מומחה במיילדות וגניקולוגיה קבע בחוות דעתו כי מותה של העוברית יכול היה להימנע אלמלא התנהלות בית החולים
עו"ד רן שפירא היש לאחרונה תביעה לפיצויים בסך 2.5 מיליון שקלים, נגד בית החולים איכילוב והצוות הרפואי שלו. בתביעה נטען כי אשה הגיעה בבוקר לבית החולים בשבוע ה-37 להריונה עם תלונות על גרד בגפיים. הבדיקות הצביעו על עלייה קלה באנזימי הכבד ובוצעה לה בדיקה שנמצאה תקינה. הוחלט לאשפזה במחלקה להריון בסיכון גבוה ובוצע לה ניטור נוסף בשעות הערב, שלא תועד מעולם. בבוקר, כשהתלוננה האשה על כך שאינה מרגישה את תנועות העובר, היא נבדקה ונמצא שהעובר ללא רוח חיים. האישה הועברה לניתוח קיסרי בהול, שסיכן את בריאותה.
פרופ' אלכסנדר נרי, מומחה במיילדות וגניקולוגיה מטעם התביעה, קבע כי כי תסמיני התובעת העידו באופן ברור על צורך באבחנה של לחץ תוך גולגולתי של העוברה והיתה חובה לטפל בתובעת בהתאם לכך, דבר שלא נעשה. "לו היה הצוות הרפואי פועל כנדרש, היה ניתן להציל את חיי העוברה", אמר הפרופסור. לדבריו, לאחר שאובחן כי העוברה אינה בחיים, לא היתה לדבריו כל סיבה לבצע ניתוח קיסרי לאישה, דבר שגרם לה נזקים נוספים.
בתיעה נטען: "מותה של העוברית יכול היה להימנע לו היה הצוות הרפואי של בית החולים מתייחס בתשומת לב לתלונותיה של התובעת, ולממצאי הבדיקות שנעשו לה. מעבר לכך, כתוצאה מהאירועים הללו היתה גם האישה בסכנת חיים, ועברה ניתוח קיסרי ללא כל הצדקה רפואית. הטראומה שהיא ובן זוגה עברו תישאר עמם לכל חייהם", טוען עו"ד רן שפירא.
הנזקים עליהם תובעים בני הזוג מאיכילוב על הפסדי השתכרות, עזרה חיצונית, הוצאות רפואיות, הפסדי שכר עתידיים ועזרה חיצונית עתידית, פגיעה באוטונומיה, סבל וכאב שלא ניתן לכמת".
טרם הוגש כתב הגנה.