הסיורים שלנו
BeeTravel היא חברת טיולים ותיקה שפיתחה בשנה האחרונה (עוד לפני פרוץ הקורונה לחיינו) סיור עצמאי וירטואלי בממשק מיוחד הזמין מהמחשב, מהטאבלט או הטלפון הנייד. היזם, דורון יושע, הוא מדריך טיולים וטייל עצמאי ופועל בתחום מאז 2001, ואת תחום הטרוול טק גילה בשנים האחרונות. במאי 2019 כשהתיירות בארץ ובעולם הגיעה לשיאים חדשים, דורון שם לב לכמה מגמות מדאיגות: תרבות הלואו קוסט וההרגלים החדשים של דור ה-Y (מובילי דעת הקהל של השנים האחרונות) איימו להביא את שוק הסיורים המאורגנים לכדי קריסה בגלל היצע גדול ומחירים נמוכים שהוכתבו ע"י השוק התחרותי. דורון חיפש דרך יצירתית לשמור על רמת שירות ותוכן של חברת בוטיק, במחירים מותאמים לערכי השוק המתחדשים: דרך חדשה לטייל, לא יקרה ולא מסובכת מבחינת תפעול, תוך חיסכון בעלויות לחברה וללקוח ובעלת אופק של עשור קדימה.
קפה נוקטורנו
מי אנחנו? ממוסדות הקולינריה הירושלמית הידועים והאהובים במיוחד, ממשיך לפעול במתכונת משלוחים גם במהלך הסגר, עם תפריט עשיר, כולל קוקטיילים(!) ומבחר טבעוני מגוון מאוד – גן עדן לצמחונים וטבעונים, כולל 2 סוגים של המבורגר – ביונד מיט וקטניות. בלי קשר ניתן לקבל כמעט כל מנה גם בגרסה טבעונית. גם במהלך הסגר השפים מכינים כל מנה כאילו בעוד דקה תוגש לשולחן, ובמתחם יש גם חנות עיצוב, אופנה ומתנות – שגם ממנה ניתן כעת להזמין במשלוחים! בית הקפה-מסעדה-בר הירושלמי נוקטורנו ידוע למעלה מ-24 שנה כ'מוסד' המעניק חוויה קולינרית-תרבותית ייחודית במרכז ירושלים. האווירה החמה והביתית של המקום, השירות הלבבי והעיצוב האמנותי המיוחד שלו הפכו אותו לפופולארי במיוחד בקרב כל מי שמחפש אוכל חלבי, צמחוני וטבעוני מוקפד, איכותי וכשר ובילוי באווירה קסומה. בימים כתיקונם תוכלו לפגוש בנוקטורנו ירושלמים צעירים וותיקים, חילונים ודתיים, סטודנטים ומרצים של בצלאל ובתי הספר השונים לאמנויות בעיר, סופרים ועיתונאים, פוליטיקאים מכל קצות המפה, תושבי השכונה ומרכז העיר, לצד אנשי עסקים ותיירים מחו”ל ומכל רחבי הארץ. ואכן, הנוקטורנו נבחר על-ידי העיתון טיים אאוט תל אביב כאחד מ-5 מקומות ירושלמיים שכל תל אביבי חייב להכיר.
מה בתפריט? מטבח פתוח – חלבי, צמחוני וטבעוני כשר – שבו הכל מוכן במקום ממוצרים טריים המגיעים מידי בוקר ממש מהשוק. הגבינות והדגים של המקום הם באיכות פרימיום, הג'בטות מקמח מחמצת מלא עם קינואה, הרטבים מוכנים במקום מירקות ותבלינים טריים, הריבות נרקחות מפירות העונה, המיצים נסחטים בו ברגע… והקפה הארומטי עשוי מבלנד שהורכב במיוחד לנוקטורנו מ-12 זני קפה משובחים ומעוררים.
איך משיגים? תפריט משלוחים נמצא באתר | הזמנות מחנות העיצוב, האופנה והמתנות דרך האתר | עדכונים באתר
לה פטיסרי אבו סייר
מי אנחנו? אבו סייר, שף קונדיטור מזה כ-20 שנה, יליד הרובע המוסלמי ממשפחה שהגיעה לירושלים מהעיר שכם, הוא חבר ב Chefs for Peace, היה השף קונדיטור של מלון מצודת דוד כ-18 שנה, לימד בביה"ס לבישול של נוטרדם דה ג'רוסלם, בוגר לימוד ניהול בתי מלון מאוניברסיטת בית לחם, סיים השתלמויות בפריס ובבלגיה, ובעיקר – אמן המתוקים. עם תחילת הקורונה החליט אבו סייר כי הפעם הוא עובד עבור עצמו – בתי הספר בהם לימד נסגרו, המלונות היו סגורים תקופה ארוכה – וכך הוא פתח את הפטיסרי החדש שלו ממש קרוב לשער החדש בעיר העתיקה בירושלים. אבו סייר הוא שף קריאטיבי – היצירות המתוקות מתחלפות לפי העונות, כל עוגה ומאפה מקבלים טיפול אישי, ובעיקר הוא מקפיד לשלב ככל הניתן את אהבתו הגדולה באמת – שוקולד וליתר דיוק – מאפים ושוקולדים אירופיים.
מה בתפריט? המקום הקטן המלא בפיתויים מתוקים לצד קישים מלוחים, הוא עסק משפחתי: אבו סייר הוא המנצח על מלאכת היצירה והאפייה, ולצידו עובדות שתי בנותיו, כך שתמיד היחס הוא אישי, והלקוחות הקבועים מוכרים היטב. אפשר לבוא לשתות קפה או תה, לאכול מאפה מתוק או מלוח (מהמבחר היומי המתחלף), לנסות לקבל ממנו את המתכון לכנאפה המקורית או לזו המשפחתית, וניתן גם להזמין וגם לקחת הביתה.
איפה? רחוב השער החדש, 35 העיר העתיקה, ירושלים.
מתי? הפטיסרי פתוח 7 ימים בשבוע, בשעות 8:00-20:00 (ראשון 9:30-19:00).
מידע נוסף? דרך הטלפון 0528770255
ליאת דה כהן
מי אנחנו? משפחת דה-כהן – ניר מעצב תאורה וליאת שף קונדיטור ובעלת קייטרינג, פותחים בימים רגילים את ביתם וליבם באהבה לאירוח ארוחת ליל שישי וקידוש לפי מיטב המסורת היהודית, אוכל ביתי משובח, אוירה משפחתית וחברה נעימה היוצרים חוויה ייחודית ובלתי נשכחת. האירוח מתקיים בגינה, ובנוסף ניתן לתאם סדנאות בישול ואפיה וסדנת בירה במבשלת הבוטיק הביתית שלהם "בירבר". עם הסגר החליטו ניר וליאת להציע את האוכל הביתי גם לאירועים קטנים בחמגשיות וגם אפשרות להזמין אוכל מוכן לפי הזמנה – בשרי או חלבי.
מה בתפריט? קישים, דגים (כולל דגים מרוקאים), פסטות, לזניה, פשטידות, סלטים, קינוחים, עוגות. סופריטו, גונדי, טוריטיות במילוי חזה עוף, תבישלי קדרה ועוד – כולל בקשות מיוחדות.
כמה עולה? מינימום להזמנה 200 ₪, עלות משלוח 40 ₪
איפה? באזור ירושלים רבתי.
איך משיגים? בטלפון 054-5936039 או באתר
שושנת עין כרם – בוטיק ריבות ושושנים
מי אנחנו? מארחת ביתית בעברית, אנגלית וערבית, בביתה העתיק בעין כרם בחוויות כמו "מסיבת האהבה של סולטנה", תמהיל מרגש של מקום, סיפורים, אנשים וקולינריה. הביקור בבית העתיק הוא חוויה מוזיאונית, מגת היין הקדומה בתחתית, אדריכלות מופתית, ועד לגגות הבית לתצפית מרהיבה. הסיפורים הם ממורשת יהדות מרוקו וספרד על העצות החכמות של הסבתות לחיים טובים ולחיי אהבה שמחים. על שדים, קמעות, סיפורי החתונות של פעם, על שפת סתרים הגלומה בתכשיטים עתיקים. מפגש מרגש, משעשע, חכם ומלא געגועים לעולם שהיה ואיננו. בנוסף למסיבה שושנה מקיימת בימים כתיקונם גם סדנאות שונות כמו סדנת קוסקוס, סיפורים ואהבה – סדנה להכנת קוסקוס משובח מלאה בסיפורים פיקנטיים כשהקוסקוס הוא רק תירוץ. סדנה מוסיקלית "אשה שרה לנהר" – מסע בזמן לעולם שהיה ואיננו – שירי ערש, שירי חתונה, שירי אהבה פרידה וגעגוע, מוזיקה וסיפורים. סדנת מלכת הריבות – סדנת ריבות משוגעות בטעמים שלא הכרתם: ריבת חמותי השחורה, ריבת צמחי מרפא וריבה חריפה.
מינימום להזמנות? אין
איך משיגים? בטלפון 050-2452800, איסוף עצמי מעין כרם, דרך האחיות 14.
מה עוד? לרגל הסגר מאפשרת כעת שושנה (לאור בקשות הקהל) לרכוש את הריבות המשוגעות באמצעות איסוף עצמי מביתה בעין כרם.
אפרת גיאת – כל הטוב שבטבע
מי אנחנו? מורת דרך ורועת צאן; מדריכה סיורים בעין כרם ברוח היהדות, מעבירה סדנאות חליבה והכנת גבינות ובימים רגילים מארחת בחצר ביתה לטעימות של גבינות עיזים ומאפה תימני. לרגל הסגר הצטמצמו הביקורים ולאור בקשות של לקוחות ומשפחות שהתארחו אצלה בעבר החלה לספק גבינות עיזים, מאפים ומאכלים תימניים (ג'חנון, קובנה, לחוח, חילבה, סחוג, תה) במשלוחים בירושלים.
כמה עולה? מינימום להזמנות 80 ₪, אין עלות משלוח.
איך משיגים? בטלפון 052-8048314 או באתר או באתר "נשים וסיפורים"
היכרות עם הקהילה הארמנית בירושלים
מי אנחנו? האטלייה של ג׳ורג׳ סנדרוני הוא מקום מפגש בלתי אמצעי עם האמנות הארמנית במלוא הדרה ובאינסוף צבעים וגוונים. בסדנה (המתקיימת באטלייה ובסמטה השקטה, באוויר הפתוח), מספר ג'ורג' על הקהילה הארמנית החיה בירושלים מזה 1600 שנה, לצד טעימות מהמטבח הארמני הביתי הפרטי והתנסות בתהליך ציור על אריח. סנדרוני מספר את סיפורה של הקרמיקה הארמנית – מאריחי הקרמיקה הקדומים שבקתדרלת סנט ג'יימס שברובע הארמני ועד תחילת המאה ה-21. אחרי הציור והצביעה, ג'ורג' מעבד את האריחים בתהליך מיוחד הכולל ייבוש ואפייה בתנור, וניתן לקבל אותם גמורים שבוע אחרי בביקור חוזר או בדואר.
איפה? רח' השער החדש, הרובע הנוצרי, ירושלים
כמה זמן? כשעה וחצי
כמה עולה? 120 ש״ח לאדם
מתי? בתיאום מראש בלבד, בימים שני עד שבת
איך משיגים? לפרטים והזמנות: 050-5991121 או ברכישה בהזמנה אישית דרך האתר
מה עוד? שפת המפגש בעברית, אנגלית או ערבית, החל מגיל 12, עד 8 אנשים במפגש, בהתאם להנחיות משרד הבריאות. משלוחים בארץ חינם, וניתן לשלוח גם לחו"ל.