הדס כהן מנדבת טיפים ועצות כיצד לעצב נכון את חלל פינת האוכל ושולחן החג
לקראת החגים, הגיע הזמן לחשוב כיצד להלביש את שולחן החג בצורה חגיגית ומרשימה. הדס כהן, מנהלת תחום אדריכלים והשראה בחברת נירלט ואורלי בקשי, מעצבת פנים ומפיקת אירועים מנדבת טיפים ועצות כיצד לעצב נכון את חלל פינת האוכל ושולחן החג בעיצוב חגיגי במיוחד. בתחילה הן כמובן ממליצות להחליט על רעיון כללי לעיצוב ולבדוק שהוא אכן בר ביצוע.
* קונספט- הרעיון הכללי יכלול – סוגי כלים, בדים, מפות, אביזרים נלווים, עיטורים וקישוטים, פרחים, נרות, אווירה ותאורה.
* הפתעה- הפתיעו בצורת ההגשה של האוכל: סרט קשור על סכו"ם, פרח ליד כל סועד, מנה ראשונה מוגשת על עלה או שוקולד עטוף עם ברכה.
* מפה – פריט מרכזי- את צבע המפה והבד ממנו היא עשוייה נבחר לפי הסגנון והקונספט שנבחר. לעיתים, בד מיוחד למפה, יכול להיות ההשראה לעיצוב האירוע כולו.
* קישוטים – במרכז השולחן נציב אלמנטים קישוטיים שונים: פמוטים, נרות, פרחים בסידורים שונים, אגרטלים, ובעצם כל דבר שעולה בדמיון ושואב השראה מהקונספט. אם החלל שלנו הוא בסגנון טבעי כפרי, אפשר ליצור זרי שיבולים או זרי חמניות.
* אווירה- נרות דולקים על השולחן נותנים אווירה נעימה פסטוראלית ומרשימה. כדי זכוכית פשוטים, אפשר לקשט עם סרטים בצבע נבחר, או כתר נחושת. אפשר למלא כדי זכוכית בצדפים, מים צבעוניים, חול, עלים יבשים, חרוזים, שרשראות.