ירקות זו חגיגה, מאז שאני ילדה אמא שלי ז"ל חינכה אותנו לאכול ירקות – בכל ארוחה תמיד היה סלט קצוץ או ירקות מבושלים. כך שהאהבה אליהם תמיד היתה שם, וכשהתחלתי להיות טבעונית זה היה די קל לעבוד איתם כחומר גלם
ירקות אנטיפסטי בתנור, הן מאכל כיפי ופשוט כתוספת לארוחה. אפשר לשים כמעט כל ירק: קישואים, גזר, כרוב, כרובית, בטטה, תפוח אדמה, בצל, עגבניות, פטריות, חצילים, שום שלם, דלורית, סלק ואפילו קולורבי! כן, קולורבי הופך למעדן מתקתק לאחר בישול או אפייה – אם טרם ניסיתם, זה הזמן 🙂
הכיף בירקות אנטיפסטי הוא שניתן לתבל אותם באיזה עשב תיבול שאתם אוהבים – כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, נענע, אורגנו, טימין ועוד. רק תבחרו בפה חפצה בטנכם 🙂
אני אשתף אתכם במתכון לשני עשבי התיבול המועדפים עליי באנטיפסטי: כוסברה וטימין.
שניגש? תחילה בחרו את הירקות שאתם אוהבים.
רכיבים לעיסה
5-6 כפות שמן זית
12 ענפי טימין/ חופן גדול של כוסברה
4-5 שיני שום
פלפל שחור גרוס
ומלח ים אטלנטי (או גס)
אני ממליצה להכין יותר מעיסה אחת, וכך לגוון בטעמים. ודבר חשוב: אם בחרתם בכרוב, פטריות או עגבניות – אל תכניסו אותם אם שאר הירקות לתנור. הם לא זקוקים ליותר מ10-15 שעה, כיוון שהם מתרככים מאוד מהר.
נשים בקערה את שמן הזית, נכתוש פנימה את השום. נפורר נגד הכיוון את הטימין, ואם בחרתם בכוסברה או כל עשב אחר, קצצו אותו דק דק. תבלו מלח ופלפל וערבבו.
נניח את העיסה בצד, נפעיל בינתיים את התנור על 220 מעלות, ונמשיך בעבודה 🙂
ניגש לחיתוך את הירקות – את רוב הירקות חותכים בעובי של כאחד ס"מ, ומסדרים בשורות על נייר האפייה שבמגש. ירקות כמו כרובית, נחתוך לפרחים, בצל וגזר לרבעים, כרוב נחתוך לשמיניות גדולות (לחצות את כולו לחצי, ואז לרבעים), פטריות נשאיר שלמות, עגבניות לחצאים או עגבניות שרי להשאיר שלמות מחוברות לענפים.
בעזרת מברשת נבריש את הירקות בעיסה, ואת כל מה שנותר ניקח בעזרת הידיים נניח מעל. ירקות גדולים עדיף לעסות בידיים (כרוב, כרובית וכדומה). אל תשאירו שום דבר בקערה, הכול על הירקות. בזקו מעל הירקות עוד קצת מלח גס והכניסו לתנור ל40 דקות.
כשזה יוצא מהתנור, אי אפשר להתאפק, ישר מתחילים לנשנש 🙂
ירקות אנטיפסטי בתנור, מעולה עם כל ארוחה! ואם נשאר לכם למחרת, אפשר לזרוק אותם לתוך סלט גדול עם חסה ויש לכם שדרוג מעולה.