עינב, נערה צעירה בת 18, עומדת רגע לפני סיום התיכון. היא נמצאת בצומת מרכזית בחייה וצריכה להחליט לאן לפנות. הבחירה לצאת מהבית לראשונה בחייה מתעצמת נוכח התמודדותה של עינב עם הפרעת קשב וריכוז (ADHA), וההבנה שלראשונה בחייה, תהיה רחוקה מבני משפחתה, המלווים אותה בהתמודדותה כל חייה.
זהו סיפור המסגרת אשר מוצג ב"עינב א', עינב ב'", סרט הגמר של הדס בן חיים, שהופק במסגרת בי"ס לתקשורת באוניברסיטת אריאל. היצירה תוקרן במסגרת תחרות קולנוע ישראלי קצר בפסטיבל הקולנוע הבינ"ל ה-32 שייערך בקרוב בירושלים.
"התמודדות משפחה עם הפרעת קשב וריכוז של אחד מבני המשפחה איננה פשוטה", מסבירה בן חיים, שגיבורת הסרט היא אחותה הקטנה. "כל בני המשפחה מתגייסים להתמודדות הזאת, ובעצם, על זה הסרט". הסרט מורכב משיחות של עינב, שתועדו לאורך שנים ארוכות, עם הוריה ואחותה, הבימאית. דרך הדיאלוגים השונים, בטווחי הגיל השונים, נחשף הצופה להתמודדויות של עינב ובני המשפחה, הדילמות, הקשיים וההצלחות. הסרט, במובן הזה, מספק הצצה נדירה לחיים ובעיקר לקשיים של צעירים, ולא פחות חשוב מכך, בני משפחתם, המתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז.
את הבחירה לעסוק בנושא זה בסרט הגמר, מסבירה בן חיים כבחירה טבעית: "למעשה, התחלתי לעסוק בנושא עוד בתיכון, כשביימתי סרט גמר במגמת קולנוע, וצילמתי את אחותי שהייתה אז בת 8. כשנגשתי בסוף התואר לבחור נושא לסרט, הרגשתי צורך לחזור שוב לאחותי", מסבירה בן חיים. "עברו מאז 10 שנים, ורציתי להראות את ההתבגרות של עינב, וההתבגרות של המשפחה כולה דרך קטעי וידאו מהתקופות השונות". מתוך כך, הסרט משלב סצנות מהעבר ומההווה, מה שמעניק לצופה תחושה של היכרות עמוקה עם הגיבורה והזדהות עימה ועם בני משפחתה. "הסרט הזה חשוב בעיני לא רק ברמה האישית", מסבירה בן חיים, "הפרעות קשב וריכוז הם נפוצות מאוד ויש אנשים רבים המתמודדים איתם כל ימי חייהם. הסרט נותן מבט מעמיק על החוויות שלהם ומאפשר לצופים לשים את עצמם בנעליים מעט שונות, ולהבין טוב יותר את הצד האחר".
"עינב א', עינב ב'", סרטה הדוקומנטרי של הדס בן חיים, אותו ערך דויד ריינליב, עוסק בהתמודדות הגיבורה עם הפרעת קשב וריכוזׁ(ADHA). עינב מתמודדת מאז ילדותה עם הפרעת קשב המשפיעה עמוקות על חייה ואיתה מתמודדים גם בני משפחתה, עם כל הקסם והקושי. עשר שנים לאחר שתיעדה את עינב בת השמונה חוזרת הבמאית לסגור איתה מעגל. הסרט מלווה את עינב בת השמונה עשרה ובוחן את התמורות שחלו עם התבגרותה מתוך השוואה לילדותה. במהלך הסרט שזורות סצנות מהעבר במבט מחודש עליהן בראי ההווה.