• תרבות
    • אמנות
    • ברנז'ה
    • טלוויזיה ורדיו
    • מוזיקה
    • ספרות
    • קולנוע
    • תיאטרון
  • כלכלה
    • חדשות הכלכלה
    • עסקים
    • צרכנות
      • חדש בסופר
    • משפט
      • דיני משפחה
      • דיני נזיקין
      • מאמרים
    • נדל"ן
      • נדל"ן מסחרי
      • נדל"ן בעולם
      • חדשות הנדל"ן
      • שוק הדירות
  • אוכל
    • מסעדות
    • מתכונים
    • יין ואלכוהול
  • רכב
    • חדשות הרכב
    • ספורט מוטורי
    • קלאסיקה ואספנות
    • אביזרים וצרכנות
    • דו-גלגלי
    • שטח ופנאי
  • יהדות
    • חדשות היהדות
    • פרשת השבוע
    • תרבות יהודית
    • דיון
  • תיירות
    • תיירות בארץ
    • תיירות בעולם
  • יחסים
    • הורות
    • זוגיות
  • ילדים
  • סגנון
    • טיפוח
    • עיצוב
    • אופנה
  • בריאות
    • אלטרנטיבי
    • היריון ולידה
    • חדשות הבריאות
    • כושר
תפריט
  • תרבות
    • אמנות
    • ברנז'ה
    • טלוויזיה ורדיו
    • מוזיקה
    • ספרות
    • קולנוע
    • תיאטרון
  • כלכלה
    • חדשות הכלכלה
    • עסקים
    • צרכנות
      • חדש בסופר
    • משפט
      • דיני משפחה
      • דיני נזיקין
      • מאמרים
    • נדל"ן
      • נדל"ן מסחרי
      • נדל"ן בעולם
      • חדשות הנדל"ן
      • שוק הדירות
  • אוכל
    • מסעדות
    • מתכונים
    • יין ואלכוהול
  • רכב
    • חדשות הרכב
    • ספורט מוטורי
    • קלאסיקה ואספנות
    • אביזרים וצרכנות
    • דו-גלגלי
    • שטח ופנאי
  • יהדות
    • חדשות היהדות
    • פרשת השבוע
    • תרבות יהודית
    • דיון
  • תיירות
    • תיירות בארץ
    • תיירות בעולם
  • יחסים
    • הורות
    • זוגיות
  • ילדים
  • סגנון
    • טיפוח
    • עיצוב
    • אופנה
  • בריאות
    • אלטרנטיבי
    • היריון ולידה
    • חדשות הבריאות
    • כושר
תפריט
המומלצים
  • תרבות
    • אמנות
    • ברנז'ה
    • טלוויזיה ורדיו
    • מוזיקה
    • ספרות
    • קולנוע
    • תיאטרון
  • כלכלה
    • חדשות הכלכלה
    • עסקים
    • צרכנות
      • חדש בסופר
    • משפט
      • דיני משפחה
      • דיני נזיקין
      • מאמרים
    • נדל"ן
      • נדל"ן מסחרי
      • נדל"ן בעולם
      • חדשות הנדל"ן
      • שוק הדירות
  • אוכל
    • מסעדות
    • מתכונים
    • יין ואלכוהול
  • רכב
    • חדשות הרכב
    • ספורט מוטורי
    • קלאסיקה ואספנות
    • אביזרים וצרכנות
    • דו-גלגלי
    • שטח ופנאי
  • יהדות
    • חדשות היהדות
    • פרשת השבוע
    • תרבות יהודית
    • דיון
  • תיירות
    • תיירות בארץ
    • תיירות בעולם
  • יחסים
    • הורות
    • זוגיות
  • ילדים
  • סגנון
    • טיפוח
    • עיצוב
    • אופנה
  • בריאות
    • אלטרנטיבי
    • היריון ולידה
    • חדשות הבריאות
    • כושר
  • תרבות
    • אמנות
    • ברנז'ה
    • טלוויזיה ורדיו
    • מוזיקה
    • ספרות
    • קולנוע
    • תיאטרון
  • כלכלה
    • חדשות הכלכלה
    • עסקים
    • צרכנות
      • חדש בסופר
    • משפט
      • דיני משפחה
      • דיני נזיקין
      • מאמרים
    • נדל"ן
      • נדל"ן מסחרי
      • נדל"ן בעולם
      • חדשות הנדל"ן
      • שוק הדירות
  • אוכל
    • מסעדות
    • מתכונים
    • יין ואלכוהול
  • רכב
    • חדשות הרכב
    • ספורט מוטורי
    • קלאסיקה ואספנות
    • אביזרים וצרכנות
    • דו-גלגלי
    • שטח ופנאי
  • יהדות
    • חדשות היהדות
    • פרשת השבוע
    • תרבות יהודית
    • דיון
  • תיירות
    • תיירות בארץ
    • תיירות בעולם
  • יחסים
    • הורות
    • זוגיות
  • ילדים
  • סגנון
    • טיפוח
    • עיצוב
    • אופנה
  • בריאות
    • אלטרנטיבי
    • היריון ולידה
    • חדשות הבריאות
    • כושר
המומלצים
  • תרבות
    • אמנות
    • ברנז'ה
    • טלוויזיה ורדיו
    • מוזיקה
    • ספרות
    • קולנוע
    • תיאטרון
  • כלכלה
    • חדשות הכלכלה
    • עסקים
    • צרכנות
      • חדש בסופר
    • משפט
      • דיני משפחה
      • דיני נזיקין
      • מאמרים
    • נדל"ן
      • נדל"ן מסחרי
      • נדל"ן בעולם
      • חדשות הנדל"ן
      • שוק הדירות
  • אוכל
    • מסעדות
    • מתכונים
    • יין ואלכוהול
  • רכב
    • חדשות הרכב
    • ספורט מוטורי
    • קלאסיקה ואספנות
    • אביזרים וצרכנות
    • דו-גלגלי
    • שטח ופנאי
  • יהדות
    • חדשות היהדות
    • פרשת השבוע
    • תרבות יהודית
    • דיון
  • תיירות
    • תיירות בארץ
    • תיירות בעולם
  • יחסים
    • הורות
    • זוגיות
  • ילדים
  • סגנון
    • טיפוח
    • עיצוב
    • אופנה
  • בריאות
    • אלטרנטיבי
    • היריון ולידה
    • חדשות הבריאות
    • כושר
  • תרבות
    • אמנות
    • ברנז'ה
    • טלוויזיה ורדיו
    • מוזיקה
    • ספרות
    • קולנוע
    • תיאטרון
  • כלכלה
    • חדשות הכלכלה
    • עסקים
    • צרכנות
      • חדש בסופר
    • משפט
      • דיני משפחה
      • דיני נזיקין
      • מאמרים
    • נדל"ן
      • נדל"ן מסחרי
      • נדל"ן בעולם
      • חדשות הנדל"ן
      • שוק הדירות
  • אוכל
    • מסעדות
    • מתכונים
    • יין ואלכוהול
  • רכב
    • חדשות הרכב
    • ספורט מוטורי
    • קלאסיקה ואספנות
    • אביזרים וצרכנות
    • דו-גלגלי
    • שטח ופנאי
  • יהדות
    • חדשות היהדות
    • פרשת השבוע
    • תרבות יהודית
    • דיון
  • תיירות
    • תיירות בארץ
    • תיירות בעולם
  • יחסים
    • הורות
    • זוגיות
  • ילדים
  • סגנון
    • טיפוח
    • עיצוב
    • אופנה
  • בריאות
    • אלטרנטיבי
    • היריון ולידה
    • חדשות הבריאות
    • כושר
חמישה כוכבים ועלה זית
ראשי » אוכל » מסעדות » חמישה כוכבים ועלה זית

חמישה כוכבים ועלה זית

nomig דצמבר 1, 2016 5:25 pm סגור לתגובות על חמישה כוכבים ועלה זית

חמישה כוכבים נחשב לציון הגבוה ביותר לסרטים, למוצרים איכותיים, לבתי מלון, ולעתים קרובות גם למסעדות גורמה. מסדר אבירי הגריל ישראל, ומסעדת "אוליב ליף" ("עלה זית"), במלון שרתון בתל אביב, אימצו את הציון הזה כדי לעטר בו חמישה שפים שכל אחד מהם קיבל את מטבח המסעדה לרשותו לערב אחד. כך נולד המסע הקולינרי שזכה בכותרת "חמישה שפים חמישה כוכבים"

מי שיכול להרשות לעצמו לסעוד שם במשך כל חמשת הערבים (11-15 בדצמבר בשעות 19:30-22:30), יתענג ביום הראשון, באולם שחלונותיו הענקיים צופים אל הים, מהיכולות של השף עידו פיינר, ביום השני מאלו של איל לביא, בשלישי ממעדניו של ג'וני גורניק, ברביעי מהקולינריה של רן ראש ובחמישי מזו של המארח, השף הראשי של שרתון, בועז דרור. כל אחד מהחמישייה המרשימה יגיש 4 מנות ויין, עבורם התשלום יהיה 280 שקלים.

בועז דרור השף המארח של שרתון תל אביב|צילום: יח"צ
בועז דרור השף המארח של שרתון תל אביב|צילום: יח"צ

כמובן, מי שתקציב לחמש סעודות גורמה לא עומד לרשותו, צריך לבחור באחד אולי בשתיים בלבד. ואיך בוחרים? הנה קצת פרטים על המשתתפים.

עידו פיינר הוא השף והבעלים של מסעדת גריג בתל אביב, ומנת הדגל שלו היא חזה ברווז בעישון קר. כנער בן 14 נכנס לראשונה למטבח מקצועי, עבד מאז במסעדות מובילות בארץ וגם באירופה, ומגדיר את בישוליו: "מטבח אירופאי מודרני", עם דגש על חומרי גלם מקומיים ועונתיים. לערב הגדול שלו באוליב ליף הוא יכין גספצ'ו כרוב סגול, עם מלפפון, סלרי, כוסברה וסורבה חרדל, כמתאבן. סלמון בוואקום, חסה צלויה וסלסלה חמה של לימונים מסוכרים, עגבניות ועשבי תיבול כמנה ראשונה. חזה ברווז בעישון קר, ירקות צלויים ורוטב של ציר בקר ותפוז דם כמנה עיקרית. סורבה שקדים ותבלינים על בצק פריך במרק אשכולית אדומה וג'ין כקינוח. התיאבון שלכם כבר מתעורר, חכו להמשך.

איל לביא, הוא השף, היועץ הקולינרי והבעלים של חברת FOOD CONCEPT, המקים ומלווה מסעדות, בתי קפה, חברות קייטרינג ועסקים בתחום המזון. מנת הדגל שלו היא סביצ'ה דג.

ומה הוא מתכוון להכין לערב שלו? – שלושה מתאבנים: מרק דגים (בויאבס) חם בספלים, עם ברוסקטה. טארטים קטנים של סרדינים כבושים, קונפי עגבניות שרי וקרם פלפלים. וקרפצי'ו בשר סינטה מגולגל במילוי פסטו מעלי רוקט, אגוזי קשיו ושמן סומסום בווינגרט של גזר, כורכום וסילאן.

המנה הראשונה של איל היא סביצ'ה דג אנטיאס, המנה השנייה פילה דג ים במליוי דלעת, לימונים כבושים וזיתים שחורים במעטפת עלי פילו, מוגש עם קוסקוס ירקות חורף ורוטב.

המנה השנייה פילה דג ים במילוי טירשי דלעת, לימונים כבושים,כמון וזיתים שחורים, במעטפת עלי פילו פריכים, מוגש עם קוסקוס ירקות חורף ורוטב עגבניות קונפי.

והמנה השלישית פילה עגל במילוי משמשים מיובשים, אגוזי מלך וריחן, עטופים בפרוסות חזה אווז מעושן, עם פירה ארטישוק ירושלמי ורוטב בלסמי ויין אדום.

ואם נשאר לסועדים כוח, אז כקינוח תהיה צלחת מתוקים ים-תיכוניים.

הגענו לערב השלישי עם ג'וני גוריק, השף הראשי של רשת מלונות "לאגסי" המספר שמנת הדגל שלו היא "סאיידיה" מסורתית (אורז ודג) אבל בסגנון מודרני.

גוריק מתאר את בישוליו כמטבח ערבי ים תיכוני בסגנון אירופאי. בתחרויות קולינריות בעולם זכה במספר מדליות זהב, כסף וארד ולערב שלו באוליב ליף הוא יכין טרטר סלמון למנה ראשונה, טונה טרייה צרובה עם שומשום שחור וטחינה כמנה שנייה, פילה לוקוס עם בצל וזעפרן לצד ריזוטו אורז כמנה שלישית ומלבי קוקוס עם תאנים ומאפה שקדים דקיק (טוויל) כקינוח.

ג'וני גוריק, השף הראשי של רשת מלונות "לאגסי"|צילום: יח"צ
ג'וני גוריק, השף הראשי של רשת מלונות "לאגסי"|צילום: יח"צ

רן ראש הוא השף של המסעדה "נמל 24" בחיפה ומנת הדגל שלו היא ברבונייה משאושה. קורות חייו המקצועיים כוללים לימודים בבית הספר של פול בוקיז, בליון שבצרפת ועבודה במסעדת שני כוכבי מישלן בריביירה הצרפתית. הוא מושפע, לדבריו, מטכניקות הבישול הצרפתיות להן הוסיף נגיעות איטלקיות וים. חשוב לו להרכיב מנות היוצרות סינרגיה של צבעים, ריחות וטעמים – מחומרי הגלם המשובחים ביותר מהארץ ומהעולם תוך שימת דגש לחילופי העונות.

המתאבן בו בחר לערב שלו הוא מרק ארטישוק, סלט ארטישוק וקונפי אספרגוס ופטריות שימאגי. המנה הראשונה תהיה ברבונייה משאושה עם פסטו כוסברה, וקרם חציל.
העיקרית – טורטליני רגו טלה, קרם ערמונים ופול ירוק ברוטב יין פורט וציר בקר, והקינוח~ קרם שוקולד קוקוס פירות יער טריים וטוויל קקאו.

הגענו אל המארח, בועז דרור, השף הראשי של מלון שרתון תל אביב ובעבר שף מלון אלמא בזיכרון יעקב, מלון רויאל ביץ' באילת ומלון הילטון מלכת שבא באילת. לדברי הוא מושפע גם מהמטבח הצרפתי הקלאסי וגם מהמטבח הסקנדינאבי אבל שואב השראה נופסת מהמטבח הים תיכוני. למנת הדגל שלו הוא קורא ציפורים נודדות (הסבר בהמשך).

ערב אבירי המטבח ישראל|צילום:יח"צ
ערב אבירי המטבח ישראל|צילום:יח"צ

המתאבנים בערב של בועז יהיו מרק גספצ'ו עגבניות, וטרטר דג ים בניחוח טרגון וגם סיגרים של שקדי עגל וכרישה עם קרם פלפלים קלויים. המנה הראשונה, היא ה"ציפורים הנודדות", ועשויה מחזה אווז כבוש, ריחן ועלי גינה. את המנה השנייה הוא מכנה "ים וחורש") ותרגומה בצלחת היא פילה מוסר ים, חלבונים וכמהין, ברוטב יין גוורצטרמינר בניחוח וניל. לעיקרית שלו קורא בועז "מסורת גלילית" והיא מכילה בשר טלה הגדל בארץ עם צימוקים, ענבים , עולש, רימונים, עשבי תבליון, טחינה ודבש. והקינוח יפתיע את החך בשילוב שבין מתוק למר, עם מרק טפיוקה, קוקוס בניחוח הל, קרמבל שוקולד מריר וקרם לימון.

עכשיו תורכם להחליט באיזה שף לבחור, אני כבר רעבה מספיק כדי להסתער על המקרר הביתי שאין בו לצערי מעדנים מטריפים כאלה, אבל מה לעשות, צריך להשלים עם המציאות ובינתיים לחלום על הערב מתוך החמישה שבו בחרתי, ושיישאר כמובן הסוד שלי.

מלונות מסעדות שפים

אודות המחבר

להציג את כל הפוסטים של nomig


« פוסט קודם
פוסט הבא »

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

אולי יעניין אותך גם:

לשדרג את הבית זה לשדרג את חיי המשפחה שלכם

לתפיסתה של מעצבת הפנים דנה חביב "להשקיע בבית זה בעצם להשקיע במשפחתיות שלכם" כל חדר שמעוצב יכול לשדרג את החיים של מי שחי בו ולהפוך

קצוות פרומים

מוזיאון ארץ ישראל, תל אביב חוגגים את העונה החמה של החורף בבינאלה לאומנויות ולעיצוב, ומשיקים את חממת שנקר בתערוכה "קצוות פרומים"

מוסיקה לכל

צליל חדש וראשון מסוגו בארץ נולד בגבעתיים: הרכב מוסיקלי ייצוגי של ילדים ובני נוער עם וללא צרכים מיוחדים

עקבו אחרינו בפייסבוק
הצטרפות לניוזלטר
פרסומת
בחירת העורכים
קולקציית החורף של ריבר
10:04 am

קולקציית החורף של ריבר

התפריט החם של rebar - בחורף הקרוב הרשת מחזירה לסניפיה

יום פאי (לימון שקוף) שמח
11:14 am

יום פאי (לימון שקוף) שמח

לכבוד יום הפאי הבא עלינו לטובה, מחלקת התזונה של מותג

פסטיבל 'טועמים עולם' – חותמת איכות עם חותמת כשרות
10:47 am

פסטיבל 'טועמים עולם' – חותמת איכות עם חותמת כשרות

אלפיים איש הגיעו לערב חובק עולם- פסטיבל טועמים עולם מבית

ציוצים מהטוויטר שלנו
Tweets by @BestOneOnline
מאמרים אחרונים
יום פאי (לימון שקוף) שמח
11:14 am

יום פאי (לימון שקוף) שמח

לכבוד יום הפאי הבא עלינו לטובה, מחלקת התזונה של מותג

הכניסה לנשים בלבד
10:52 am

הכניסה לנשים בלבד

לרגל חזרתה של התזמורת להופיע בפני קהל והרצון "לפנק" את

האם מגיע צל"ש לאזרח שסייע בפיגוע טרור?
9:54 am

האם מגיע צל"ש לאזרח שסייע בפיגוע טרור?

מאת: משה חסדאי ביום ראשון 03.01.21, כמה דקות אחרי אחת

אודות ועזרה
  • אודותינו
  • פרסמו אצלנו
  • מפות
  • מדיניות פרטיות
  • תנאי שימוש
  • מפת האתר
  • יצירת קשר
ערוצי תוכן
  • תרבות
  • כלכלה
  • אוכל
  • רכב
  • יהדות
  • תיירות
  • יחסים
  • ילדים
  • סגנון
  • בריאות
  • משפט
  • נדל"ן
הצטרפו אלינו
Facebook
Twitter
Instagram
כל הזכויות שמורות © 2021 המומלצים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס