שדולה חדשה העוסקת בדימוי גוף והשלכותיו שיזמו ח"כ ד"ר עליזה לביא וח"כ אורן חזן, התכנסה לראשונה בכנסת. השדולה קמה במטרה להגביר את המודעות בקרב הדור הצעיר והמבוגר להשלכות הקשות הנגזרות מדימוי גוף שלילי ולחזק תפיסה עצמית חיובית ככלי להעצמתם של צעירים, התפתחותם והצלחתם העתידית.
בין המשתתפים בשדולה היו חברי כנסת, אנשי מקצוע מפורסמים, דוגמניות ובני נוער. הדיון היה אמוציונלי במיוחד, וחשף מצוקה עמוקה בחברה הנגזרת מדימוי גוף שלילי ששורשיו כבר בשלבי ילדות מוקדמים.
ח"כ עליזה לביא הדגישה את האחריות המערכתית והאחריות ההורית לטיפול בתופעה: "מדובר פה בבעיה רחבה של חברה, שמקדשת את שלמות הגוף. ההשלכות הקשות של דימוי שלילי הן משהו שפוצע אותך לעד. היקף התופעה והשפעותיה התרחבו עם כניסתה של הטלוויזיה המסחרית, והתעצמו אף יותר, עם כניסתן של כל אותן טכנולוגיות חדשות, שפועלות בשירות הרעות החולות הללו, בשירות מודל היופי. ככל שהטכנולוגיות מתקדמות, גדל המחיר שאנחנו משלמים. אחד הדברים שאנו רואים בנסיגה זה החינוך והאחריות ההורית, שהם חלק מהבעיה אך גם המפתח לפתרון".
בהמשך לכך, שיתפה אלינה לוי, שחקנית, יוצרת ורקדנית בחוויותיה האישיות ובפעילותה:
בגיל 19 התמודדתי עם הפרעות אכילה. חברת אופנה הפנו אותי למאמן כושר ותזונאית. קיבלתי תכנית תזונתית בה אין פחמימות, אין סוכרים והכל דל שומן. מאמן כושר בנה לי תכנית אינטנסיבית של 5 אימונים בשבוע, והדבר השתלט לחלוטין על חיי היום יום שלי. היום אני מבינה היטב שזה היה מתכון בטוח של הרעבה. הדבר הכניס אותי למעגל הרסני שכולל התעסקות קיצונית בכל דבר שאני אוכלת. יצאתי מאיזון. הכל עסק סביב השקילה, התעוררתי בבוקר וחשבתי על מה אני אוכלת".

במסגרת שיעורי תאטרון לנוער שהעבירה, נחשפה לוי לעשרות סיפורים והבינה שמדובר בתופעה רחבה בהרבה משחשבה: "יום יום נחשפתי לנשים שאובססיביות לגופן, ומהר מאוד הדימוי השלילי הופך להפרעות אכילה ולכל הבעיות שתוארו כאן. הפרעת אכילה היא בפירוש הפרעה נפשית…
פונות אליי נשים וצעירות רבות. אחד הדברים הבולטים הוא שבני הנוער מלאים בבושה. הדבר הראשון שאומרים לי בחרדה זה לשמור את הדברים בעילום שם. הם זקוקים לעזרה מקצועית. היום לבתי"ס יש תקציב דל להזמין תכנים לבתי הספר. אין תקציב שמושקע בטיפול בהפרעות אכילה. אם המדינה תתמוך בדבר הזה, אפשר לטפל".
דקל זרד, דוגמנית למידות גדולות ב-12 השנים האחרונות, והבעלים של המותג everybody: גדלתי כילדה שמנה. זוכרת את הרגע שהבנתי שמשהו לא בסדר. אני זוכרת את עצמי עולה על המשקל וסביבי קריאות ולחשושים. הבנתי שמשהו לא בסדר ואולי אני צריכה להתחבא. השיח מלמד אותנו שלא 'מגניב' למכור לנשים מלאות. לא מגניב להראות מלאות במדיה. יביאו דוגמניות במידה 36 במקרה הטוב. לי עצמי קח לי הרבה שנים להגיד שאני דוגמנית למידות גדולות. זו לא גאווה כזו גדולה. היו מצלמים אותי, מאפרים אותי, קיבלתי חשיפה, אך בסוף הייתי חוזרת הביתה ומתביישת. לא הצלחתי לנצח את המערכת. אני היום פה בשביל הבנות הללו שנותנים להם להרגיש שהן לא מספיק טובות.
מיכל שם טוב, סטנדאפיסטית ושדרנית רדיו: "כמה מאיתנו קמים בבוקר ומתחילים את הבוקר בביטחון מלא? כמה מסתכלים על התוכן שלנו ומה אנחנו מביאים לעולם ולא טרודים בחיצוניותם? כמה מאיתנו יוצאות מהבית בלי איפור? כמה לא צובעות את השיער, מחליקות את שיערן? אני עושה את זה, מדרגה אחרי מדרגה בקושי רב. מטפלת בעצמי דרך הטיפול באנשים. לכולם יש בעיית דימוי גוף. זה המכנה המשותף הרחב ביותר בחברה. לא מכירה עוד בעיה חברתית שכולם נוגעים בה. לכן צרכים להיות פה יותר חברי כנסת. יותר דעת קהל. יותר דוגמניות.

ח"כ עליזה לביא מסרה בסיכום: "שנים ארוכות שהנושא של דימוי גוף ודימוי עצמי מעסיקים אותי, וכששמעתי על הקמת השדולה מיד נעניתי לאתגר. אני רואה בנושא חשיבות רבה נוכח ההשלכות כבדות המשקל שהוא טומן בחובו על הווייתם של בני נוער וילדים ועל התפתחותם העתידית. מטרת השדולה מבחינתי היא בראש ובראשונה למקם את הנושא במרכז השיח הציבורי, ולהגביר את המודעות להשלכות של התפיסה והדימוי העצמי ולעורר אחריות הורית וחינוכית. זה יהיה האתגר שלנו להמשך הדיונים. יש כאן גם מסר חשוב לנו ההורים, המחנכים והקהילה שחייבים להיות מעורבים וערים למסרים אליהם נחשפים ילדיהם, ולחוויותיהם בבית הספר ובחברה. על כולנו לקחת חלק בעידוד ובטיפוח של תפיסה עצמית חיובית, ביצירתן של חוויות הצלחה ובמתן כלים להעצמה אישית של ילדינו".