רכיבים:
4 אגסים גדולים
1200 מ"ל מים
50 גרם סוכר
2 חתיכות ג'ינג'ר קלוף
2 פרוסות לימון
כפית תמצית וניל
1 שקית תה ירוק
לאגוזים:
30 גרם אגוזי מלך
30 גרם פיסטוקים
1 כף סירופ סוכר קוקוס
הוראות הכנה:
1. מוזגים את המים, הסוכר, הג'ינג'ר, הלימון והווניל בסיר ומביאים לרתיחה.
2. כשהסוכר נמס, הסירו את הסיר מהאש והניחו בתוכו את שקית התה הירוק למשך שלוש דקות.
3. בזמן שהמים רותחים מקלפים את האגסים, חותכים אותם לשניים, ומסירים את הליבה.
4. סחטו את שקית התה היטב כדי לקבל את כל הטעם, וזרקו.
5. חממו שוב את התערובת, הפעם על אש בינונית – כאשר הנוזל מבעבע קלות ולא רותח לחלוטין.
6. מוסיפים את האגסים ומבשלים אותם כ -20 דקות, או עד שהם רכים אך שומרים על צורתם. *זמן הבישול עשוי להשתנות בהתאם לזן האגסים.
7. מורידים את הנוזל מהאש, ומניחים לאגסים להתקרר בנוזל ולספוח טעמים.
טיפ: מומלץ שלא לזרוק את הנוזל שנוצר, אלא לצנן במקרר ולקבל משקה מרענן מאוד.
8. לסיום קוצצים את האגוזים, מוסיפים את כף סירופ הקוקוס, מערבבים וקולים קלות בתנור כך שהם יתקרמלו מבלי להישרף. מצננים מניחים על האגסים ומגישים.
טיפ: ניתן להוסיף לנוזל בישול האגסים תבלינים אהובים ליצירת ארומה משתנה: הל, קינמון או כוכב אניס למשל.
תחליפים:
מים: ניתן להחליף חלק מהמים במיץ לימון, מיץ תפוזים, יין לבן או יין אדום
סוכר: סוכר חום, קוקוס (שני אלה ישנו את צבע האגסים), אגבה, סטיביה או סוג אחר של ממתיק
אגוזי מלך ופיסטוקים: כל אגוז אחר
סירופ קוקוס: סירופ אגבה, סירופ אורז או סירופ קנים