חסידי הצמחים, הגרעינים והזרעים מאמינים שאם רק נשתה את המיצים הנכונים, נרתיח את השורשים הנכונים, נלעס גרעינים ונשתה מרקים, נהיה בריאים עד מאה ועשרים
אז למרבה הצער, זה לא. גם לגנטיקה ולהתנהגות, למזל ולפעילות, יש מה לומר בנושא הבריאות. ובכל זאת, בטוח שאם הם לא מועילים, הם לא מזיקים. במיוחד כשמנסים כמה מהעצות של אבי ציטרשפילר, הבעלים של "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית.
ציטרשפילר אומר שאזוב מצוי (זעתר), קורנית וזוטא, רוזמרין, עוזרר וסירפד, מגבירים את חילוף החומרים בגוף, וממליץ להרתיח אותם ביחד עם עלי קורנית, קמומיל ושומר ולשתות את החליטה.
שורש שן הארי שייך הוא מסביר לקטגוריית "הצמחים המנקזים", המנקים כליות וכבד, ממריצים את מערכת העיכול ומפחיתים את רמות השומנים בדם. משרים כפית שורשים בכוס מים לילה שלם, מרתיחים בבוקר 10 דקות, מסננים ושותים. הטעם מר וניתן לשפרו בעזרת לימון.
זרעי קצח שמפזרים על לחם ומאפים אחרים, מפחיתים את נזקי תזונה שומנית מדי. כותשים את הזרעים ומוסיפים לטחינה, לסלט, ליוגורט, אפילו למאפים מתוקים. וקינמון נחשב למוריד רמות סוכר וכולסרטרול רע בדם. מערבבים רבע כפית קינמון טחון בכוס מים פושרים, ושותים 3 פעמים ביום. וכמובן אפשר להוסיף קינמון לתה ולכל מאפה תוצרת בית.
טרנד העשבים חדר גם למסעדות ובתי קפה. ברשת ביגה למשל תמצאו החורף משקאות חמים עם, בין היתר, ג'ינג'ר, סלק, עלי תרד, פטרוזיליה ועוד. וברשת קפה גרג השיקו חליטות תה ללא קופאין של חברת "תה יזרעאל". יש 7 סוגים כולל חליטה עם מרווה, זוטה לבנה,
נענע, מיורן ועלי ורדים.
אפילו המרכולים הצטרפו לאופנה. כך למשל רשת שופרסל השיקה סדרה חדשה של אריזות תה אורגני עם עלי טולסי בתוספת ליקוריץ, ג'ינג'ר, כורכום ועוד. והמותג התה פומפדור, משווק תה ירוק בשישה טעמים כולל קמומיל ומנטה, תפוז וג'ינג'ר. אנשי פומפדור מזכירים שתה קמומיל מרגיע לחצים, תה נענע טוב לכאבים ותה לואיזה מסייע בין היתר בהורדת חום.
נכנסים לשוונג? התקדמו לשלב הבא: קפסולות וכמוסות בשם "הודיה פרביפלורה" שמייצרים ב"חוות הקקטוסים" בתלמי יוסף, ואבקה של צבר אדום שמייצרים בחוות צברי אורלי ליד דימונה, הנחשבים למזונות על שבין היתר מאזנים סוכר בדם. כמובן, כל אלה לא באים כתחליף לתרופות אלא כתוספת להן.
גם דוכני הפרי העונתי תורמים לאיזון הבריאותי. למשל הקיווי הצהוב שעכשיו זו העונה שלו. במחקרים התגלה שיש בו אחוז גבוה יותר של ויטמין C מאשר בתפוזים וקלציום בפרי אחד, בכמות המשתווה ל-1/3 כוס חלב.
טחינה (המיוצרת משומשום), נמצאת בכל בית כמעט כמו חומוס. הדיאטנית הקלינית יעל דרור, העובדת עם יצרנית הטחינה הישראלית "אחוה", מציגה אותה כמזון בריאות מובהק, משום שבשומשום יש אחוז גבוה של חומצות שומן חיוניות כמו אומגה 6 ואומגה 9 לצד ויטמינים מקבוצת B ומינרלים רבים. גם השומשום נחשב למוריד רמות כולסטרול בדם לא פחות מאגוזים וזרעים אחרים.
המומלץ האחרון שלי היום הוא החלבון. איזון בריאות תלוי גם בתנועה ולא רק באכילה. וכאשר מגבירים פעילות (ריצה או הליכה, שחיה או התעמלות), חשוב לצרוך יותר חלבונים. שתי התוספות הרלוונטיות לצורך הזה הן אבקת החלבונים פרומקס (PROMAX) של הרבלייף, המיוצרת במיוחד עבור ספורטאים ומי שעוסק בפעילות גופנית גבוהה, וה"יופלה GO", יוגורט חדש של תנובה המכיל 20 גרם חלבון בגביע, כמות גבוהה בהרבה מאשר ביופלה רגיל.