הדיאטנית הקלינית נטע ברמסון לא מאמינה בדיאטות כאסח או בתפריט אחיד, אלא בבירור הדפוסים הרגשיים והרצונות שמסתתרים מאחורי התשוקה שלנו לאוכל
מרגישים שאתם יודעים בדיוק מה אתם צריכים לעשות בשביל להצליח לרזות, אבל לא מצליחים ליישם את הידע הזה בחיים? מנסים להפסיק לאכול מזונות משמינים, אבל מוצאים את עצמכם בפעם אחרי פעם ממשיכים לאכול אותם בהנאה מרובה? ובכן, אתם בהחלט לא לבד, מיליוני אנשים מסביב לגלובוס מנסים להחזיר לעצמם את השליטה בכל מה שקשור בתזונה, אבל מאבדים אותה בפעם אחרי פעם. אז איך אפשר באמת להצליח להתמיד באורח חיים שכולל תזונה בריאה?

"האוכל הוא רק סימפטום" טוענת הדיאטנית והמאמנת האישית נטע ברמסון "יש משהו מאד אמוציונלי באוכל ואצל כל אחד מאתנו נושא האכילה הרגשית יושב על נקודה אישית פנימית אחרת שקשורה לאוסף החוויות מהילדות, מהמשפחה או מאמונות מגבילות שהוא אסף בחיים, עד שלא נברר את האמונות הללו לא נצליח להתמיד בדיאטה".
"יש אנשים למשל שאוכלים מתוך הרגשה של בדידות, האוכל מהווה עבורם נחמה" מסבירה נטע "יש אנשים שאוכלים בכל פעם שהם כועסים, כדי להצליח להירגע. יש אנשים שהאוכל מזכיר להם את אימא שלהם ובכל פעם שקשה להם והם פותחים את המקרר, הם בעצם לא מחפשים אוכל, הם מחפשים את אימא שלהם. אם למשל גדלתם בבית שבו אוכל היה ביטוי לאהבה, אז בכל פעם שחסר לכם אהבה, תלכו למצוא אותה במקרר".
"לכן, הדרך להתמיד באורח חיים של משקל בריא, היא לא לאסור על עצמנו מזונות מסוימים מתוך כפייה. אלא דווקא לערוך מסע של בירור הרצונות והתשוקות שלנו, לנסות להבין אותם. לא להתייחס לדיאטה כאל משהו שמטרתו לכסח את כל הרצונות שלי ולאלץ אותי בכוח לאכול חסה לארוחת בוקר, אלא בדיוק ההיפך".
לקבלת פרטים על התוכנית המיוחדת של נטע להרזיה לחצי כאן.
כדי לטפל בגוף צריך להבין את הנפש
נטע ברמסון היא בעלת תואר במדעי התזונה (B.Sc Nut), היא בעלת רישיון משרד הבריאות של "תזונאית דיאטנית", אך בנוסף לכך היא גם מאמנת אישית מוסמכת ובוגרת לימודי שיטת שפר בנושא התפתחות אישית. כל אלו מסייעים לה ללוות נשים בתהליך אימון להרזייה בדרך לבריאות.
בניגוד לדיאטנים ששמים דגש על הרזייה כדרך שעוזרת להיראות טוב, נטע מקפידה לשים את הדגש על הרזייה כאמצעי להרגיש טוב פיזית ובעיקר נפשית. המתאמנות שמגיעות אליה הן נשים שרוצות להצליח לשמור על המשקל כדרך חיים לאורך זמן ממושך ומבינות שאפשר לעשות זאת רק מתוך שינוי ברמה הפיזית לצד אימון נפשי. נטע מלווה אותן בתהליך של אימון אישי פרונטאלי או באמצעות קורס דיגיטלי.
לפגישת ייעוץ ללא עלות השאירי פרטים:
"באיזשהו שלב בעבודה שלי מול לקוחות כדיאטנית בקופת החולים הבנתי שזה לא עוזר להרצות לאנשים על מה הם צריכים לאכול, מה משמין ומה לא" היא מתארת "הבנתי שכדי להצליח לרזות, זה לא מספיק ללכת לדיאטנית הכי מקצועית, שתעניק לכם את התפריט הכי מושלם בעולם. לא מספיק הבנה שכלית, מה שבאמת צריך זה לפענח ולשחרר את השורש הרגשי שיושב מתחת לרצון שלנו לאכול".
"הבנתי שרק דרך חקירה פנימית, ההרזיה הופכת לאפשרית: להבין למה אני אוכל, מה אני אוכל, מה מניע אותי, מה יושב מתחת לרצונות ולצרכים שלי. כשהבנתי את זה פניתי גם ללימודי אימון אישי קאוצ'ינג. הבנתי שאין אפשרות לטפל בגוף מבלי להבין את הנפש".

למה אנחנו בעצם אוכלים דברים משמינים?
ברור הרצונות החבויים שלנו מאפשר לנו להבין שאנחנו לא "נופלים" כשאנחנו אוכלים משהו משמין, אנחנו לא "חוטאים". האוכל הוא בסך הכול דרך לספק לנו צורך מאד בסיסי, איזשהו ערך שחשוב לנו.
נטע משתפת בדוגמה שבה מישהי סיפרה לה שאמא שלה תמיד "שמה את הלב שלה" באוכל, את כל האהבה שהיה לה היא ביטאה באמצעות ארוחות מושקעות. אותה אישה נוהגת גם היא בדיוק כמו אמא שלה. כשהיא רוצה להעניק לבני משפחתה אהבה היא מבשלת להם ארוחות מושקעות ולרוב גם משמינות. הבירור העלה שהערך של לפנק את המשפחה ולאהוב אותם מתנגש אצלה בערך של הרצון לדיאטה.
"דוגמה נוספת היא יש מישהי שסיפרה לי שכל פעם שיש לה יום קשה ומטורף בעבודה או בבית, היא משקיעה בעצמה עם קפה וקוראסון בצד" מתארת נטע "מבחינתה, האוכל מסמן בשבילה רגע של שקט. או מישהי שמספרת "אני כל היום בשליטה, האוכל הוא המקום היחיד שבו אני משחררת שליטה כמו ילדה קטנה". יש כאן רצון של לתת רגע לעצמי מול הרצון לאכול בריא וצריך לברר אותו
"כשאנחנו לא מצליחים בדיאטה זה הרבה פעמים בגלל שיש רצון וערך שחשוב לנו שמתנגש עם הערך של דיאטה. וכשאנחנו מוותרים עליו ולא מתחשבים בו, אז יש הקרבה גדולה מידי ובלתי אפשרית. לכן זה לא אפשרי להגיד למישהו פשוט תוותר על האוכל המשמין בלי לברר איזה צורך הוא מעניק לו"
לקבלת פרטים על התוכנית המיוחדת של נטע להרזיה לחצי כאן

"אתן דוגמה נוספת" ממשיכה נטע "לא מזמן, הגיעה אלי אישה שמאד רצתה להצליח לרזות אבל תמיד אחרי יומיים היא הפסיקה, היא אף פעם לא הצליחה להתמיד. בבירור של הערכים שלה שערכנו, הבנו שהנושא של "חופש ובחירה" הוא ערך עליון אצלה, היא במקרה גם בחורה עצמאית וזה ערך שהולך אתה לאורך כל החיים. למעשה, בכל דיאטה שהיא התחילה והיא שמעה את המילה אסור ואסור ואסור הגוף שלה התכווץ. מתברר שבתת מודע שלה המילה דיאטה היא בעצם מילה מקבילה למשטר סובייטי אפל, כזה שנוטל ממנה את החירות האישית שלה לבחור. ולכן בכל פעם שהיא שמעה באוזן את המילה "אסור לך", הנפש שלה צעקה. עמוק בפנים, היא לא באמת רצתה את הדיאטה הזו. זה שתי רצונות שהתנגשו בתוכה".
"הדרך לפתור את הרצונות המתנגשים, הייתה לברר איתה האם באמת דיאטה היא לקיחת החופש ממנה? או שאולי תהליך ההרזיה הוא דווקא החופש האמיתי, החופש לבחור מה אני רוצה לאכול ומתי בלי להיכנע לדחפים. רק אחרי שהיא הצליחה לשבור את הפרדיגמה הפנימית שאמרה ש "דיאטה היא היעדר חופש" היא הצליחה להמשיך בתהליך בהצלחה".
אי אפשר להרוג את התשוקה, אפשר רק לנהל אותה
"צריך להבין שאוכל הוא לא כניעה לתשוקה" מבהירה נטע "לאכול זו לא נפילה, להיפך, זה הרבה פעמים רצון גבוה. שאני לא צריך לבטל אותו אלא רק לנהל אותו "
"אם למשל אני אבין שהסיבה שאני מכינה למשפחה שלי פעם אחרי פעם עוגות משמינות למרות שאני מבינה שהן לא בריאות זה בגלל שאני רוצה להרגיש כמו אמא טובה, אמא נשית שמוציאה עוגות ריחניות מהתנור. אני אדע גם איך לתת תחליף לרצון שלי להיות אמא טובה: אוכל למשל לתת לבעלי חיבוק במקום עוגה מלאת קצפת, אוכל לתת לילדה שלי משחק יפה במקום עוגיות שוקולד צ'יפס בחמאה עשירה. אני אוכל להבין מה הצורך שלי ולחשוב איך אני יכולה לתרגם את הצורך הזה ולהחליף אותו במשהו אחר שהוא לא אוכל".
"ברגע שפיצחנו את הצורך, ומצאנו דרך למלא אותו גם בלי קשר לאוכל, אז קל הרבה יותר לעבור את תהליך המעבר לאורך חיים בריא בשלום והפעם גם להצליח. כי בסוף אנחנו לא אוכלים מוצר : קמח, מים, סוכר, שמן. אנחנו אוכלים חוויה כלשהי ואת החוויה הזו אפשר להמיר למשהו שפוי יותר ולצרוך אותו בצורה בריאה יותר".

איך בעצם הגעת אל עולם התזונה?
"מגיל מאד צעיר נמשכתי לנושא הבריאות" משתפת נטע "אני זוכרת שעוד כנערה בתיכון קראתי את הספר "שביל הזהב לריפוי טבעי" של אישה בשם שרה חמו שסיפרה איך היא נרפאה מסרטון בזכות התזונה, זה הותיר עלי רושם אדיר, שאפשר לרפא אנשים באמצעות תזונה. אני זוכרת את עצמי אומרת לחברה שלי שכאשר אקים יום אחד בית משל עצמי אז אקפיד בו על הבריאות".
"כשהגיע הזמן לבחור לימודים למקצוע, לא חשבתי על תזונה בהתחלה בתור אופציה, אבל כשהבנתי בסוף שיש כזה דבר תואר ראשון במדעי התזונה הבנתי שמצאתי את הייעוד שלי. הלימודים היו מאד מקיפים וכללו ידע נרחב על ביולוגיה, ביוכימיה, אנטומיה, פיזיולוגיה, בסופו של דבר זה תחום לימודים מאד מדעי".
"אחרי הלימודים מיד התקבלתי למשרה של דיאטנית בקופת חולים שם עסקתי שנתיים בהדרכה של אבחון ושינוי תזונתי כדרך לטיפול במחלות שונות כגון סכרת, לחץ דם גבוה, בעיות כולוסטרול ועוד. שם למדתי שתזונה זו ממש רפואה מונעת, אתה יכול למנוע מאנשים מחלות ולמנוע את הצורך בשימוש בתרופות באמצעות מעבר לתזונה נכונה".
"כאשר סיימתי את עבודתי בקופת החולים, הבנתי שהתשוקה האמיתית שלי היא לסייע לנשים בתהליך שממקד את התזונה כאורח חיים בריא כחלק מתהליך הרזייה".
"ההקפדה על תזונה בריאה היא משהו שאני גם מתמודדת אתו באופן אישי. כאשר מדובר בתהליך שגם חוויתי אותו על עצמי, בזמן הריונות באופן טבעי יש נטייה להשמין והבנתי שההשמנה לא נובעת מתהליך ההריון עצמו, אלא מהתזונה שאנו אוכלים במהלך ההריון ומאמונות שלא משרתות אותנו כגון שאם יש לי חשק לפיצה בשתיים בלילה אסור לי לעצור את עצמי. הבנתי שאם אתאים לעצמי תזונה נכונה אני לא בהכרח חייבת להשמין אחרי לידות ושגם אני יכולה וצריכה לעבור את התהליך של מעבר לתזונה בריאה".

מה גורם לך כתזונאית להתמקד דווקא בנושא הירידה במשקל ?
"הגישה שלי לתזונה היא קודם כל מהצורך הבריאותי, אני לא מנסה לעזור לאישה לרזות כי "את לא נראית טוב אז קדימה בואי נוריד במשקל", חשוב לדעת תאי שומן הם לא סתם תאים שיושבים בכיף בגוף ורק גורמים לנו להראות לא טוב. הם תאים פעילים שמפרישים חומרים לא בריאים לגוף".
"המטרה שלי בכל העבודה עם נשים על תזונה היא לא רק איך לחזור לג'ינס" מבהירה נטע "אלא בעיקר לחזור לבריאות ולהחזיר את הביטחון העצמי שאבד להן בדרך בגלל הדימוי העצמי. תזונה נכונה מחזירה להרבה נשים שלושה דברים חשובים: בריאות, מראה יפה ובעיקר ביטחון עצמי."
כל אחד קובע לעצמו את התפריט שלו
אחד מהדברים עליהם מקפידה נטע הוא לא לתת תפריט אחיד ושבלוני לכל אחד, אלא תפריט שמותאם לאדם עצמו למה שהוא אוהב ולשעות שמתאים לו לאכול בהן. באופן כללי, היא גם לא "נותנת תפריט" אלא כל מתאמנת בונה אותו לעצמה או יחד עם נטע בליווי האישי בעזרת הידע שקיבלה בתהליך האימון להרזייה.
"אני מאד מאמינה בתפריט אישי" אומרת נטע בצורה נחרצת "יש למשל דיאטות שאומרות אתה חייב לאכול שעה אחרי שאתה קם, אבל עם כל הכבוד, אנחנו יודעים שהגוף של כל אחד בנוי לאכול בשעה אחרת לחלוטין. לכן אני אומרת תקשיבו קודם כל לגוף"
"אני תמיד מבררת עם המתאמנים שלי, מה אתם אוהבים לאכול? מתוק, מלוח, חריף, חמוץ? יש מאכל שאתם אוהבים במיוחד ואפשר לחשוב איך לשלב אותו בדיאטה כמו למשל פסטה? יש מאכל שאתם לא סובלים כמו למשל לחם קל? צריך לדעת על מה לא מוותרים ועל מה אפשר לוותר"

למה זה כל כך חשוב?
"התפריט חייב להיות מותאם לטעמים שאנשים התרגלו אליהם, אחרת הם לא יחזיקו מעמד בתהליך ארוך טווח. אם מישהו אומר לי שהוא משוגע על בורקס, אני לא יאסור את זה עליו, אני פשוט אחשוב יחד אתו האם יש דרך לשלב את זה בצורה חכמה יותר בתפריט. לדוגמה אולי יש מתכון לבורקס שאפשר לאפות בלי שומן טראנס ועם בצק בריא יותר"
"צריך להבין שאנשים שסובלים מהשמנה הם הרבה פעמים אנשים שאוכל בשבילם הוא מהות, חוייה. צורך גדול, סוג של חגיגה, של בילוי. אי אפשר סתם ככה לקחת מהם את כל מה שחשוב להם ולגזור עליהם נזירות כי זה פשוט לא יעבוד, אחרי שבוע הדיאטה תשכח והם לא יצליחו להתמיד בדרך"
"בתפריט שאנחנו בונים יש גם פעם בשבוע "מנת פינוק" מנה שבה אתה יכול להתפרע עם משהו שאתה מרגיש שאתה חייב חייב אותו גם אם הוא משמין מאד כמו למשל צ'יפס. מרגיש שאתה חייב צ'יפס? יאללה לך על זה, תן לעצמך קצת במינון הנכון ולא להרגיש שהעולם התהפך ומעכשיו אסור לך כלום"
"זו הסיבה שהתפריט חייב מאד להתחשב באדם עצמו, והוא זה שצריך לקחת אחריות ולכתוב את התפריט ולא לקבל אותו כתורה מסיני מהתזונאית. זה כמו בתהליך אימון שהתשובות בסופו של דבר מגיעות מהמטופל עצמו ולא מהמאמן"
לקבלת פרטים על התוכנית המיוחדת של נטע להרזיה לחצי כאן

תשכחו ממיתוסים של בריאות
"עולם התזונה הוא עולם פרוץ, יש הרבה אנשים שמייעצים בנושא תזונה בלי שיש להם באמת ידע מקיף בנושא, הרבה אנשים מתחילים לאמץ דיאטות על סמך מיתוסים שהם שמעו, לדוגמא לא לאכול אחרי שמונה בלילה, מי אמר שזה באמת מה שמתאים לגוף שלך?"
"הרבה אנשים באמת מתאמצים בדיאטות, אבל הרבה פעמים הדיאטה בכלל לא קשורה אליהם. לדוגמה הגיעה אלי מישהי ששמעה שזה מאד בריא לאכול פירות על הבוקר. מבירור שערכתי אתה התזונה הזו בכלל לא התאימה לה, היא רק מילאה אותה בקלוריות ולא העניקה לה תחושת שובע, התזונה הזו היוותה עבורה בכלל מכשול בדרך להרזייה. או לדוגמה אנשים מפסיקים לאכול חלב כי הם שמעו שזה לא בריא, זה נכון שעבור אנשים עם רגישות ללקטוז הוא לא בריא, אבל הוא בהחלט בריא עבור האחרים. בקיצור, צריך להבין שכל אדם הוא שונה מחברו, בגוף ובנפש, והמחשבה שאפשר להתאים את אותו תפריט לכולם היא שגויה"
להחזיר את הביטחון עצמי לחיים
אחרי בניית תפריט אישי ובירור הפרדיגמות שמסתתרות מאחורי התשוקות שלנו, הנושא השלישי והחשוב שבו המתאמנות אצל נטע עוברות הוא נושא השבת הביטחון העצמי. שכן לדבריה, אצל נשים רבות נושא ההשמנה וחוסר השליטה מול האוכל יוצר חוסר ביטחון עצמי גדול מאד.
"נשים מגיעות אלי הרבה פעמים עם דימויים מאד קשים על עצמם, "אני כזאת לוזרית, אני כזאת דפוקה. די, מה עובר עלי שאני לא מסוגלת להשתלט על עצמי ומוצאת את עצמי כל פעם תוקעת עוגות? מה יהיה איתי"
"הרבה פעמים יש תחושה של כישלון מאד גדולה, במיוחד למי שכבר ניסתה בפעם אחרי פעם דיאטות ונכשלה. אצל נשים רבות, ההשמנה מורידה את הערך העצמי ואת הביטחון העצמי. המשימה שלי היא להחזיר להן את הביטחון העצמי"
"עשיתי פעם שאלון מקיף למתאמנות וגיליתי שנושא הביטחון העצמי הוא קריטי. התסכול של אני לא מרגישה טוב אם איך שאני נראית, ואיך שהבגד יושב עלי. אצל כל אחת התסכול מגיע לידי ביטוי במקום אחר. יש נשים שדימויי הגוף שלהם או ההשמנה אחרי לידות פגעה להן בביטחון העצמי מול הבעל. יש נשים שזה בא לידי ביטוי דווקא בעבודה, מרגישה שהיא לא ראויה לבקש שכר טוב יותר. יש פעמים שזה בא לידי ביטוי מול הילדים, כי את קמה עייפה ועצבנית כבר בבוקר וזה יוצא בצורת צעקות עליהם ואחר כך את מתחרטת. יש גם מקרים כמו למשל אישה שסיפרה לי שבאירועים משפחתיים היא נצמדת לקירות כי היא לא מרגישה בנוח עם הנוכחות הגופנית שלה והיא מעדיפה להיעלם בפינה. "

"בחיים, לכל אחד יש את המקום שהוא מרגיש בו אפס, מישהו דחה אותו בילדות, הוא מרגיש לבד, ההשמנה יושבת על המקומות האלו. הגוף שלנו הוא ראי לנפש, אי אפשר לנתק את מה שעובר עלינו מבפנים להשלכות שיש לזה על בחוץ, על הגוף".
"ההרזיה היא לא היעד הסופי, היא הדרך לעזור לנשים בצומת שהיא כואבת לעזור להם גם להקל מהם את המסע הזה, להבין מה קורה בפנים ובסוף לתת להם שיצאו יותר שמחות יותר אוהבות את עצמן , מחוברות לעצמן, קשובות לגוף שלהן ולנשמה שלהן".
איך זה עובד באופן מעשי?
"באופן מעשי, אישה שרוצה להתחיל בתהליך אימון אישי להרזייה, יכולה להיכנס אלי לאתר, תחת הכותרת "לרזות באהבה" היא יכולה לבחור בין תהליך ליווי קצר לתהליך ליווי ממושך ומקיף יותר. בנוסף כל אחת בוחרת איך יותר נוח לה לעבור את התהליך, האם באמצעות סדרה של תשע פגישות אימון אישי, או באמצעות תהליך אינטרנטי שכולל סדרת סרטונים קצרים של עשרים דקות וליווי באופן שוטף באמצעות הוואצאפ".
לקבלת פרטים על התוכנית המיוחדת של נטע להרזיה לחצי כאן
מה השליחות שלך בחיים?
"השליחות שלי לפני הכול, היא לקדם כל אישה בצעד הכי קטן להיות מחוברת, מקבלת, חומלת, מפויסת, לאהוב את עצמה יותר".

"הדבר הכי חשוב הוא להבין שלהחזיר את הביטחון העצמי לחיים, הוא לא משהו עתידי שיקרה רק כשרזי, הוא יקרה עכשיו בתוך התהליך. יש הרבה נשים שמשליכות כל כך הרבה ציפיות על היום הזה שבו הם ירזו, כשאני ארזה תהיה לי אהבה, כשארזה אני אמצא עבודה, ורק הלחץ הזה מכשיל את כל התהליך, אני מאמינה בהרפייה לדעת שכבר עכשיו יכול להיות טוב יותר ושאת טובה ומקסימה והביטחון העצמי שלך לא צריך להיות קשר למראה או למשקל שלך".
"התשוקה הכי גדולה שלי היא להחזיר לכל אישה להחזיר את הביטחון את הערך את האהבה העצמית שלה. היעד הוא לא שתהיי פצצה לאינסטגרם, אלא שתרגישי טוב באמצעות ריפוי מערכת היחסים שלך עם הגוף"
מעוניינת לשמוע על התוכנית האינטרנטית המיוחדת של נטע להרזיה? לחצי כאן
מעוניינת לעבור תהליך אישי לאימון להרזיה ולאורח חיים בריא?
השאירי את פרטייך כאן למטה: