ועדת הפנים אישרה את חידוש הפלרת המים בתום דיון סוער בכנסת
הפלרת מי השתייה בישראל תחודש בקרוב, כך החליטה ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת, בעקבות לחץ מצידו של שר הבריאות, יעקב ליצמן. ח"כ יעל גרמן (יש עתיד), שכיהנה בממשלה הקודמת כשרת הבריאות והחליטה על ביטול ההפלרה, אמרה בדיון: "לא נכנסתי למשרד והחלטתי לבטל את ההפלרה. מצאתי מסקנות ועדה שישבה שנתיים על המדוכה ושמעה את כל העמדות, ועדת עדין. הוויכוחים האלה לא נולדו אתמול. הם מתקיימים כבר 15 שנה. ועדת עדין החליטה לבטל את חובת ההפלרה, לא שרת הבריאות. אני חתמתי על תקנות המים, שביטול חובת ההפלרה היא רק סעיף אחד מהן. ההטעיה הגדולה היא שאין עוד מדינה שמחייבת הפלרת מים, לרבות ארה"ב".
מיכל רוזן, מעמותת "איזון חוזר" אמרה: "הרמה של הפלואוריד שמכניסים למים ידועה אבל הרמה שבה כל אחד מקבל את הקוקטייל לא ידועה. ההפלרה סותרת את חוק החומרים המסוכנים. מי שאישר את התקנה עובר על חוק חומרים מסוכנים ומי שמבצע הוא עבריין שחשוף לתביעה ייצוגית. נתוני הלמ"ס מ-2014 מראים כי המגמה ב-50 שנה היא של עלייה בעששת במיוחד במקום שהוסיף פלואוריד למים. הפלרה היא הרעלה המונית".
ד"ר שלמה זוסמן, ראש אגף בריאות השן במשרד הבריאות: "העבודה שלי היא לקרוא את כל המחקרים והמאמרים בצורה ביקורתית. אנו מכירים את הספרות המדעית. כאילו יש חילוקי דעות. אם היה חילוקי דעות ביני לפרופסור לרפואת שיניים או לאיגוד רופאי הילדים, היה אפשר לומר שיש ויכוח בין אנשי מקצוע. הדוברים ציטטו מחקרים אבל השוו בין עששת בגיל 5 לעששת בגיל 12 שזה משהו אחר לגמרי. גם לצטט מחקרים צריך לדעת".
פרופ' יהונתן מן, בי"ח הדסה עין כרם": אין התנגדות להפלרה בשום מקום חוץ מסקנדינביה. כלכלית, על כל דולר שאתה משקיע בפלואוריד, אתה חוסך 43 דולר למשתמש. תכפילו במספר האנשים במדינה תגיעו לרווחים של עשרות רבות של מיליונים. כאיש בריאות הציבור בכל רמ"ח אבריו אני תומך בחום בהחזרת התקנות להפלרה. זה בריאותי, זה חברתי. זה עוזר לעניים".
פרופ' נדב דוידוביץ, יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור: "מבחינה אתית צריך להיות זהירים ולבדוק מי מייצג את מי. מרבית האוכלוסייה מעוניינת בחיסונים ובהפלרה. כמו שלא בוחרים אם לחגור חגורות בטיחות ולשים כלור במים כדי להגן מפני זיהומים".
כאמור, בסוף הדיון הוחלט כי רמת ההפלרה שנקבעה תהיה 0.7 מג"ל ובהצעה 11 ח"כים הצביעו בעד ו-3 נגד.