טרנד לינת השטח הולך ותופס תאוצה בעולם וגם בישראל ומשתלב עם רצון משרד התיירות להוזלת הנופש בישראל על ידי הרחבת אפשרויות הלינה בארץ, כדי ליצור היצע שיוביל לתחרות במחירים
החניונים מהווים אכסון עממי וזול, ובו התייחסות למתחמים נפרדים עבור משפחות, עם זיקה ישירה לסביבה הטבעית והשתלבות בטבע.
ממשרד התיירות נמסר היום (ב') כי בשנת 2015 אישר המשרד הקמת 5 מתחמי קמפינג הכוללים כ-1,500 מיטות ברחבי הארץ בתקציב של כ-2.5 מיליון ש"ח.
"גם השנה יימשך הסיוע, כדי לעודד הקמתם של חניוני לילה נוספים וחניוני קרוואנים נוספים", הבטיח המשרד.
בהתאם לכך, מפורסם היום חוזר מנכ"ל משרד התיירות, אמיר הלוי בדבר מתן סיוע ליזמים לצורך הקמת חניוני לילה ("קמפינג") וחניוני קרוואנים ברחבי הארץ.
יזמים המעוניינים בכך, מוזמנים לפנות לאגף לתיירות כפרית במשרד התיירות, בבקשות למענקי סיוע להשקעה בבניית מבני קבע באתרי קמפינג, שיכללו, בין היתר, אזור הסעדה, לינת מדריכים, שירותים, מקלחות ועוד. כל זאת, עד ליום 1/9/2016.
ממשרד התיירות נמסר כי יזם שיעמוד בכל הדרישות והקריטריונים המבוקשים, יהיה זכאי לקבלת מענק בגובה של עד 20% מהיקף ההשקעה המוכרת. במשרד צופים כי סכום המענקים ינוצל במלואו וכבר בשנתיים הקרובות יוקמו חניונים חדשים ברחבי הארץ.
על פי נתוני משרד התיירות, בישראל יש כיום כ-60 חניוני לילה, מתוכם כ-22 של רשות הטבע והגנים. "בשנים האחרונות הקצה משרד התיירות כ-6 מיליוני ש"ח לטובת קידום ענף הקמפינג והקרוואנים", קבע משרד התיירות.
"המשרד זיהה צורך של תיירים ישראלים ותיירים מחו"ל, בתשתיות נלוות לאירוח בקמפינג ובקרוואנים. כמענה לצורך זה יועדו תקציבים לטובת שדרוג מטבחים, מקלחות ושירותים ברמה גבוהה", העידו במשרד התיירות.
שר התיירות, יריב לוין מסר היום כי "קמפינג הוא ענף תיירות מתפתח שתופס תאוצה בארץ ובעולם. אנחנו צופים כי מהלך זה, עשוי לייצר בתוך זמן קצר יחסית, היצע גדול של חניוני לילה אשר ינוהלו על ידי יזמים פרטיים וישודרגו לרמה המקובלת במדינות תיירות מפותחות".