכם תשלח לכל בעלי המקצוע הרלוונטיים בסביבתכם. מי שזמין ויכול להגיע לטפל בבעיה באופן מידי בלבד יקח את העבודה, לאחר האישור תוכלו לעקוב אחר ההתקדמות שלו במסך הטלפון שלכם, בדיוק כמו שאתם ממתינים למונית או לשליח. לאחר שאיש השירות יגיע אליכם ויאתר את הבעיה, הוא יזין את הפרטים במערכת כדי שתקבלו אחריות מלאה על השירות אותו הוא מבצע, כל שנותר הוא לאשר את הצעת העבודה ואל תשכחו לדרג אותו, זה הדבר שהכי חשוב לו.
מה גרם לך להקים את האפליקציה?
"לפני כשנה בשעה 7:45 בבוקר חמותי מתקשרת ואומרת שיש לה נזילה מתחת לכיור וביקשה עזרה במציאת אינסטלטור". מתאר יריב "התקשרתי לחבר וביקשתי שיעזור לה, אבל הוא אמר שהוא בדרך לצפון. נכנסתי ל-Google כתבתי "אינסטלטור לאפקה ת"א דחוף" קיבלתי עשרות לינקים אז פשוט התחלתי להתקשר. שלושת הראשונים לא יכלו להתחייב על מתי יגיעו, הרביעי רוצה לראות וידיאו כי הוא לא יוצא מהבית בלי לוודא שזה שווה לו את הנסיעה. החמישי אמר שהוא בנתניה ויכול להגיע לקראת 10:00 למרות שחיפשתי באפקה ת"א , השישי אמר שהוא יגיע תוך 40 דקות שבינתיים הפכו לשעה וחצי כאשר שלוש פעמים עד שהגיע אמר לי "אני בדרך יקח לי 5 דק" .

"בקיצור, ה-40 דקות הפכו להמתנה וחוסר וודאות של שעה וחצי, גם לאחר שהגיע והתחיל לטפל בבעיה החוסר וודאות המשיך הפעם "כמה זה יעלה לי?" לאחר שסיים לתקן את הנזילה ואז ממש כמו ביצאת צדיק רק התפללתי שיתן מחיר טוב וילך, נתן, שהגיע לתשלום שאל אותי אם אני רוצה לשלם במזומן או במזומן צחקתי, הוא לא… הצעתי לו בביט וטען שהגיע למכסה החודשית, בסוף השכנה הלוותה לחמתי מזומן כדי שתשלם לו . אחרי הסיפור הלא נעים הזה התחלתי לחקור את התחום, את המתחרים ואת כל הפתרונות שקיימים היום בארץ והבנתי דבר אחד, מגיע לנו חווית שירות אחרת אפשר וצריך להפוך את התהליך ליותר נוח,מהיר ואמין ".
מה מקור השם?
to take care of you. זה בא מהמילה care – דואגים לך באמת. שלושה קליקים ויש לך בעל מקצוע. האפליקציה הזאת עושה סדר בתוך עולם שאין בו חוקים, שיש בו ג'ונגל אחד גדול. זה נכון גם עבור הלקוחות וגם עבור אנשי המקצוע,
מקצוענים, מדרג, איזי יש המון תחרות בשוק, איך תצליחו להתבלט?
"יש לי המון כבוד לחברות שציינת, כולן טובות מאוד יחד עם זאת בדומה לכל הפתרונות הקיימים היום בעולם הם עסק שמנגיש לך רשימה של בעלי מקצוע באזורך, מי טוב יותר, מי קרוב יותר ובזה מסתיים מסתיימת האחריות שלהם כלפייך כלקוחה, כלומר במידה והתקלה חוזרת ו/או נגרם נזק הן מסירות אחריות ומזמינות אותך להתמודד עם אותו נותן השירות".

"כמו כן האתרים הקיימים מצריכים להתקשר אחד אחד מהרשימה רק כדי לדעת לברר מי יכול לבוא באופן מיידי ואחרי שהגיע עכשיו צריך להתפלל שתקבלי מחיר טוב כי אין באמת פיקוח על המחירים וכל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה ואחרי כל הכיף הזה את צריכה גם לשלם במזומן כי אין לבעלי המקצוע אפשרות לסלוק אשראי בשטח".
"בקארי עשינו לזה סוף, תכתבי לנו איפה את צריכה את איש השרות, מה הבעיה שאת צריכה לתקן ותקבלי מיד את המחיר ותוך כמה זמן בעל המקצוע אצלך בכתובת, תוכלי לעקוב אחר ההתקדמות שלו בדיוק כמו שעוקבים אחר השליח עם הפיצה, לאחר שתקבלי את השירות את מוזמנת לשלם איך שבא לך, כן אפילו לחלק לתשלומים".
"שוק תחרותי זה טוב לצרכנים, בסוף הם ילכו עם מי שיתן להם את החוויה הכוללת הטובה ביותר".
הטובים לקארי?
"בקארי אנחנו עובדים עם בעלי המקצוע בשיטה של ליגה אזורית , כדי לשמור על רמת השירות הכי גבוהה שיש בקארי לקחנו את עולם הדירוגים צעד קדימה, ומתגמלים את אנשי המקצוע על פי התוצאות שלהם בשטח. בקארי יש תחרות בין אנשי המקצוע, בשיטה של נקודות ודירוג פנימי כמו טבלה בליגה, הטובים יתוגמלו בהתאם ואלה שפחות טובים ירדו לספסל, אם משם הם לא יחזרו הכי טובים שיש הם פשוט לא יהיו, "אני לא מתפשר על פחות משירות מצויין ללקוח" אומר יריב הרוש.

ערים בלילה
להרוש חשוב להדגיש שהוא לא יכול היה לעשות את כל העבודה על האפליקציה לבדו ושלמזלו התברך בצוות מדהים משכמו ומעלה. בין השאר, מדובר גלעד גורודיסקי, שהצטרף לצוות המייסדים וה- cto של החברה ושחר סבגן, מנהל UI/UX, שהוא המעצב מוצר וזה שאחראי על השפה העיצובית של האפליקציה והמותג.
איפה אתה רואה את Care'ey בעוד שנה מהיום?
"השאיפה היא כמובן להעניק את השירות גם מעבר לים, יחד עם זאת רק אחרי שנלמד, נתקן ונשפר את האפליקציה. היעד הראשון הוא ארה"ב שם שוק בעלי המקצוע מגלגל למעלה מ300 מליארד דולר בשנה, המספרים מלמדים אותנו על הפוטנציאל הגדול, ההכרות עם התחום מלמדת אותנו על הצורך בשינוי.
מאז פרוץ הקורונה אי שם ב2020, תחום בעלי המקצוע בעולם מתפוצץ וגדל משנה לשנה".
"היום אחרי שלמדנו להזמין דירה, מונית ופיצה מהטלפון זה בדיוק הזמן לאפליקציה כמו Care'ey שתעשה סדר באחד התחומים האחרונים שעוד לא עברו דיגיטליזציה מלאה.
אני שמח שנפלה בחלקי הזכות לקחת חלק במהפכה הזו באמצעות Care'ey".
איזה סוג משקיעים אתה מחפש לאפליקציה?
"אני לא מחפש רק משקיע שמביא אתו כסף, זה יש לא מעט. מחפש משקיע אסטרטגי שיש לו ערך נוסף ואפשר להתייעץ איתו שצריך. אני כרגע נמצא במשא ומתן עם כמה משקיעים פרטים מהארץ, קנדה וארה"ב.
מאז הכתבה האחרונה קיבלתי מספר הצעות להשקעה, לשמחתי הסיבוב הנוכחי סגור, יחד עם זאת בקרוב יפתח סיבוב גיוס נוסף במטרה להשיק את Care'ey במדינות נוספות". משתף יריב
אם רוצים לסכם את היתרונות של קארי מול המתחרים, הראשון ללא ספק הוא היכולת לאתר בעל מקצוע זמין במהירות שלא הכרנו עד היום. היתרון שני ולא פחות חשוב הוא שקארי לוקחת אחריות על איש המקצוע ועל איכות העבודה. השלישי הוא היכולת לעקוב אחר קצב התקדמות בעל המקצוע עד ההגעה אליך. הרביעי היא האפשרות לשלם במגוון אפשרויות כולל חלוקה לתשלומים. חמישי ולא בהכרח אחרון קארי מעניקה אחריות על העבודה המתבצעת דרך האפליקציה ככה שאפשר לישון בשקט גם לאחר שבעל המקצוע מסיים את עבודתו.