לא זו ממש לא טעות: ביה"ד האזורי לעבודה בחיפה קבע שההסתדרות מוסמכת לייצג עובדים, גם אם הללו לא ביקשו זאת
בית הדין האזורי לעבודה בחיפה קבע השבוע החלטה תקדימית ולפיה ההסתדרות תוכל לפעול לאכיפת זכויות של מאות עובדי 'שיווק רוסמן', גם אם העובדים לא החליטו כי ההסתדרות תייצג אותם.
לטענת ההסתדרות, 'שיווק רוסמן', המייבאת מוצרי מזון בעיקר למעדניות הפונות ליוצאי חבר העמים, הפרה את הוראות הצו בנושא הפרשות לקופת גמל ולקרן השתלמות, תוספת ותק, משכורת 13, צבירת ימי מחלה וחופשה ודמי הבראה.
במהלך הדיון, השופטת מיכל נעים דיבנר החליטה לדחות את בקשתה של 'שיווק רוסמן' לסילוק בקשת הצד של ההסתדרות על הסף. בית הדין דחה את טענות 'שיווק רוסמן' כי ההסתדרות אינה מהווה גורם אכיפה מוסמך וכי אין להסתדרות כל מעמד אצלה ולכן אינה מחויבת למסור להסתדרות פרטים ולדווח על ביצוע תשלומים.
בית הדין קבע כי אכיפתם של דיני העבודה יכולה להיעשות בדרכים שונות הקבועות בחוק וכי בהתאם לחוק, להסתדרות הסמכות להגיש הליך לאכיפתן של זכויות הקבועות בצו הרחבה אשר הרחיב הסכם קיבוצי כללי שההסתדרות חתומה עליו, ולפעול למען חיוב מעסיק בתשלומים בהתאם לצו ההרחבה.
השופטת קבעה כי "כשם שלא יכול להיות חולק שארגון יציג רשאי לפעול במטרה לקדם אכיפת הסכם קיבוצי שהוא חתום עליו, בדרך של הגשת בקשת צד לסכסוך קיבוצי בקשר עם ביצועו של ההסכם, כך הוא רשאי לפעול לשם אכיפת צו הרחבה שהרחיב הסכם קיבוצי כללי שהוא חתום עליו. נדגיש, כי פעולה כזו, אינה הופכת אותו לארגון יציג במקום העבודה, אלא רק לארגון עובדים יציג רלוונטי, מכוח מעמדו הענפי".