מעתה יוטל קנס של עד 18,000 שקל למלון שיפרסם דרוג כוכבים מטעה, הגם שדרוג בתי המלון שקובע משרד התיירות, מבוצע באופן וולונטארי
בחודשים האחרונים החל דירוג "כוכבים" חדש בבתי המלון בישראל. אלא שמתוך מאות בתי מלון שפועלים ברחבי הארץ, רק כ-25 בתי מלון ורשת בתי המלון של ישרוטל, ביקשו להיכלל בדרוג.
בניסיון לעשות סדר בתחום, ולעודד את בתי המלון לעבור דירוג מחדש, שרי המשפטים והתיירות ביקשו מוועדת חוקה לקבוע קנסות מנהליים על עבירות שעניינן פרסום דרוג של מלון, וכן פרסום מחירים והצגתם. שר התיירות כתב בפנייתו כי לא נקבעו סנקציות עונשיות. כתוצאה מכך, קיים קושי גדול באכיפתם. הדבר מביא להיעדר אכיפה ולהתפשטות העבירות על התקנות ולהתעלמות מהן.
ועדת החוקה אישרה לבקשת הממשלה, את גובה הקנסות לבתי מלון שיעברו על התקנות הללו כדלקמן. בין הירת נקבע כי לא יכלול אדם בפרסומת מסחרית לבית מלון בישראל דרגה בדירוג כוכבים שאינה הדרגה שנקבעה לו לפי התקנות. וכן לא יפרסם בעל בית מלון מידע שיש בו כדי להטעות בדבר שירות או שירות נוסף הניתן בבית המלון ומחיריו. הקנס שנקבע בגין עבירות אלו יעמוד על 3,000 שקל.
בנוסף, מלון שדורג, לא יפרסם באופן שמשתמע ממנו כאילו אינו מדורג. מלון יפרסם ויציג באופן הנראה לעין ובספרות ברורות וקריאות, את מחיר השירות הניתן בו, כשהוא כולל כל מס, אגרה ותשלום חובה, וכל תשלום אחר הנלווה לשירות ושהצרכן אינו יכול לוותר עליו, וכן את המחיר לתייר חוץ לאחר הפחתת המסים שהתייר פטור מהם, בציון מפורש ובולט לעין כי מחיר זה הוא לתייר חוץ בלבד, בכל מקום שבו הוא מציגם, את המחיר בעד שירות נוסף הניתן בבית המלון – בכל חדר, וכן בכל מקום שבו הוא ניתן. בנוסף, לצד תפריט הארוחות והמשקאות יצוין פריט ומחירו, בכל מקום שבו הם מוגשים. הקנס שנקבע בגין עבירות אלו יעמוד על 2,000 שקל.
עוד קובעות התקנות כי הקנס על עבירה חוזרת יהיה כפל הקנס הקבוע, וכי הקנס לגבי תאגיד. יהיה פי שלושה מהאמור. מכיוון שרובם ככולם של בתי המלון הינם תאגידים, ניתן לראות את גובה הקנסות כ-6,000 ו-9,000 שקל.