נשיונל גיאוגרפיק וחוקר המצולות ד"ר רוברט בלארד יוצאים לפענח את תעלומת העלמותה של חלוצת הטיסה המפורסמת אמיליה ארהארט
מיליה ארהארט מהווה שם נרדף להרפתקה, אומץ לב ומסתורין. הטייסת המפורסמת היתה האשה הראשונה שחצתה לבדה את אוקיינוס האטלנטי ואת מכשולי החברה, בעקבות תשוקתה לגילוי עולמות – תשוקה אשר עלתה לה לבסוף בחייה. ארהארט נעלמה באוקיינוס השקט במהלך ניסיונה להקיף את העולם בטיסה בשנת 1937. סופה הטרגי הוביל למאות שנים של השערות סביב מה שקרה לה בפועל.
חוקר נשיונל גיאוגרפיק ד"ר רוברט בלארד, הידוע בזכות גילויו את הריסות ספינת הטיטאניק בשנת 1985, מנסה לפתור את תעלומת היעלמותה; ארכיאולוג הבית של אגודת נשיונל ג'יאוגרפיק, פרדריק היברט, הצטרף לבלארד והוביל צוות בחיפוש אחר עקבות ארהארט ביבשה, תוך התחקות אחר רמזים העשויים להוביל למיקום עצמותיה.
החיפוש הימי נערך על סיפון EV Nautilus, תחת פיקוד סמנכ"ל התפעול וראשת המשלחת, אליסון פונדיס. בלארד הרכיב צוות של מומחים לעניין ארהארט, מדענים וטכנאים שלקחו חלק במסע. המסע החל במדינת ססמואה ויצא אל שונית אלמוגים מרוחקת באוקיינוס השקט בשם ניקומארורו, ברפובליקת קיריבאטי.
ניקומארורו הינו חלק מהאזור המוגן של אי פיניקס, אתר המורשת העולמי התת-ימי הגדול והעמוק ביותר בעולם. בלארד וצוותו, מצוידים בטכנולוגיה ובמומחיות המדעית המתקדמת ביותר, חקרו את המים שמסביב לאי באמצעות כלי תחבורה תת-ימיים הנשלטים מרחוק וכן כלי תחבורה עצמאיים על פני המים. הצוות הארכיאולוגי חקר את המחנה הפוטנציאלי של ארהארט באמצעות כלבים מריחי-עצמות, דגימות DNA וכן חפירה בשיטה הישנה והטובה.
"הסיפור של אמיליה ארהארט תמיד ריתק אותי, כיוון שהיא זעזעה את העולם כשעשתה את מה שכולם חשבו שהיה בלתי אפשרי – בדיוק כפי שניסיתי לעשות לאורך הקריירה שלי כחוקר מצולות הים. בנוסף, כמו אמיליה נולדתי בקנזס – כך שראוי שיליד קנזס יפתור את התעלומה," מספר בלארד. "יש לנו צוות נפלא של מומחים, מדענים וחוקרים אשר עובדים במרץ למפות את המשלחת השאפתנית הזו. באמצעות טכנולוגיה חדשנית ביותר ומאות של ראיות שנאספו בעניין היעלמותה, אני מעריך שיש לנו סיכוי אמיתי לשכתב את ההיסטוריה על ידי פתרון אחת התעלומות הגדולות ביותר של זמננו."