"חוות החופש" הסדרה שהצליחה להפוך חוות החופש הישראלית למוקד השראה עבור מיליוני טבעונים בעולם
הבמאית והיוצרת טליה פינקל לא האמינה שזה קורה לה, שבוע וחצי בלבד אחרי שיצא הפרק השישי בסדרה שלה "חוות החופש" במסגרת ערוץ "כאן דיגיטל" היא גילתה שכבר הספיקו לצפות בה מיליון וחצי צופים ברחבי העולם. אלפי אנשים התקשרו לחוות החופש כדי להגיע לסיור במקום שהפך למוקד עלייה לרגל בן לילה.
ישראל היא אימפריית טבעונות, שיעור הטבעונים אצלנו מוערך כגבוה ביותר בעולם ועומד על כ 5% מהאוכלוסייה מה שמעמיד את אנשי הטבעונות כמגזר וכסקטור משפיע כלכלי שכבר לא ניתן להתעלם ממנו. ועל פי הנתונים של צה"ל בהם אחד מכל 18 חיילים הוא טבעוני, כפי הנראה בתוך חמש שנים צפויים להיות בישראל 400,000 טבעונים.
בעבר היה לי באופן אישי קשה להתחבר לעולם הטבעונות מפני שהחוויה שלי הייתה בעיקר לראות פעילים זועמים שהניפו מולי תמונות של חיות נשחטות והעניקו לי הרגשה רעה ורגשות אשם. אולם חוות החופש הצליחה לחבר אותי אל עולם הטבעונות.
החווה מזמינה ומכבדת כל אדם כפי שהוא ללא שיפוטיות בקשר לאמונות, ערכים או הרגלי האכילה שלו. במקום להעניק הרגשה רעה ורגשות אשם החווה מתמקדת ביצירת היכרות קרובה בין בני האדם עם בעלי החיים בסביבה חופשית וטבעית וההכרה שחיות המשק מלאות קסם לא פחות מחיות המחמד שלנו.
בסיור שערכתי באופן אישי במקום לפני כשנה הפעולה היחידה שהמתנדבים שם היו עסוקים בה הייתה לגרום לי לפתוח את הלב ואת החמלה ולראות את בעלי החיים כיצורים בעלי רגשות, מחשבות וקשרים חברתיים. בעקבות ההבנה הזו הפסקתי לאכול בשר ועוף ואני עושה זאת כבר במשך שנה שלמה, זה הרי קשה לאכול חתיכות ממישהו שאתה רואה בו חבר.
הסדרה "חוות החופש" ששודרה בתאגיד השידור עושה חסד עם המקום ומצליחה למתג אותו כ "מכה" של הטבעונים בעולם. כשחושבים על זה, כמעט לכל קבוצת אוהדים רצינית יש מקום שהוא קדוש עבורם.
עבור האיסלם זו מכה אשר במדינה, לנצרות יש את הוותיקן ברומא, לחובבי הספורט יש את האצטדיון של צ'לסי, לחובבי השופינג יש את הקניונים הגדולים של דובאיי. עכשיו כנראה הגיע תורם של הטבעונים להבין שגם להם יש מרכז רשמי, סמל לסובלנות וחמלה ובאופן טבעי הוא נמצא בארץ הקודש.
כשחוות החופש מגיעה לפריים טיים
"חוות החופש" היא סדרה בת 6 פרקים החושפת סיפורי חיים מרתקים של מתנדבים בחוות החופש המטפלים בבעלי חיים שניצלו מתעשיית המזון.
כל פרק מראה מערכות יחסים שונות של בני אדם ובעלי חיים המתמודדים עם האתגרים של החיים. כמו: השמנה, שונות חברתית, הגירה, מחלות, עיוורון אתגרים שכל אחד מהצופים בגדול ובקטן,יכול לזהות בהם את עצמו, ולקבל השראה עבור התמודדות בחייו הפרטיים. באופן אישי התחברתי מכל הפרקים לפרק של אורלי ורוני שמבצע תיקון לחווית הילדות של אורלי .
בדיוק כפי שהביקור בחוות החופש גרם לי באופן אישי להפסיק לצרוך בשר ועוף, כך גם הסדרה מצליחה לחבר את הצופים אל רגשות עדינים כלפי בעלי החיים ומצליחה להביא את הבשורה של חוות החופש למיליוני אנשים בעולם גם אם הם לא ביקרו בה באופן פיזי. השילוב בין המסר של חוות החופש לסדרה מאפשר להגדיל את מהפכת הטבעונות החיובית.
אם אתם גרים בישראל, לא הייתי ממליצה לכם לוותר על ביקור בחווה, האנשים המקסימים שתראו בסדרה, מקסימים אפילו יותר בעולם המציאות.
האישה שמייצרת שינוי תודעתי
טליה פינקל היא יוצרת סרטים ואמנית רב-תחומית. סרטיה זכו בפרסים בינ"ל והוקרנו בעשרות פסטיבלים בארץ ובעולם. שודרו גם בערוץ שמונה, ברשות השידור ובגופי שידור בינלאומיים. הסרטים שלה משמשים גם כחלק מתוכנית הלימודים בתיכונים ובאוניברסיטאות. את הצילומים בחווה ערכה משנת 2014 ועד שנת 2020
פינקל מאמינה שאמנות היא כלי לשינוי חברתי, וביצירתה פועלת להביא נושאים חברתיים למודעות הציבורית. נראה שבשנה הקרובה היא בהחלט הולכת לטלטל את הלב של כולנו שוב, לא רק בארץ אלא גם בעולם.
הכירו את גיבורי הסדרה
מנטגווש ועומר
מנטגווש, עולה וותיקה מאתיופיה הסובלת מקוצר רואי, מוכנה ללכת רחוק כדי לשפר את חייו של עומר הגדי העיוור – שנפשו נקשרה בנפשה.
אורלי ורוני
רוני, גדי שהוצל רגעים ספורים לפני שהפך לקרבן זבח פסח (על-ידי פעילים להקמת בית המקדש), זוכה לטיפולה המסור של אורלי, בעת שזיכרונות ילדות מטקסי הקורבן בכפר תימני מסורתי בו גדלה, מציפים אותה.
בילי דה קיד
הקשר המיוחד שנרקם בין בילי, חייל קטוע רגל ממלחמת לבנון הראשונה, לבין בעלי החיים הנכים המטופלים בחווה.
אילנה ויוסי
אילנה עוזרת לגלית ואלון, מתנדבים בעלי מוגבלות שכלית, להתגבר על הפחד ולהתיידד עם יוסי ועמרי, חזירים הסובלים מעיוות גנטי.פייסבוק:
יאנה ודורי, כלואות בגוף של עצמן
מה הביא את יאנה, תל אביבית מגניבה ממוצא רוסי להפוך להיות "אשת התרנגולות"?
אורנה- קומנדו לילה
סיפורה מעורר ההשראה של אורנה, נהגת אוטובוס שהחלימה מסרטן, אך עדיין לא מצליחה להירדם בלילות המוצאת מנוחה כשומרת הלילה בחוות החופש.
חוות החופש
בימוי יצירה והפקה טליה פינקל
סוגה סרט תיעודי
עורך עומר שדר
צלם יורם מילוא
מוזיקה רפי תורן
תרגום הסדרה לאנגלית סקאי רות לוי אברמסון