היום לפני 60 שנים, עולם התרבות הוכה בהלם עם פטירתה המפתיעה של הזמרת הגדולה אדית פיאף "הדרור של צרפת", היא נפטרה ב-10 באוקטובר 1963, בביתה שבדרום צרפת, בגיל 47 . פטירתה של אדית פיאף הייתה אירוע משמעותי בתולדות המוזיקה העולמית. היא הייתה זמרת ייחודית ומעוררת השראה, שהותירה אחריה חותם בל יימחה על עולם המוזיקה.

היום לפני 60 שנים, העולם התאבל על אובדן אייקון מוזיקלי אמיתי. הפטירה של פיאף זכתה לסיקור נרחב ברחבי העולם. כלי תקשורת רבים פרסמו את הידיעה והקדישו לה כתבות ותחקירים. פטירתה של פיאף הייתה אירוע עצוב וטרגי עבור מעריציה ברחבי העולם.
היא הייתה אחת הזמרות הפופולריות ביותר של התקופה והייתה אהובה על ידי מיליוני אנשים. מעריציה של פיאף הגיבו בצורה מרגשת לפטירתה. הם הדליקו נרות לזכרה, והניחו פרחים מחוץ לביתה.
כשהעולם גילה את פיאף
אדית פיאף נולדה כאדית ג'ובנה גאסיון ב-19 בדצמבר 1915 בפריז.
התחלת החיים שלה הייתה רחוקה מלהיות משמחת, היא גודלה בידי סבתה שניהלה בית בושת הרחק מהרובעים הרומנטיים של פריז.
מהרחוב אל קדמת הבמה
הדרך שלה לכוכבות החלה בגיל העשרה כשהיא מתרוצצת ברחובות הפריזאיים, שרה עבור כמה מטבעות לארוחת ערב בבתי קפה ובפינות רחוב. אף אחד לא יכול היה להתעלם מהקול האדיר ומהנוכחות הכובשת שלה,
גם לא לואי לפלה הבעלים של מועדון הלילה לה ז'רני בהדרכתו היא שיפרה את כישוריה ואימצה את שם הבמה "פיאף" שפירופו בצרפתית "ציפור דרור" ומשם היא החלה לפרוח לאומנית שהעולם יעריץ.
פיאף זכתה לתשומת לב ראשונה בשנת 1935, כשהופיעה ב"לה ז'רני". היא הייתה צעירה וחסרת ניסיון, אבל היא כבשה את הקהל בביצוע "מחשמל" בקולה החזק והעמוק. ההופעה הזו הייתה הניצוץ שהעלה אותה על המסלול לכוכבות. היכולת הנדירה של פיאף להעביר רגשות דרך המוזיקה שחורגת ממחסומי שפה ומדברת אל השקעים העמוקים ביותר של לב ההמונים, הובילה אותה להצלחה עצומה והפכה אותה לסנסציה עולמית

בזכות היכולת הנדירה של פיאף להעביר רגשות דרך המוזיקה שחורגת ממחסומי שפה ומדברת אל השקעים העמוקים ביותר של לב ההמונים, היא זכתה להצלחה עצומה והפכה לסנסציה עולמית
חיים אישיים סוערים
חייה האישיים של פיאף היו ודרמטיים כמו הקריירה שלה. פיאף הייתה אישה שנויה במחלוקת. היא הייתה ידועה באורח חיי האהבה הסוערים שלה. נהרומן שלה עם המתאגרף הצרפתי מרסל סרדן היה רומן מהאגדות אבל הוא הסתיים בטרגדיה כשסרדן נהרג בהתרסקות מטוב ב 1949.
המערכה האחרונה
כשאדית פיאף התקרבה לשנות הדמדומים שלה, בריאותה החלה לדעוך. מאבקיה בהתמכרויות, בעיקר לאלכוהול גבו מחיר כבד מגופה.
המורשת של אדית פיאף מתקיימת דרך המוזיקה הנצחית שלה, המסע שלה היה מסע של כישרון יוצא דופן ונחישות בלתי מעורערת . חייה מזכירים לנו, שגם לנוכח הקושי, הרוח האנושית יכולה להמריא לגבהים.
הקול שלה, התשוקה שלה וסיפור חייה ממשיכים להוות השראה לדורות.
שיריה של פיאף ממשיכים להישמע עד היום יש להם עדיין את הכוח לרגש רבים ולשבות לבבות ברחבי העולם,
זמרים וזמרות בכל מקום מחדשים את השירים שלה, בישראל עשו זאת קורין אלאל סנדרה ג'ונסון ובשנה שעברה העלה תיאטרון הצפון את המחזמר "פיאף".
הכותבת ליאוני ברגר היא שחקנית תקופתית המגלמת את דמותן של נשים מעוררות השראה ופורצות דרך שעשו את ההיסטוריה