אחרי שפשטה רגל, נקנתה מחדש, ועברה מתיחת פנים מרשימה, חוזרת רשת "סולתם רדד" אל התודעה של הצרכנים הישראלים עם פטנטים בלעדיים בתחום סירי הבישול, בעיתוי הכי מתאים: ערב החגים והבישולים הגדולים. הם גם יכולים לשמש כמתנות מרשימות למארחים, וגם להקל את החיים במטבח הפרטי שלנו.
אחד החידושים המרשימים ביותר היא מערכת של שלושה סירים התופסים מקום של סיר אחד. הסוד של הפלא הזה הוא בידיות המכסים. מדובר בידיות פטנט המוצמדות בוואקום, וגם נשלפות בקלות. כאשר רוצים להכניס את שלישיית הסירים לארון, מסירים את הידיות, ומאחסנים אותם אחד בתוך השני. חברה פסימיסטית שלי העירה שככה גם מאבדים ידיות או שוכחים לאיזו מגירה הכנסנו אותן, אבל אני שייכת לאופטימיסטיות המאמינות שמתוך אסירות תודה לפטנט שפותר עבורנו את בעיית מקומות האחסון המצומצמים במטבח הישראלי הטיפוסי, הפעם לא נשכח ולא נאבד. אגב, המכסים במצב נטול הידית, משמשים גם כתחתית חסינת חום המאפשרת להניח עליה את הסיר במרכז השולחן או על השיש. בעידן הרב-תכליתיות והרב ממדיות הנוכחי, זו עוד תכונה מושכת.
מה שפחות מושך הוא המחיר – שלישיית הפלא עולה 740 שקלים. חידושים טכנולוגיים בתחילת דרכם בכל התחומים, הם יקרים.
גם הפטנט הבא משדר מולטי פונקציונאליות, לא פחות מ-6 תפקידים כולל סינון, ושמו אכן "מולטי שף". אז ככה, מדובר בסיר יציקה 4.4 ליטר, עם מחבת המשמשת גם כמכסה, מסננת סיליקון וזוג חבקי ידיות. כאשר המסננת הגמישה מוכנסת לסיר בעומק מסוים – ניתן לבשל בה בשיטת אידוי ירקות ומזונות אחרים. כאשר מקפלים אותה לעומק אחר, היא מתאימה לסינון פסטה. ציפוי הסיר מונע הידבקות מזון לדפנות ועל המכסה היצוק השטוח ניתן להניח סירים או קופסאות נוספות. המחיר: 600 שקלים.
סירי לחץ מפחידים אתכם עדיין? אנשי סולתם אומרים שאין סיבה לחשש כי בסירי הלחץ הנקראים קוואטרו (Quattro) יש מנגנון הגנה משולש: שלושה שסתומי בטיחות לשחרור לחץ, ומנגנון מתקדם לנעילת המכסה העשוי זכוכית חסינת חום שקופה. הם מצוידים גם בבורר עוצמת לחץ ובורר פתיחה/ סגירה, ויש סימון פנימי לכמות הנוזל המתבקשת לתוצאת בישול מיטבית. בעוד כמה חודשים, אומרים בסולתם, הם יציעו לציבור בארץ גם סירי לחץ חדשניים יותר, המאפשרים פתיחה באמצע הבישול, כדי לעקוב אחרי מצב התבשיל. כרגע, ערכה של 2רביעיה, 2 סירי לחץ ו-2 סירים לבישול רגיל עולה 920 שקלים.
לא התעייפתם מפטנטים? הנה הבא בתור: סיר צליה (רוסטר) עם שני מכסים: אחד מזכוכית חסומה לבישול רגיל ואחד ממתכת יציקה עם פסים, לצלייה. ועכשיו השיחוק: במרכז מכסה הזכוכית יש חריר למזיגת יין או תוספת נוזלים – כך אין צורך להרים את המכסה עד לרגע ההגשה. והמחיר: 630 שקלים.
גם בתבניות האפייה העגולות והמלבניות בגדלים שונים, יש פטנט: מכסה עם נשיאה. כך אפשר להוביל את העוגה או הפשטידה שאפינו לחותנת בלי לדאוג שהן יצטמקו בזמן שנניח עליהן חפצים נוספים בבגאז' הקטן של המכונית שלנו בדרך לסעודות החג. התבנית מספיק יפה כדי להניח אותה על השולחן. טווח המחירים: 60-80 שקלים.
מילה אחרונה על מילת המקף בשם של החברה: סולתם-רדד. אם סולתם עברה תקופה קשה והתאוששה פלאים הודות לבעלים החדשים שלה, רדד של הסכו"ם לגמרי נעלמה מהשוק בשנתיים האחרונות. אז עכשיו היא חוזרת עם סכו"ם בצבע זהב או שחור. אריזת מתנה של 24 חלקים ל-6 סועדים עולה 480-500 שקלים.
ולבסוף, לאוהבי צבעוניות במטבח יש לחברה קומקומים ומחבתות בכל צבעי הקשת וכלי הגשה מאוירים.