מחקרים רבים גילו כי פעילות ספורטיבית קשורה לאיכות השינה. מתברר כי שינויים שונים באורח החיים האנושי, משפיעים על בריאות האדם ועל איכות השינה של אנשים רבים. בין השאר, השימוש בתרופות ובכדורי שינה הפכו פופולריים, אולם במחקר שבוצע על ידי Vekar&EjaZHussain בשנת 2013 התברר כי מתברר כי פעילות גופנית עשויה להיות תחליף משמעותי לכדורים אלו.
מחקר אחר שבוצע בפינלנד ב-2011 קובע: "התעמלות במהלך היום מובילה לאריכות והגברת השינה". המחקר גם קבע כי הפעילות הגופנית מגבירה את שנת ה-REM החשובה במיוחד ביעילות השינה.
במחקר אחר (Petruzello, 2010) התגלה כי מספר ההתעוררויות בלילה הוא קשור קשר ישיר לחרדה, ולכן התעמלות לא רק תקטין את מספר היקיצות אלא גם תפחית חרדה. לסיכום, פעילות גופנית מביאה לשיפור באיכות השינה.
יתירה מכך, שינה משרתת תפקודים ותפקידים גופניים, כמו שימור אנרגיה, שיקום גופני וגם ויסות אנרגיה. מאחר ופעילות גופנית משתמשת במאגרי האנרגיה של הגוף ומנצלת אותם, השינה היא חלק מזמן ההתאוששות וההתחדשות של הגוף לאחר המאמץ. מחקר שנערך על אנשים שמרבים להתאמן, העלה כי קיימים שינויים אלקטרוגרפים בזמן שינה בלילה העוקב להתעמלות, הכוללים עלייה בשנת גלים איטיים (SWS).
אחד התפקידים העיקריים של שנת גלים איטיים היא לספק שיקום של הגוף, מאחר שבשלב זה הורמון הגדילה הוא בעל הריכוז הגבוה ביותר בשליש הראשון של הלילה, שבה שנת גלים איטיים היא העיקרית. עוד נמצא שלנבדקים מאומנים יש ערכים גבוהים יותר של SWS מאשר נבדקים לא מאומנים, ולכן איכות השינה שלהם גם גבוהה יותר.