מסעדה חדשה בתקופה שבה שפים מפורסמים מתקשים לתחזק את המסעדות שלהם וסוגרים אותן ובזו אחר זו, היא כבר סיבה למסיבה. אז העובדה ש"ארמיס" הכשרה מחזיקה מעמד כמעט שנה או יותר, ראויה בהחלט לביקור שלנו
אז הגענו, אכלנו, ועכשיו הדיווח. יש חדשות טובות ויש חדשות פחות טובות. במה להתחיל? לדעתי ברעות, כך שלקראת פיזור נישאר עם הטעם הטוב דווקא. ארמיס האשדודית שוכנת בחוף הלידו, דקה מהים, עם מרפסת ענקית הצופה אל החול והגלים וכל עוד החורף לא כאן, המים הירוקים-כחולים, מוסיפים תבלין לחיך. מצד שני, מה לים התיכון ולמוסקטרים של אלכסנדר דיומא (ארמיס היה אחד משלושת המוסקטרים בסיפור המפורסם על חיי שומרי הראש של המלך הצרפתי במאה ה-17).
אילו קראו לה "מוסקבה" והגישו בה ממעדני המטבח הרוסי, הייתי אומרת שהיא מתכתבת עם העולים והאוליגרכים הרוסים, שהתיישבו "בתל אביב של הדרום" הזו. אילו קראו לה "טשקנט", הייתי אומרת שהיא מתחברת עם השורשים של משפחת קבליו הסימפטית, שעלתה מאוזבקיסטן ואחד מבניה, רומן, פתח ומנעל את המסעדה ואז היינו מצפים לאוכל המצוין של המטבח האוזבקי כולל האושפלו המפורסם או כבד העוף בשומן כבש. אבל במקום זאת החליט השף הצעיר ללכת על "פיוז'ן" – או לדבריו "אוכל מלונדון" (פיש אנד צ'יפס), ומפריז (טורנדו רוסיני), וגם אוכל מהמזרח התיכון (סיגרים וחציל קלוי). צריך להסביר לבעל הכוונות הטובות הזה שפיוז'ן זה לא לנסות לחקות, בהצלחה מיזערית, כל מיני מנות מכל מיני ארצות, אלא לשלב מקורות השראה קולינאריים למשהו מקורי שידגים איך השלם גדול יותר מסך חלקיו.
למה בכל זאת שווה לזכור את המלצת חז"ל שהרוצה להחכים ידרים? – כי דבר ראשון המהפך העיצובי שעבר המבנה שבו שוכנת ארמיס, ראוי לכל שבח. כבר על הקיר החיצוני רואים איור גדול ומדויק של מוסקטר עם כל פאר המלתחה הגברית של המאה ה-17, עם פאת התלתלים הארוכה, המגבעת, החרב וכל השאר. כשנכנסים רואים מול הדלת תלויים על הקיר אקדחי ענתיקה של אספנים וחרבות סייף אלגנטיות. ואז חלל המסעדה מעוטר כולו בציורים וקישוטים של אותה תקופה אצילית ברמה שיכולה להפוך את המקום לתפאורת צילום של סרטים והפקות אופנה. כידוע, אנחנו "אוכלים" קודם כל בעיניים, ולכן העיצוב בהחלט מוסיף למנות. צל"ש שני מגיע לאסאדו עגל המוצלח, שלא רק טעים מאוד, אלא גם מופיע בספרו של דיומא על המוסקטרים. שאפו. ואחרונים חביבים, הקינוחים המתוקים להם מגיע הציון 10. כל היתר זקוק לשיפור, ואולי לאג'נדה קולינארית מהודקת ועקבית יותר.
ארמיס פתוחה מ-10.30 עד 24.00, בימי שישי מ-9.00 עד שעה לפני כניסת השבת ובמוצ"ש משעה אחרי כניסת שבת עד אחרון הסועדים. במתחם הפנימי יש מקום לכ-100 סועדים ובחיצוני הנושק לקו המים כ-200 איש. ניתן לערוך בה גם שמחות משפחתיות ואפילו חתונות. לפרטים נוספים: 08-6270440 : www.aramis-ashdod.co.il