שר הפנים סילבן שלום הודיע השבוע כי בניגוד לשנים קודמות רשויות מקומיות לא יהיו חייבות להעלות את הארנונה. במשרד הבהירו כי יישובים שאינם נמצאים במהלך תוכנית הבראה או התייעלות, להגיש בקשות שלא להעלות ארנונה בשנה הבאה, וזאת בתנאי שהבקשה תחול על כלל הנכסים שבתחום הרשות המקומית בשיעור זהה.
השר שלום: "אני רואה זכות להוביל את הרפורמה בנושא הארנונה. בשלב ראשון, בשנה הקרובה, כל רשות שחפצה שלא להעלות את הארנונה על פי העדכון 'טייס אוטומאטי'- מוזמנת לעשות כך, ואני אאשר. בהמשך, אבחן את הנושא לעומק, ואני מודיע- מבחינתי, 'אין פרות קדושות'. לא כל מה שהיה, הוא שיהיה".

ראוי לציין כי על פי סעיף 7 לחוק הסדרים במשק המדינה 1992, הארנונה עולה מדי שנה, בהתאם למנגנון הכולל לא רק את עליית האינפלציה, אלא מספר גורמים נוספים ובהם עליית במדד השכר הציבורי. זו הסיבה לכך שב-2015 עלתה הארנונה בשיעור של 0.75 אחוז וב-2016 היא אמורה לעלות ב-1.27 אחוז וזאת למרות שבשנה האחרונה האינפלציה במשק ירדה ולא עלתה (!).
ראוי לציין כי בעקבות פנייה של עיתונאי לראש עיריית עכו, שמעון לנקרי הבטיח לנקרי לשקול את הנושא וכעבור יממה בלבד, הביא למועצת העיר הצעה שלא להעלות את הארנונה בשנה הבאה.
לנקרי אמר בישיבה: "כפי שהתחייבתי לפני כמה חודשים במועצת העיר, אנו לא נעלה את מחירי הארנונה בעיר למגורים". עיריית עכו היא למעשה הרשות המקומית הראשונה שמחליטה שלא להעלות את הארנונה למגורים לתושבי העיר בשנה הבאה.
במהלך דיון במועצת העיר לאישור צו הארנונה לשנת 2016 הוחלט גם שחיוב הארנונה בגין חניונים מקורים בבניינים משותפים יהיה לפי מחיר מינימום של 18 שקל למטר ולא בשיעור גבוה, כפי שחויב עד כה. ראוי לציין כי צו הארנונה החדש ייכנס לתוקף ב-1.1.2016 בכפוף לאישור משרד הפנים.
באשר לשטחים המשותפים אמר ראש העיר עכו שמעון לנקרי כי העירייה תפעל בהתאם להחלטת משרד הפנים ותשמח לבטל את החיובים בגין שטחים אלה. "אנו תלויים במשרד הפנים ונפעל מול השר כדי לתקן את החוק שעל פיו מחויבים שטחים אלה", הוסיף לנקרי.