בעקבות צו על תנאי שהוציא בג"צ הודיע דרעי: "המדינה לא צריכה להתערב במתן רישיונות לעיתונים"
שר הפנים אריה דרעי החליט על ביטולה של פקודת העיתונות, שעיקרה הוא ביטול הליכי הרישוי הנדרשים לפתיחת עיתון. על פי החוק המדינה לא תתערב מעתה במתן היתר להוצאת רישיון לפתיחת עיתונים ובכך תבוטל פקודת העיתונות משנת 1933.
ראוי לציין כי לא מדובר בהחלטה עצמאית לגמרי, מאחר ובג"צ למעשה כפה את ההחלטה. מתברר כי בעקבות עתירות של האגודה לזכויות האזרח, בשנת 2004 במשרד המשפטים הכינו את הצעת "חוק העיתונות" שאמור היה להחליף את פקודת העיתונות, אולם מאחר וההצעה לא אושרה, האגודה לזכויות האזרח פנתה בספטמבר 2014 לבג"צ בבקשה לכפות על שר הפנים את השינוי. בינואר 2016 הוציא בג"צ צו על תנאי, המחייב את שר הפנים לנמק עד סוף חודש מרס מדוע לא יבוטלו סעיפי פקודת העיתונות הנוגעים לרישוי.
דרעי שהבין כי הוא חייב להחליט החודש ולכן הודיע כי הוא יעביר לבחינת היועץ המשפטי לממשלה ולהכרעתו סוגיות הנוגעות למקרים קיצוניים כגון פגיעה בביטחון המדינה ושלום הציבור. השר דרעי אמר כי במקרים אלה יותיר החלטות בסוגיות אלה להחלטת היועץ המשפטי לממשלה.
שר הפנים: ״פקודת העיתונות היא נצר לשלטון המנדט ועלינו, כמדינה דמוקרטית, המקדשת את חופש הביטוי, לבטלה בהקדם. המדינה לא צריכה להתערב במתן רישיונות לעיתונים. ביטול הליכי הרישוי יאפשר ליותר עיתונים להיפתח, יוסיף להליך הדמוקרטי והפלורליסטי ויביא למיגורו של הליך מיושן ואנכרוניסטי, אשר אבד עליו הכלח״.