הטרנד הבא בעולם האירועים: עשרות זוגות מאורסים נהנו מארוחת שף שקיים חלל האירועים "יורדי הסירה" נמל ת"א עם השף החתום על מנות הגורמה המשובחות "אביב משה"
התאומות נוי והדר שקיבלו יחד הצעת נישואין, הגיעו לארוחת "טעימות" מפוארת, בזמן שהן בוחנות אפשרות להתחתן במקום, האם הן יעשו חתונה משותפת? עוד בקהל נכחו מיכאל אזולאי, מעצב הפנים האמון על עיצוב המקום, אשת העיצוב והנדל"ן עופרה שמעוני והשף אביב משה שלא הפסיק להפתיע את האורחים במנות טעימות….
יורדי הסירה החדש נפתח בדיוק בצל הקורונה לאחר ששופץ ועוצב ע"י מעצב הפנים מיכאל אזולאי. המקום נפתח רשמית ביוני 2020 ומציע שילוב בין מטבח שף ללוקיישן מרכזי מול הים. החלל מתפרס על שטח של למעלה מ 1000 מ"ר ומכיל עד ל 500 אורחים. חלל החוץ, פונה אל הים, לעבר דק נמל תל אביב, כאשר בפנים, מתחם עצום רחב ידיים המעוצב כמעיין חצר עם קשתות ואלמנטים ים תיכוניים. במקום מטבח פתוח, וגלרייה ממנה ניתן להשקיף על הרחבה, כמו גם חדר אירוח לאירועים קטנים, הרצאות והשקות.
מיכאל אזולאי, מעצב הפנים האחראי על עיצוב מלון ענבל ירושלים, עליו זכה בפרס האוסקר לעיצוב בישראל. מלון אלמינה ת"א ועוד רשימה של מקומות מרשימים ועדכניים, מספר: "מה שהנחה אותי ביורדי הסירה הוא לספר את הסיפור של המקום, להתחבר לקיים, ולדעת לספר את דרך העיצוב. ועל כן, המטבח הפתוח, הקשתות, הצבע הכחול והאלמנטים הים תיכוניים סייעו לי בהעברת התחושה לקהל שמחפש מקום לאירוע שפשוט נותן לך הכל ברמה הכי גבוהה שיש. עיצוב, אוכל טוב, מיקום מנצח והכל מול שקיעה או זריחה, לבחירתכם.
"יורדי הסירה" – זה מקום של אירועים שירגיש לכם ארוחת ערב גדולה במסעדה איכותית וטובה, חוויה של מסעדת שף באירוע". זה המוטו היום בתחום האירועים בעולם , ליצור חוויה של אירוע אינטימי, ממש כמו במסעדה, בייחוד בהשפעת הקורונה שיתכן ונאלץ לחיות לצידה עוד קצת זמן". מספרים השף אביב משה המנצח על התפריט, ומעצב הפנים האמון על עיצוב החלל החדש מיכאל אזולאי". כל אחד בתחומו, יצק תוכן ייחודי למקום, המשתלב עם הנוף לים ודק העץ של נמל ת"א.
בראיון קצר עם הבנות נוי והדר שהגיעו לטעימות, שאלנו כיצד יתכן שקיבלו הצעת נישואין בתזמן כזה מושלם, אז מתברר שהבעלים שמסרבים להיחשף, חברים ואירגנו את הכל יחד. האם יתחתנו ביחד או לחוד? הן עדיין לא מגלות. אבל מה שבטוח יורדי הסיה הוא בהחלט אופציה, היה אוכל מעולה והמקום מושלם.
מה בתפריט?
בתפריט שהכין השף אביב משה לצד השף יאיר שטליס, הוגשו מנות לשולחן בהגשה אישית, ממש כמו במסעדה. כבר בקבלת הפנים שהיתה בסגנון קוקטייל שקיעה, נהנו הזוגות המאורסים מ "קפוצ'ינו ערמונים",
מיני טארטלט טרטר מעולים. לאחר מכן, נכנסו לחלל האולם שנראה כמעין חצר גדולה והתיישבנו סביב שולחן אבירים ארוך שהוכן להם לארוחה חגיגית, אישית ורומנטית. בראש השולחן הצצה למטבח השף הפתוח כאשר המנות על הדלפק יוצאות באופן מוקפד ומדוייק להפליא.
אז מה עוד מציג אביב משה בתפריט המקום?
מנה ראשונה: קרפצ'יו דג ים עם קרם חציל שחור, מטבוחה של אסי, קרם לימונים כבושים – מעדן. ואז הגיעה המנה שכבשה את כולם: "פסטייה עגל", תבלינים מתוקים, בטטה מקורמלת, קרם קוקוס, סילאן, טחינה,
למנת ביניים הוגש פילה לברק עם קרם ארטישוק וטורטליני שום שחור, ויניגרט ירקות אדומים, פילה עגל עם קרם כמהין, ציר וניל מרלו, בוקצוי, אספרגוס – היסטרי ואז…כבד אווז על מצע של וופל בלגי עם שוקולד לבן. נותרנו ללא מילים.
לקינוח, נמסיס שוקולד עם רוטב טופי מלוח בפיסול מופתי שכייף להסתכל עליו, ועוד יותר כייף לטעום ולהנות…
לסיכום, לוקיישן מנצח, מול הים, בתל אביב. אוכל ואירוח של מסעדת שף, צוות מדהים מלא קסם והשראה ומקום שרק מרים לחתן לכלה…
אתר: פייסבוק: אינסטגרם: @yordei.
נצפו באירוע