שר הכלכלה, אריה דרעי, ניפגש עם חברי ארגון חולי הצליאק, הרגישים לגלוטן, ושמע מהם על הקשיים עמם הם מתמודדים, הן בהיצע והן בעלות.
ראוי להקדים ולהבהיר כי צליאק היא מחלה הנובעת מרגישות לחלבון בשם גליאדין, המרכיב, יחד עם חלבון נוסף בשם גלוטנין, את הגלוטן אשר מצוי בדגנים כגון חיטה, שעורה ושיפון. בחיטה, למשל, מהווה הגלוטן עד 80% מהפרוטאין שבגרעין, והוא האחראי לאלסטיות של עיסת הבצק ולכך שהשמרים יכולים בתסיסתם להתפיח את העיסה. יש הטוענים כי שיעור החולים במחלה מגיע ל 1%-2% מכלל האוכלוסייה, וכיום חברות המזון דורשות מחירים מופקעים וגבוהים בהרבה, ביחס לחו"ל, על מוצרים ללא גולטן.
השר דרעי ציין במפגש: "מדובר באזרחים רבים שנאלצים לשלם סכומי כסף גדולים עבור מוצרי מזון בסיסיים כמו קמח, פסטות ועוד. ככל שהעניין נוגע למשרד הכלכלה שברשותי, אפעל להקל בכל דרך על מחירי המזון שאותם הם צורכים ולהקל גם על יצרני המזון של חולה הצליאק״.