לכולם יש חבר שקנה דירה חדשה וגילה שלל ליקויים ובעיות שמהם הקבלן התנער. מתברר שאפשר גם אחרת
ניר שמול, מנכ"ל חברת שניר – המשווקת פרויקטים בתחום המגורים ובתחום המסחרי, מעניק חמישה טיפים מרכזיים, עליהם יש לתת דגש ברכישת דירה מקבלן.
כלל ראשון – לבדוק:
המהפכה הדיגיטלית מאפשרת לנו לדעת כמעט הכל, במרחק של לחיצת כפתור מהסמארטפון שלנו. כדי לדעת האם מחיר הדירה אטרקטיבי, אפשר לעשות גוגל להיכנס לאתר רשות המיסים או מדל"ן ולבדוק היטב מה מחירי המכירה באותו פרויקט / אזור בחודשים האחרונים. מידע שימושי זה הגלוי לכל אדם, יכול לאפשר קבלת החלטה נכונה רגע לפני הרכישה.
כלל שני – לדרוש מהיזם לראות פרויקטים אחרים שלו:
לא להתבייש לבקש מאותו יזם לראות פרויקטים קודמים אחרים שלו, להשקיע זמן בלגשת לפרויקטים כדי לראות את איכות הבנייה ולשוחח עם דיירים ולדעת האם נתקלו בבעיה כזו או אחרת בדירה. ישנה חשיבות מכרעת לאיכות שירות הלקוחות של אותו יזם /קבלן, כי מטבע הדברים הדירה עלולה ברבות הימים (בעיקר בשנה הראשונה לבנייה הבניין זז) לסבול מליקויים כאלו ואחרים שדורשים תיקון והתייחסות.
כלל שלישי – לשכור אנשי מקצוע טובים לאורך כל התהליך:
לשכור עורך דין שמתמחה בנדל"ן בטרם חתימה על חוזה הרכישה, לשכור מפקח בנייה לפני קבלת החזקה בדירה, להתייעץ עם איש מימון חיצוני לפני לקיחת המשכנתא –שלכל אחד יש מקצוע ותחום התמחות, לכן עלינו לשכור את האנשים הטובים ביותר בכל תחום, שיחסכו הרבה כסף בעתיד. אין לצפות שהיזם ישמור על האינטרסים של הקונים. לא לחסוך ביועצים, זה הכסף הקטן יחסית לסכום הקנייה ולסיכונים האפשריים העתידים.
כלל רביעי – לרשום הכל בחוזה:
כל הבטחה שנאמרה, כדאי לרשום אותה בחוזה. לעיתים אחרי תקופת זמן כזו או אחרת, מנהל המכירות שמכר את הדירה כבר עבר לפרויקט אחר ולא יזכור מה נאמר. יש לרשום בחוזה את כל הפרטים בצורה מדויקת ובעת הצורך לפתוח את החוזה ולהסב את תשומת ליבו של הקבלן להתחייבות כזו או אחרת שניתנה.
כלל חמישי – לעשות:
אחרי שבדקתם, ראיתם פרויקטים אחרים של אותו יזם, דיברתם עם לקוחות שלו מהעבר, לקחתם את אנשי המקצוע הטובים ביותר ורשמתם את כל מה שהובטח לכם בחוזה, הגיע הרגע להחליט ולעשות. אם יש לכם את העסקה הנכונה, בצעו את הרכישה, אל תהססו !