כששלום כהן, בן 72 מקרית שמואל שבצפון, נותח לפני עשר שנים להחלפת שני מסתמים בליבו, הוא חשב שקנה לו קצת שקט נפשי. אולם, בחודשים האחרונים החלה בריאותו של כהן להידרדר. הוא התקשה לנשום, לבצע פעולות פשוטות או להתנייד. בדיקת רופא העלתה כי עשור לאחר שביצע החלפת שני מסתמים ביולוגים בליבו, הם נשחקו, ותפקודם הלקוי גרם לו לאי ספיקה לבבית קשה.
כהן עשה היסטוריה כשהפך למטופל הראשון בישראל ובין הבודדים בעולם, שעבר צנתור כפול להחלפת מסתם ביולוגי. על שולחן הטיפולים בחדר הצנתורים, בצעו רופאי רמב"ם, בזה אחר זה את הפעולה העדינה והחדשנית.
עד לפני כמה שנים, מטופל כמו כהן היה נאלץ במצב שכזה לעבור ניתוח לב פתוח חוזר, עם חיתוך של עצם החזה ושימוש במכונת לב ריאה. ניתוח כזה היה טומן בחובו סיכונים לסיבוכים וזמני אשפוז והתאוששות ממושכים. בשנים האחרונות, הודות לפיתוחים טכנולוגיים בתחום, החלה להיכנס לשימוש פרוצדורה של החלפת מסתם באמצעות צנתור, הליך זעיר פולשני, עם פחות סיבוכים וזמני החלמה קצרים יותר. ביצוע הצנתור בשני המסתמים בין העליות לחדרים, בניתוח אחד, כאמור – נדיר ביותר.
זמן קצר לאחר ההליך, עוד באותו היום, המטופל התאושש ובתוך ימים ספורים הוא שוחרר לביתו: "הסיכון בהליך הזה נמוך יותר, זמן ההתאוששות וההחלמה קצרים יותר והתוצאות מדברות בעד עצמן", מסביר ד"ר ארתור קרנר, "באנשים כמו מר כהן, שזקוקים לטיפול בגילאים מבוגרים יחסית, הדבר מאוד משמעותי".