משרד הכלכלה והתעשייה חילק 2,000 טון מכסות פטורות ממכס למחצית השנייה של 2016. ההערכה במשרד הכלכלה והתעשייה היא כי המכסה תנוצל עוד לפני סוף השנה, ולפיכך יבחן הגדלת המכסה עוד השנה
מנהל מינהל תעשיות ויו"ר ועדת המכסות במשרד הכלכלה והתעשייה, יאיר שירן, הודיע היום (ד') על חלוקת המכסות לייבוא בשר בקר מצונן לישראל, בכמות של 2,000 טון, עד לסוף השנה.
יוזמת משרד הכלכלה והתעשייה לייבוא בשר בקר מצונן החלה לפני כשנה, בעקבות החלטת הממשלה שקבעה מכסת ייבוא פטורה ממכס ולאחר אישור השירותים הווטרינריים לייבוא מפולין וארגנטינה.
לפי נתוני משרד הכלכלה והתעשייה, מתחילת 2016 חל זינוק בהיקפי היבוא של בשר טרי כמו גם במספר היבואנים. כתוצאה מכך, גדלה התחרות בשוק המקומי ובפני הצרכנים נפתחה אפשרות לרכוש בשר בקר מצונן מיבוא, במחירים נמוכים משמעותית.
על פי נתוני חברת ייעוץ חיצונית, שהוכנו עבור משרד הכלכלה והתעשייה, נמצא כי המכסות הפטורות ממכס יצרו אלטרנטיבה לצרכן הסופי לרכישת בשר טרי במחירים הנמוכים ב- 11%-25% מהמחיר שהיה מקובל טרם הפתיחה ליבוא.
על פי משרד הכלכלה והתעשייה במחצית הראשונה של 2016 הוכנסו לישראל כ-3,000 טון של בשר מצונן (במסגרת המכסות) המהווים כמעט 25% מהצריכה השנתית של בשר טרי בישראל.
המשרד הוסיף כי קצב ניצול המכסות הולך וגדל ככל שחולפים החודשים מתחילת השנה.
שירן הוסיף וציין היום כי סך המכסה השנתית של כניסת בשר מצונן לישראל צפויה להגיע להיקף של קצת למעלה מ-6,000 טון.
יחד עם זאת, ההערכה במשרד הכלכלה והתעשייה היא כי המכסה תנוצל עוד לפני סוף השנה, ולפיכך תיבחן הגדלת המכסה עוד השנה.
שירן הדגיש כי בעוד שלפני כשנה שלטו בשוק הבשר הטרי בישראל שני ספקים מקומיים שהחזיקו יחדיו בכ-80% משוק הבשר הטרי הכשר בישראל , הרי שכיום, לאחר פתיחת השוק ליבוא, נכנסו לשוק ספקים חדשים המייבאים מפולין ומארגנטינה.
כיום ישנן שלוש רשתות המייבאות בשר מצונן ישירות מהספקים בחו"ל ובנוסף אליהם ישנם כחמישה יבואנים בהיקף גדול ובינוני, המייבאים בשר טרי במסגרת המכסות הפטורות ממכס ומשווקים אותו לרשתות ונקודות מכירה קמעונאיות אחרות.
"מהלך זה יצר תחרות משמעותית בשוק והוא מאפשר הפצה של הסחורה הטרייה לנקודות מכירה רבות ומגוונות בכל רחבי הארץ, החל מן הרשתות הגדולות ועד לאטליזים שכונתיים", קבע משרד הכלכלה והתעשייה בהודעה ממיוחדת שהוציא בנושא היום.
מהנתונים שהציג המשרד עולה כי גם העלייה בצריכת בשר טרי, על חשבון בשר מיושן או קפוא נמשכת – גידול של כ-20% במחצית השנה האחרונה.
מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, עמית לנג מסר היום כי "מדובר בבשורה אמיתית לצרכנים ובמהלך משמעותי וחשוב לשוק המזון בכלל וענף הבשר בפרט. פתיחת השוק ליבוא הפכה את הצרכן לשחקן משמעותי בשוק, בעל יכולת בחירה מתוך מגוון היצע, איכות ומחירים ובכך להשפיע על התנהגות היצרנים והמשווקים השונים".