השף דניאל כץ מסביר כי אפשר ורצוי להרגיל את הילדים לאוכל בריא בעזרת מתכונים הולמים
דניאל כץ, השף של מלון "אסיינדה ביער", השוכן בסמוך לכפר ורדים, מסביר כי אפשר ורצוי להרגיל את הילדים לאכול כריכים מקמח מלא, אבל הדבר מצריך השקעה. הכריך שהוא מציע לילדים וגם למבוגרים, מבוסס על באגט מקמח מלא. יש להוסיף ממרח עגבניות מיובשות, אנטי פסטי, חציל, גבינת עיזים, בזיליקום ונקטרינות (בתמונה). כץ ממליץ על אפשרות נוספת, המיועדת למתקדמים: כריך מלחם מחמצת אגוזים, הכולל משולש רוקפור, ריבת שרי, עגבניות שרי בצבעים וגם חסה רומית וגרעיני חמנייה קלויים.
ובאותו עניין – בשבוע הבא יחלו מתנדבי מרכז החסד של גרעין "אומץ" בעכו לחלק מדי יום כ-800 כריכים לתלמידים, ב-14 מוסדות חינוך בעיר. דודו עבדי, המרכז את הפעילות המבוססת כולה על מערך מתנדבים, מסביר כי ממרח השוקולד היה ונותר הממרח האהוב על הילדים. בשנה שעברה נעשה ניסיון ראשון לחלק גם לחמניות בריאות מקמח מלא, אבל רבים מהתלמידים הבהירו כי הם מעדיפים לחמניות מקמח לבן. עם זאת, בשל החשיבות הבריאותית בצריכת קמח מלא, ינסו אנשי הגרעין לחלק השנה גם לחמניות בריאות, מתוך כוונה שתלמידים יתרגלו לטעם. מרבית הלחמניות יהיו עדיין מקמח לבן, ורק בהמשך השנה יוחלט אם להמשיך ולחלק לחמניות בריאות.
עבדי: "בעקבות הנחיות משרד הבריאות לאירגונים, בשנים האחרונות אנו מחלקים את מוצרי הגלם לבתי הספר – לחמניות, שימורים וממרחים סגורים כמו טונה, חומוס, ושוקולד – וסגל בית הספר מכין את הכריכים לתלמידים שמגיעים ללא כריכים מהבית. יש מבחר, והתלמידים בוחרים את מה שהם אוהבים".