מתברר שכל ילד בגילאים 3 עד 18 הלומד במסגרת חינוכית, מבוטח בביטוח תאונות אישיות מטעם משרד החינוך
מדי שנה יש ילדים הסובלים בפורים מתאונות ופציעות. לפני שנה ילד איבד את עינו לאחר משחק עם רובה אוויר פורימי. לדברי עו"ד ליטל ביבר-חייקין, הורים רבים לא יודעים זאת, כל ילד בגילאים 3 עד 18 הלומד במסגרת חינוכית, מבוטח בביטוח תאונות אישיות מטעם משרד החינוך. לעיתים קרובות, מגיעים להורים פיצויים מתוקף הפוליסה הזו, גם בפציעות קלות יחסית אשר אינן מותירות נזק לצמיתות.
לדברי עו"ד ביבר-חייקין – הביטוח מכסה את הילדים 24 שעות ביממה, ומעניק פיצוי גם אם התאונה ארעה שלא בפעילות בית-ספרית, ואפילו אם לילד הייתה אחריות תורמת לתאונה.
לדברי עו"ד ביבר-חייקין, פוליסת תאונות תלמידים מקנה זכאות לפיצויים במקרה של תאונה אשר גרמה לנזקי גוף שהובילו מנכות קלה ועד נכות קשה למוות (למעט דרגת נכות הנמוכה מ-5%, ודרגת נכות בגין צלקות אסתטיות).

בנוסף, מסבירה עו"ד ביבר חייקין, מקנה הפוליסה פיצוי במקרה שבו התלמיד היה שרוי באי כושר פיזי, אשר כתוצאה ממנו היה מרותק למיטה, לביתו או למוסד רפואי, שיקומי או סיעודי במשך 21 ימים רצופים לפחות, וזאת בכפוף לאישורים רפואיים מתאימים. במקרה כזה, יהיה התלמיד זכאי לפיצוי בגין כל יום של היעדרות, החל מהיום השישי. "הפוליסה לביטוח תאונות אישיות לתלמידים מכסה גם הוצאות עבור עזרים רפואיים והוצאות רפואיות נוספות, שאינן מכוסות על פי חוק בריאות ממלכתי ולא שולמו על ידי מקור אחר", ממשיכה עו"ד ביבר חייקין. "עם זאת, הפוליסה אינה מכסה הוצאות בגין טיפולי שיניים ו/או ייעוץ רפואי לקביעת אחוזי נכות".
הכיסוי הניתן בכל הנוגע לעזרים רפואיים הנחוצים לנפגע לתקופת השכרה / שאילה הינו עד לתקופה של 6 חודשים והוא מוגבל לסכום מסוים, שנקבע בפוליסה (כ- 1,175 ₪, צמוד למדד). הכיסוי הניתן בכל הנוגע להוצאות רפואיות אשר מכוסות על ידי הפוליסה, מוגבל ל-10% מסך ההוצאה הרפואית בפועל לכל תאונה, או ל-10% מהתגמול שלו זכאי הנפגע, לפי הסכום הנמוך יותר.