תערוכה חדשה, ובה יצירותיה של הילה צ'ולסקי מהיישוב גילון, תוצג בחודשיים הקרובים בגלריית מוניו שבכפר מסריק
גלריית מוניו שבכפר מסריק תציג בחודשיים הקרובים את יצירותיה של האמנית הילה צ'ולסקי מהיישוב גילון שבגליל. התערוכה עוסקת במסעות שעברה צ'ולסקי במהלך חייה ותכלול מפות של ארצות דמיוניות, נופים, מבטים חודרים של גברים ונשים, מלווים בקולאז' של איקונות נוצריות ועוד.
צ'ולסקי עוסקת באמנות כבר יותר מעשור: "בין הנושאים שיוצגו בתערוכה ישנה סדרה של חמישה ציורי שמן על עץ, שהנושא שלהם הוא אי שוויון מגדרי ומקומה של האשה המודרנית בחברה. לדוגמה, באחת היצירות, שקוראים לה 'האשה השתוקה', ישנה דמות של אשה המשפילה עיניים, שיש עליה רעלה קישוטית, ומהגרון שלה יוצאת צעקה, אבל הפה שלה סגור. אני מתכתבת ביצירות האלה עם יצירות מתקופת הרנסנס, שהיו בהן דמויות כנועות, בעיקר של לאונרדו דה ו'ינצי ומיכלאנג'לו".
הציירת מודה כי היצירות שלה מבטאות מחאה. לדבריה: "זו מחאה אישית נגד המצב הקיים – חוסר השוויון המגדרי, שהגיע הזמן שהוא ייעלם. נכון שאני אמא לארבעה ילדים, נשואה, וזה לא בא ממקום של פמיניזם. אני שומרת על אסתטיקה ועושה ספורט בכל יום, אבל זה מקומם אותי שמרבית המובילים במקומות המפתח הם גברים".
בנוסף, תציג צו'לסקי יצירות אישיות מרגשות, העוסקות בזיכרון השואה שעברה משפחתה: "מדובר ביצירות המציגות דמויות שעל חלקן התחלתי לעבוד עוד בשנת 2009 והפסקתי באמצע, עד שחזרתי אליהן לאחרונה וסיימתי אותן.
"הכל התחיל חודשיים לפני שאמי נפטרה, כשקיבלנו ארגז תמונות של המשפחה שלה, שלא הכרתי. למרות שביקשתי שנפתח את הארגז ושהיא תכיר לי את המשפחה, היא סירבה ולא רצתה להסתכל עליהם. הבנתי שקשה שלה להיזכר, כיבדתי את זה והנחתי את זה בצד. אחרי שהיא נפטרה התחלתי לשחזר ולנסות לברר מי בתמונות, כי איש מהמשפחה לא שרד. בעקבות זאת התחלתי לצייר את הדמויות, ובגלל שהן היו נורא אישיות, לא רציתי להראות אותן לאיש. היום, אחרי שבע שנים, הוצאתי אותן והתחלתי לעבוד עליהן שוב, ואני מציגה אותן עכשיו בתערוכה. אם מישהו היה שואל אותי בתקופה ההיא אם אחזור לזה, הייתי אומרת שלא, אבל נראה שלכל דבר יש הזמן שלו, ועכשיו הגיע זמנן".
צ'ולסקי מספרת, כי בתערוכה תוצג מתנה אישית שעברה במשך דורות במשפחה: "אמא שלי נתנה לי לפני מותה מפית לבנה מגולגלת. כשפתחתי אותה, נדהמתי לגלות סריגה במסרגה אחת בחוט לבן, שכנראה סבתא רבתה או סבתא שלי הכינה. התברר שזה ניתן כנדוניה לבת שלה, או לאחותה, וזה איכשהו התגלגל והגיע אל אמא שלי הרבה שנים אחרי המלחמה. שבוע לפני מותה היא נתנה לי את זה כמתנה, וזה היה מרגש מאין כמוהו. מסגרתי את זה בזכוכית, וגם זה משהו שיוצג בתערוכה, אבל זה לא יהיה למכירה בעד שום הון שבעולם. בנוסף, יש יצירות של מסע חיצוני, כמו הנופים של ארץ ישראל ומקומות שעברתי בהם, על תחריטים שבחלקם מבטאים את חוסר הגבולות לטוב ולרע, ויש מי שמשתמש בהם לחיוב ומי שמשתמש בהם לרעה".
התערוכה תיפתח במוצאי שבת, 17 בספטמבר, בשעה 18:00, ותימשך עד ל-30 בנובמבר. הגלריה תהיה פתוחה למבקרים בתיאום מראש, בימים ג', ו' ושבת, בשעות 14:00-10:00. לתיאום ביקור, טל': 052-5557271.