במרכז הרפואי זיו טוענים כי זמני המתנה ומתן מענה רפואי במחלקת המיון הינם הקצרים בארץ בזכות יישום השיטה
שלושה חודשים לאחר השקת שיטת המיון החדשה ופתיחת אגף "מיון המהלכים", מעלה בדיקה עדכנית במחלקת המיון במרכז הרפואי זיו, כי זמני ההמתנה התקצרו משמעותית ועומדים כעת על 9 דקות בלבד מזמן פתיחת הגיליון הרפואי בקבלה ועד להגעת אחות טריאז' לבדיקה ראשונית, זמן נמוך בהרבה מהממוצע הארצי העומד על כ-15 דקות. נתון זה מתווסף לנתוני משרד הבריאות המוכיחים, כי המענה הרפואי במיון המרכז הרפואי זיו, עד לשחרור המטופל לביתו או עד אשפוזו במחלקה ייעודית בבית החולים, הינו הקצר ביותר בארץ ועומד על 2.41 שעות, לעומת ממוצע ארצי של 3.38 שעות.
על פי השיטה החדשה מתקבלים הפונים עם כניסתם למחלקה לרפואה דחופה (מיון) על ידי פקידות בקבלה ואחות טריאז' מוסמכת, המפנות לטיפול על פי חומרת וסוג המחלה או הפציעה ממנה סובלים המטופלים. מקרים דחופים מועברים ישירות לחדר המיון הראשי ושאר המקרים מופנים לאגף "מיון מהלכים" חדש, הממוקם בתוך המחלקה לרפואה דחופה וכולל את מגוון המיונים המקצועיים, כגון: מיון אורטופדי, מיון עיניים, מיון א.א.ג, מיון פנימאי ועוד. המטופלים זוכים למענה יעיל המותאם למחלתם או פציעתם. במידה ונוצר עומס במיון הראשי או במיון המהלכים, אחות הטריאז' מווסתת את כמות המטופלים לכל מיון, על מנת להעניק להקל על העומס ולאפשר מענה מהיר ויעיל לכלל המטופלים.
ד"ר יוסף נביה, מנהל המחלקה לרפואה דחופה אומר, כי לאחר מספר חודשים בלבד בהם פועלת שיטת המיון החדשה ו"מיון המהלכים", פחת העומס במחלקת המיון באופן משמעותי וכי זמני השהייה התקצרו. "מי שמגיע היום למיון במרכז הרפואי זיו מבחין מיד בשינוי, העומס ירד והלחץ במיון פחת. המצב החדש הרבה יותר נח, הן למטופלים והן לצוות הרפואי וכולם מרוויחים מכך".
ובעניין אחר – יום עיון בנושא זכויות המטופלים ובני משפחתם, ביזמת מחלקת נוירולוגיה והשירות לעבודה סוציאלית במרכז הרפואי זיו, יתקיים בחדר האוכל של המרכז הרפואי ביום שלישי ה- 8 למרץ, בהשתתפות מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי- פרופ' שלמה מור יוסף, אילן שוחט- ראש העיר צפת, ד"ר סלמן זרקא- מנהל המרכז הרפואי זיו, ד"ר ראדי שאהין- מנהל מחלקת נוירולוגיה במרכז הרפואי זיו, רופאים, עובדים סוציאלים, עורכי דין העוסקים בתחום ועוד. יום העיון פתוח לקהל הרחב ומיועד לכלל מבוטחי הביטוח הלאומי במצבים שונים כגון: מטופלים לאחר אירוע מוחי, אפילפסיה, פרקינסון, אלצהיימר ודמנציות אחרות, טרשת נפוצה, ALS ומצבים נוירולוגיים נוספים המזכים בגמלה.