צעירים הלומדים ב"עמי אולפני גיור" ומבקשים להפוך ליהודים, השתתפו השבוע בסדר לדוגמה שנערך בצפון * מורה: "יש למתגיירים היכולת לבחון בעצמם מהי החירות שבה הם חושקים"
באולפן הגיור הפועל בכרמיאל נערך השבוע סדר פסח לימודי למבקשים להתגייר. המשתתפים, הלומדים במסגרת "עמי אולפני גיור", תירגלו השבוע את סדר הפסח כחלק מתהליך ההתחברות למורשת היהודית. שלמה גוטמן, מורה בכיתת הגיור בעיר, הסביר למתגיירים שמהות החג היא כשמו – "חג החירות". לדבריו, חירות אמיתית נובעת מרצונם האמיתי של כל אחד מהם, וכי הם בעלי חירות אמיתית משום שיש להם היכולת לבחון בצורה עצמאית את רצונם להצטרף לתהליך: "יש למתגיירים היכולת לבחון בעצמם מהי החירות שבה הם חושקים, חירות שבה הקשר לעם ישראל מתקיים מתוך רצון ובחירה ומעל לכל, מההבנה שזהו רצונם".
בין החוגגים היתה הלנה: "לא הייתי בארץ קרוב לשנתיים, ודווקא האהבה והכמיהה לארץ בשנים שבהן שהיתי בחו"ל חיזקו בי את הרצון להתגייר. הבנתי שזה מה שאני רוצה להיות, וכל מה שלא חוויתי בארץ לאורך השנים, קרה דווקא באותן שנים בחו"ל. אני מודה שההחלטה להיכנס לתהליך היתה צעד לא פשוט עבורי, אבל לאט לאט אזרתי אומץ לעבור את התהליך העוצמתי הזה. כל החיים חיינו כיהודים, וזה לא חדש לנו, אבל חסרה לנו החותמת הקטנה הזו, ואם אתה יהודי וחי את חייך כיהודי, ראוי שתבין גם את משמעות החגים ותעשה את הצעד הזה".
תהליך הגיור של תלמידי עמי אורך כעשרה חודשים, במפגשים דו שבועיים, שבהם הם לומדים היסטוריה יהודית ומעמיקים בעיקרי האמונה היהודית. במהלך התוכנית הם נפגשים לשבתות משותפות ולאירועים כיתתיים סביב חגי ישראל, בשיתוף פעולה מלא עם בתי הדין, תחת חוקי הגיור של מדינת ישראל ובתמיכת משרד ראש הממשלה.
מנהל "עמי אולפני גיור", כרמי רונן, אמר לחוגגים: "ליל הסדר זה הלילה שבו העם היהודי יוצא ממצרים והופך לעם גאה ומשוחרר. הלילה הזה מצוין בכל בית יהודי ברחבי העולם, ועכשיו גם אתם חלק מהלילה הזה. אני מאחל לכולם שנחגוג בשנה הבאה בירושלים הבנויה".