בית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה קבע כי תושב האזור שהתעלל בגרושתו וילדיו, יפצה אותם בכחצי מיליון שקלים
תחילת ההליך המשפטי, בהגשת תביעת נזיקין של אישה כנגד בעלה לשעבר, בסך מיליון שקלים, וזאת בשל מסכת התעללות קשה מצדו, לטענתה.
האישה טענה כי ההתעללות כללה בגידות מרובות, אלימות פיזית, נפשית וכלכלית – כלפיה וכלפי ילדיהם המשותפים. עוד נטען בתביעת האישה, כי לגבר נולדה בת מחוץ לנישואין מאישה אחרת.
בין היתר טענה האישה, כי הגבר הטריד מינית את בתם המשותפת, חשף את בנם לסרטים פורנוגרפיים, לא שעה לצורכי הילדים, הכריח אותם לאכול חמץ בפסח ועוד.
לטענת האישה, כתוצאה ממעשיו – חוו היא והילדים פגיעות רבות וקשות, ונדרשו לטיפולים נפשיים ותרופתיים.
הגבר מצידו הכחיש את ההתעללות בילדיו מכל וכל. כמו כן הוא טען, כי לו ולאישה היו נישואים פתוחים, ולכן פרשיות האהבים בהן היה מעורב אינן נחשבות כבגידה.
הבעל לא נותר "חייב", והגיש שתי תביעות נגד האישה, האחת בטענה לניכור הורי והסתת הילדים נגדו, והשנייה בטענה לפגיעה בפרטיות, עקב הצגת תמונות אינטימיות שלו ושל מאהבתו כחלק מכתבי הדין שהוגשו לבית המשפט.
מומחית בתחום הנפש שבדקה את בני המשפחה קבעה כי הם סובלים מנכויות נפשיות רבות כתוצאה מהתעללות האב, ואף קבעה כי הוא סובל מנרקסיזם ומאי-יכולת ליטול אחריות על מעשיו.
בית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה שדן במקרה פסק, כי על הגבר לשלם 350,000 שקלים פיצויים לאישה על הנזקים שגרם לה, וכן לממן את הטיפולים הנפשיים אליהם היא נדרשת.
בנוסף, נפסק כי הגבר יפצה את האישה על נזקים לא ממוניים, ועל כאב וסבל, בסך של 70,000 שקלים.
גם לילדים קבעה השופטת פיצוי מצד אביהם, על סך 20,000 שקלים לכל אחד, וכן מימון טיפול פסיכולוגי, ומימון הוצאות משפט בסך 50,000 שקלים.
עו"ד מיקי שיפמן, העוסק בדיני משפחה הסביר היום (א') כי מרבית בני הזוג אינם מודעים לכך שבמסגרת דיני המשפחה ניתן גם לתבוע נזקים מבן או בת הזוג בשל התעללות או התעמרות לאורך השנים.
לדבריו, על פי רוב, סכום הפיצויים מתקזז מחלקו של בן הזוג המתעלל ברכוש המשותף – כך שלמעשה, בית המשפט מורה על חלוקת רכוש לא שוויונית – במטרה לפצות את בן הזוג או הילדים שספגו התעללות ממושכת לאורך שנים.