שנים של דיאטות לימדו רבים מאיתנו להיזהר ממתוק ולפחד ממנו. האומנם זו הדרך היחידה?
מה לא אמרו על מתוק. מתוק זה משמין, מתוק זה ממכר, מתוק עושה חורים בשיניים, מתוק זו תחנה בדרך לסוכרת.
אבל לא כל המתוקים שטניים כל כך, וביניהם יש משפחה אחת שחורגת מהשורה לטובה – משפחת הפירות.
חשוב להבין שלא כל הסוכרים מתנהגים בגופנו באותה צורה.
סוכרים מתפרקים בדרכים שונות ובמקומות שונים בגוף, הם משרתים צרכים שונים, והגוף מסוגל לנהל אותם במגוון דרכים יצירתיות בהתאם לצרכים שלו.
הקלוריות שמגיעות עם סוכרים שונים אולי נראות זהות בערכן המספרי הגבוה, אבל עבור הגוף מדובר בתחשיב אחר לגמרי, והוא יודע לעשות איתם פעולות מורכבות בהרבה מאשר רק להוסיף ולגרוע.
הפירות מגיעים אלינו עם כמה סוגי סוכר בתוכם, ורק חלק קטן ביניהם מתנהג כמו הסוכר המסכן את בריאותנו.
מרבית הסוכר בפירות הוא פשוט חגיגה לגוף.
הוא מומר בקלות לאנרגיה זמינה, הוא משפר לנו את מצב הרוח, הוא לא מטריד את המערכות שלנו, והוא כמעט תמיד מגיע בעסקת חבילה משובחת של ויטמינים ומינרלים, נוזלים וסיבים.
משלוח המנות המפואר הזה מאפשר לסוכר שבפרי לקבל טיפול שונה מזה של שאר הסוכרים, ולהזין את הגוף בצורה מיטבית.
כנגד הפירות אפשר לטעון רק דבר אחד – רובם מתוקים כיום בהרבה ממה שהיו במצבם הטבעי, הודות להשבחות חוזרות ונשנות.
יחד עם זאת, כמעט כל מזון אחר שנכניס לפינו לוקה בדיוק באותה תכונה, ועל כן מותר לנו לבטל את המשתנה הזה מסך השיקולים שלנו.
בנוסף, מי שבריאותו אינה טובה, יידרש לשקול את תזונתו ביתר דקדקנות, ביחס לפירות כמו ביחס לכל מזון אחר, מאחר שאין בנמצא מזון שטוב ומתאים לכולם בכל עת.
אנשים בריאים יכולים ליהנות מפירות כרצונם, ללא שום הגבלה.
כיצד עושים זאת? נותנים לעצמנו רשות. רשות לאכול מתוק ולספק את הצורך הבסיסי הזה עם מה שמזין באמת. בכל פעם שמגיע אליכם חשק עז למתוק – איכלו פרי, כמה שמתחשק לכם. אל תתנגדו, כי על התנגדות משלמים מחיר. החשבון מגיע מאוחר יותר, לרוב בשעות הקטנות של הלילה.
הפעולה הפשוטה הזו, שכוללת סיפוק אמיתי של הצורך בעזרת אוכל אמיתי, תוביל אתכם עם הזמן לאיזון, והצורך עצמו יקטן, כמו גם הדחיפות שלו. זהו כוחן המופלא של הרשות, והשחרור מאיסורים והגבלות, לטובת אכילה חופשית ואינטואיטיבית של מזון אמיתי.