מסעדת "כינור בכיכר" מתאפיינת במודרניות נעימה גם בעיצוב המסעדה ואיבזורה, גם בעיצוב המנות ובטעמן וגם באווירת המקום ומבקריה
מיכל רוזן
צעדנו לכיוון הכניסה למסעדה בשעת צהרים רגועה והופתענו לשמוע צלילי כינור וצ'לו שנעמו לאוזננו שהגיעו מכיכר המוזיקה. "מה זו הכיכר הזאת?" שאלה אחותי כשסיפרתי לה שהולכים לאכול במקום הכי חם בירושלים. "כיכר המוזיקה היא חלק משכונת נחלת שבעה הציורית, מלאת ההיסטוריה והצבע. בכיכר יש בעצם מרחב פתוח שמציע הופעות חיות במהלך השבוע.. והמסעדה ממוקדמת ממש בצמוד לרחבה הזאת.. ויש גם את מוזיאון המוזיקה בצמוד!".. "סגרתי ביומן!" ענתה לי וככה מצאנו את עצמנו צועדות לכיוון "כינור בכיכר" ונהנות מהצלילים של המופיעים הנוכחיים..
"כינור בכיכר" מעוצבת בסגנון אקלקטי מודרני, בקו נקי ובצבעים מעוררי תיאבון אך רגועים כמו בז' וורוד פוקסיה ומעוטרת בכינורות במקומות מפתיעים וכלי מטבח בסגנונות שונים. המקום מתהדר בבר מדליק מאובזר במיטב מותגי האלכוהול הבינלאומיים ובטאבון אבן איטלקי למהדרין שמספק לחמים טריים ופריכים המוגשים לצד מנות חובקות עולם איכותיות. במסעדה 100 מקומות ישיבה מרווחים ונוחים בחלל המסעדה ו100 מקומות נוספים חיצוניים הפונים לרחבת כיכר המוזיקה, בחורף ינעימו את שהיתכם בחוץ פיטריות חימום ושמיכות פלנל נעימות המחממות גם את האווירה. החלוקה מאפשרת סגנונות בילוי שונים ואנחנו התיישבנו על ספה נוחה לצד כורסאות איכותיות בחלל הפנימי.
כשסיימנו את ההזמנה מול מלצרית חביבה ואדיבה, הוגשו לפנינו מבחר סלטי פתיחה מירקות עונתיים טריים שנחתכו בו במקום לצד לאפה קריספית וצרובה משמן זית וטימין. סלט ירקות קצוץ דק מתובל בלימון מוקפד היה טעים ונכון, סלט סביח המורכב מקוביות חציל מטוגן, רבעי ביצה קשה ונגיעות טחינה ופטרוזיליה זרק אותי למחוזות רחוקים שעשו שמח בלב ובפה, סלט גזר מבושל במידה הנכונה ובטעם מרוקאי אותנטי, טחינה טעימה מהסוג שרוצים לשחזר בבית אבל אף פעם לא יוצא באמת מדויק, זיתים עסיסיים בשמן זית, שמיר ושום, סלט טאבולה ערבי עם חמוציות מרענן ועכשיוי ורצועות פלפל חריף בשמן זית שהיו נראות טוב (אבל אנחנו לא בקטע של חריף!).
כל אלה, שהוגשו ללא תוספת תשלום, גרמו לנו לצפות למנות ראשונות ברמה גבוהה ואכן גם כאן לא התאכזבנו.. הזמנו יין מוסקטו קופצני וגוורצטרמינר אלגנטי והתחלנו בחגיגה. לשולחן הגיעו סלט חסה ופירות עם פרוסות חזה ברווז ברוטב מתקתק ממכר, אמפנדות מדהימות במילוי בשר טלה בזיגוג טחינה. לאמפנדות היה ציפוי אוורירי נהדר שהשאיר את תחושת הטיגון המעמיסה המוכרת ממנות מסוג זה הרחק מאחור.. ופטה כבד עשוי פשוט ונכון עם נגיעות רוטב מרוכז וטעים בליווי קרקרים דקיקים משומשום, אגוזים וקורנפלור. טעים!
למנה עיקרית הזמנו סלמון עם מטבוחה וביצת עין בליווי שעועית ירוקה ופירה וסטייק אנטריקוט שניצלה בתנור ג'וספר חדשני, תנור המדמה בישול על גחלים, הצעקה האחרונה בעולם המסעדות, עם ירקות אפויים וציפס. נשאלנו לגבי מידת העשייה שאנו אוהבות וקיבלנו מנות עסיסיות, מדויקות וטעימות. לא רצינו שזה יגמר. הסלמון היה רך, עשוי היטב ונח על הצלחת לצד ביצת העין. האנטריקוט החזיר אותי לטיול הגדול בדרום אמריקה, שם אכלתי סטייקים כשרים בבואנוס איירס והייתי בטוחה שהפרות הארגנטינאיות הן פרות VIP..
VIP מתאר במילת אחת את ההרגשה שקיבלנו ב"כינור בכיכר", הכל היה מדויק ונכון אבל גם מאוד נוח ונעים.
לקראת סוף הארוחה כבר היינו כ"כ מלאות אבל שמענו נפלאות על הקינוחים במקום – הזמנו וקיבלנו סופלה שוקולד הורס בכל קנה מידה. במובן הכי טוב של המילה. סופלה מלא בשוקולד נוזלי חמים טעים ומנחם. קינוח חורפי מושלם! (וגם אחלה פינוק לקיץ)..
שאפו לשף קובי קטני שכיהן לפני כן במשך עשור כשף הראשי במסעדות מהמצליחות בעיר מלבורן אוסטרליה ושנתיים כשף הראשי של מסעדת 'מוזה בהר'!!!
הביקור בשירותים הותיר אותי באותה תחושה נעימה ומוכרת מצד אחד ויוקרתית וחדשנית מצד שני. עיצוב ברמה הגבוהה ביותר, ריח מעולה, תאים נוחים ויפים, שיש עם ברזים לשטיפת ידיים נקי ומאובזר במגבות ידיים נקיות וריחניות והמוזיקה… מוזיקת ג'אז שיודעת מה נכון לי.. כשחזרתי לחלל המסעדה שמתי לב שהמוזיקה מתנגנת גם במסעדה עצמה והרגשתי לרגע בסמטאות פריז..
בהחלט מקום לחזור אליו.
עוד נחזור אלייך כינור יקר, עוד נחזור אלייך הכינור בכיכר.